Hírek
23467 hír az adatbázisban
A LED valóban jobb választás, mint a hagyományos izzó? (x)
Marketinginfo.hu - 2023-10-13 11:10
PR

Az elmúlt években a LED világítás egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Számtalan előnye van, ami napjainkban csak még jobban kiütközik, hiszen fokozottan oda kell figyelni az energiafogyasztásra.

Ezért is látni annyi állami ösztönzést arra, hogy ideje leváltani a hagyományos izzókat és inkább LED-es típust választani.

Rövid időn belül látszódni fog a váltás

Ma már igazán modern megoldások közül lehet válogatni, ott vannak például a Molker integrált LED-es lámpatestjei, amelyekkel biztosíthatjuk otthonunkban a modern és egyben hatékony világítást. Az utóbbi években megnövekedtek a fényforráscsere-kampányok, programok, így egyszerűen elkerülhetetlenné vált az, hogy felvegyük a tempót a korszerű megoldásokkal.

A hagyományos izzók és a LED világítás között hatalmas technológiai különbségek tapasztalhatóak. Előbbi elég egyszerű elven működik, mivel az izzószálra kapcsolt feszültség hatására izzani kezd a volfrám, ami jelentős hő- és fénykibocsátással jár. A LED ezzel szemben már egy fokkal bonyolultabb, mivel a fény keletkezése a diódára kapcsolt elektromos árammal érhető el. Az áram a dióda anyagában lévő atomok elektronjait gerjeszti, aminek következtében folyamatosan, egyre nagyobb energiaszintű pályára lépnek. Idővel visszatérnek az eredeti szintjükre, ami miatt a felszabadult energia fotonok formájában fog megjelenni.

Már önmagában akkor is láthatjuk és érezhetjük a különbséget, ha felkapcsolunk egy hagyományos izzóval rendelkező lámpát, majd egy LED-eset. A fény is teljesen más ütemben "érkezik", arról nem is beszélve, hogy a hagyományos változat nagyon gyorsan fel tud forrósodni.

Hatalmas különbség az energiafogyasztásban

A hagyományos fényforrásokat érdemes minél hamarabb leváltani LED-es változatra. Ehhez elég megnéznünk, hogy mennyi energiát vesznek fel ahhoz, hogy a megfelelő fényt tudják kibocsátani. A LED ugyanannyi energiával, mint amennyit egy hagyományos izzó használ, sokkal nagyobb fény leadására képes. A számok nyelvén ez azt jelenti, hogy egy 60 W-os hagyományos villanykörte egyszerűen leváltható egy 10 W-os LED körtével.

Konkrétan az eddigi energia hatodát fogjuk használni, ami szinte azonnal látszódni fog az áramszámlán is. Arról nem is beszélve, hogy a LED sokkal tovább bírja, mint a hagyományos.

Fenntarthatóság a jövő érdekében

Az egyik legfontosabb szempont, hogy a környezetünk védelmének érdekében mindent megtegyünk. Ha kevesebb energiát használunk, azzal a környezetet is kevésbé terheljük le. A LED-es fényforrások minimális mértékű hőt adnak le a működés során, így sokkal biztonságosabbak, nem kell a tűzveszély miatt aggódnunk. Ráadásul az üzemórája akár 30.000 óra is lehet, ami többszöröse a hagyományosnak. A használatával spórolhatunk a számlán, védhetjük a környezetet és még a cserével sem kell sűrűn bajlódni.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Így válaszd ki a tökéletes mennyezeti LED csillárodat! (x)
  Hogyan dobják fel otthonodat a dekorációs fények? (x)
  Ismerkedjen meg a LED világítás számtalan előnyével! (x)
  Megmutatjuk az RGB LED panelek használatának az előnyeit (x)
  LED növényvilágító lámpák sorozatgyártását kezdte el a szegedi Ledium
  A DMX címezhető LED szalagok bemutatása (x)
  Állandó fényforrás LED tablóval
  Elindult az adventi fényvillamos Budapesten

További hírek ebben a kategóriában

Kerítésépítés és teraszburkolás ...
Mire való a balesetbiztosítás, é...
Egyedülálló elismerésben részesü...
A dongó motorok karbantartása (x...