Hírek
23465 hír az adatbázisban
Hogyan rejtsük el az elosztót diszkréten a lakásunkban? (x)
Marketinginfo.hu - 2023-09-28 09:21
PR

Akár új lakás építése, akár felújítás esetén a villamos hálózat kábelezésénél mindig felmerül a kérdés, hogy hová és milyen dobozba helyezzük el a szükséges kábelelosztókat.

Erre kínál praktikus és esztétikus megoldást a süllyesztett lakáselosztó.

De mi is az az elosztó?

Fontos, hogy a fogyasztásmérőtől indulva minden elosztó az adott lakás tulajdonosának tulajdona, azok beszerzéséről neki kell gondoskodnia. A Vilszershop süllyesztett elosztói közül választhatnak az ingatlantulajdonosok.

A villamos áram a szolgáltató által felszerelt és leplombált fogyasztásmérőtől elindulva hálózza be a lakás teljes területét a falban vezetett csövekben vagy a falon kívül telepített kábelcsatornákban.

A lakásban a világítótestek felszerelése mellett egyéb fogyasztási pontok kerülnek kialakításra, melyekre az árammal működő különböző háztartási és egyéb eszközöket csatlakoztathatjuk. Az elosztó feladata, hogy a bejövő áramot ezek között a fogyasztási helyek között biztonságosan elossza.

Melyiket válasszuk?

A megfelelő termék kiválasztásához előzetes felmérés szükséges. Ennek során meg kell becsülni hány elektromos készülék és fogyasztókapcsolat kerül kialakításra az adott ingatlanban. Ebből tudja a villanyszerelő szakember meghatározni a várható teljesítményt. Tervezéskor érdemes arra is gondolni, hogy a jövőben esetleg újabb elektromos készülékek kerülhetnek beüzemelésre, ezért érdemes a teljesítményt némileg felültervezni. Ezt azért is fontos, hogy a megnövekedett terhelést további bővítés nélkül is ki tudja szolgálni a megvásárolt elosztónk.

Létezik ennek a termékfajtának egy speciális változata, amely a multimédiás berendezések és hálózati eszközök összekapcsolásra szolgál. Ezzel tudjuk a ma népszerű házi-mozi rendszereket, audió berendezéseket és az internetes hálózati eszközöket (router) biztonságosan összekötni.

Hová telepítsük?

A telepítés helyének meghatározásához az alábbiakat kell figyelembe vennünk.

Az elosztó kizárólag nedvességtől védett, biztonságos helyen szerelhető fel és üzemeltethető be. Ebből következően az olyan vizes helyiségek mint például a fürdőszoba vagy a konyha nem jöhetnek szóba. A második szempont a könnyű megközelíthetőség. Remélhetőleg ritkán fordul elő, hogy villanyszerelőt kell hívnunk az elosztóban lévő elektromos kábelek és egyéb eszközök meghibásodása miatt, de a lakás olyan falfelületére érdemes telepíteni elosztószekrényünket, amely elé nem tervezünk bútort rakni, és lehetőleg kerüljön szemmagasságba, hogy a szakemberek életét ezzel is megkönnyítsük egy esetleges munkavégzés során.

A minőségi alapanyagokból készült, falba süllyesztett elosztószekrények amellett, hogy ellátják elsődleges feladatukat, vagyis vezérlik a világítási rendszert és az elektromos eszközöket, még esztétikus megjelenésükkel a kábelrengetegek láthatatlanságát is biztosítják lakásunkban vagy irodánkban.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Minden, amit a kiselosztókról tudni érdemes (x)
  Nem romlottak a lakás-felújítási kilátások
  A vírus a lakáspiacot sem kímélte - a forgalom és az árak is csökkenhetnek
  A lakásfelújítás ébredhet elsők között a járvány okozta rémálomból
  Negatív trendforduló a lakáspiacon
  Több mint 60% lakásvásárlásra, vagy felújításra költi a támogatást
  Tízből hét fiatal csak segítséggel tud lakást venni
  Adományozott az ABB

További hírek ebben a kategóriában

Kerítésépítés és teraszburkolás ...
Mire való a balesetbiztosítás, é...
Egyedülálló elismerésben részesü...
A dongó motorok karbantartása (x...