Hírek
23465 hír az adatbázisban
A Scitec Nutrition és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közös kampánya
Marketinginfo.hu - 2023-09-21 09:41
CSR

A vállalat aktuális kampányában a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkáját segíti egy közösen kidolgozott, több állomásos, jövő évre átívelő, országos aktivitássorozat keretében.

Fogyatékossággal élő és mozgássérült fiatalok versenyeztek együtt ép fiatalokkal és testépítő sportolókkal a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gondviselés Háza Fogyatékosok Napközi Otthona A Sport Egyenlővé Tesz elnevezésű esélyegyenlőségi sportnapján szeptember 21-én Keszthelyen. A rendezvényen bemutatkozott a Scitec Nutrition Jószívű Testépítők Akcióban elnevezésű társadalmi felelősségvállalási programja és jótékony márkanagykövetei.

A vállalat aktuális kampányában a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkáját segíti egy közösen kidolgozott, több állomásos, jövő évre átívelő, országos aktivitássorozat keretében. Ennek során arra hívják fel a figyelmet, hogy a közös sportnak és a mozgásnak kiemelt szerepe van a fogyatékossággal élő, mozgáskorlátozott és hátrányos helyzetű fiatalok, felnőttek és idősek integrációjában és egy elfogadóbb társadalom megteremtésében. Az együttműködés első állomását jelentő sportnapot a táplálékkiegészítőket gyártó és forgalmazó cég 5 millió forinttal, valamint termékekkel és szemléletformáló sajtókampánnyal támogatta. A rendezvény a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Főváros program keretében és támogatásával valósult meg.


Sajnálat helyett elfogadás

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat évente közel 2000 fogyatékkal élő emberről gondoskodik, többek között nappali ellátásban és lakóotthonokban, támogató szolgálattal és értékteremtő munkavégzéssel segítve a foglalkoztatásukat, lehetővé téve, hogy az ellátottak teljes életet éljenek. Harminc éve rendez közösségi és sporteseményeket a fogyatékossággal élő és mozgássérült fiatalok számára, amelyeken önkéntesekkel és profi sportolókkal versenyezhetnek és szórakozhatnak együtt. A közös sportolás során a kerekesszékes és halmozottan sérült emberek is megtapasztalhatják, hogy bíztatással, erőfeszítéssel vagy kis segítséggel képesek a számukra gyakran lehetetlennek tűnő feladatokat is megoldani, a segítők és sportolótársak pedig megtanulhatják, hogyan nyújthatnak megfelelő támogatást nekik. Az együtt versenyzés segít megismerni egymást, közös élményeket szerezhetnek, és így több oldalról is bonthatják az előítéletek láthatatlan falait, mely fontos lépés egy elfogadóbb társadalom megteremtésében. A máltai szemlélet szerint a mozgáskorlátozott és fogyatékkal élő embereknek nem sajnálatra, hanem elfogadásra van szükségük, ezt vallja a BioTechUSA-cégcsoporthoz tartozó Scitec Nutrition és márkanagykövetei is.


A Sport Egyenlővé Tesz - esélyegyenlőségi sportnap

250 fiatal versenyzett együtt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat - a győri Esély Sportnap mintájára megrendezett - A Sport Egyenlővé Tesz elnevezésű esélyegyenlőségi sportnapján szeptember 21-én, Keszthelyen. A fogyatékossággal élő és mozgássérült fiatalok testépítő sportolókkal és Keszthely környéki általános és középiskolás diákokkal sportoltak együtt, hogy felhívják a figyelmet a fogyatékkal élő emberek elfogadására. A résztvevőket Vozár Péterné, Keszthely alpolgármestere, Győri-Dani Lajos, a Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke és Kathi Béla testépítő-erőemelő, a Team Scitec tagja köszöntötte. Az esemény megnyitóján a Máltai Szeretetszolgálat és a szervezők részéről Győri-Dani Lajos ügyvezető alelnök köszöntötte a fogyatékossággal élő embereket gondozó nappali és bentlakásos intézményekből érkezett mozogni vágyó fiatalokat, valamint a keszthelyi iskolákból érkezett gyerekeket, és a mintegy hatvan önkéntest és munkatársat, akik a versenyeket szervezték és segédkeztek a lebonyolításban. Mint az ügyvezető alelnök elmondta, a Szeretetszolgálat fontos feladata, hogy megteremtse azt a lehetőséget és pillanatot, amikor az intézményekben gondozott fiatalok és az ép fiatalok együtt tudjanak lenni, és ehhez nagy segítséget nyújtottak a rendezvény támogatói, a BioTechUSA-cégcsoporthoz tartozó Scitec Nutrition és a Veszprém Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa Program.

"A sport azért jó, mert közben találkozni lehet a másikkal, barátságokat lehet kötni, élményeket lehet szerezni. Kívánom, hogy ma ismerkedjetek meg egymással, az ép versenyzők a nehezített pályán versenyzőkkel, hogy megérthessétek egymást, és megtapasztalhassátok, hogy mindnyájan egészségesek vagytok, és mindnyájan fontosak vagytok, nemcsak nekünk."
A sportnap során számos sportágban próbálhatták ki magukat a versenyzők, köztük integrált sportelemeket tartalmazó sorversenyeken, VR sportokban és speciális érzékszervi feladatokban (jelnyelvi játékok, látássérültség-szimulációs feladatok, illat-totó, tapintáson alapuló kihívások). A fiatalokat Kathi Béla, a Scitec Nutrition márkanagykövete, testépítő-erőemelő saját tapasztalataival lelkesítette. A sportoló elmondta, életének fontos része a jótékonyság, büszke arra, hogy a Scitec Charity kampányaiban is jó ügyek mellé állhatnak. "Mindannyian, akik itt együtt vagyunk, egyenlőek vagyunk. Nem a körülményeink határoznak meg minket, nem attól vagyunk értékesek, hogy mekkora sporteredményt értünk el, vagy milyen képességeink vannak, hanem az jelenti az értéket, hogy abból, amit kaptunk, ki tudjuk-e hozni a maximumot. A mai sportesemény pont erről fog szólni, hogy szívvel-lélekkel küzdötök, és ettől lesztek mind győztesek."

A sportnapon a Scitec Nutrition jótékony márkanagykövetei is részt vettek és együtt sportoltak a fiatalokkal. A vállalat elindította Jószívű Testépítők Akcióban névre hallgató társadalmi felelősségvállalási programját, aktuális kampányában pedig a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkáját segíti. Egy közösen kidolgozott, több állomásos, jövő évre átívelő, országos aktivitássorozat keretében Bohos Kornél, Kathi Béla, Lukács Barbara, Rakonczás Péter és Szmereka László a sport erejével hívják fel a figyelmet arra, hogy a közös sportnak és a mozgásnak kiemelt szerepe van a fogyatékossággal élő, mozgáskorlátozott és hátrányos helyzetű fiatalok, felnőttek és idősek integrációjában és egy elfogadóbb társadalom megteremtésében. A vállalat hagyományos augusztusi - a magyar testépítés és erősport egyedülálló - rendezvénye, a Scitec Muscle Beach helyszíni termékértékesítéséből befolyt teljes összeget kiegészítve ajánlotta fel, így az együttműködés első állomását jelentő sportnapot összesen 5 millió forinttal, egyedi, kifejezetten az eseményre készült kulacsokkal és szemléletformáló sajtókampánnyal támogatta.

Scitec Charity - figyelemfelhívás, szemléletformálás, adományozás és a sztereotípiák lerombolása
A Scitec Nutrition társadalmi felelősségvállalási programjának célja, hogy megmutassa, a testépítők olyan elkötelezett, felelős és szociálisan érzékeny sportemberek, akinek nemcsak a bicepsze, de a szíve is nagy, illetve audiovizuális és social média tartalmakon, közösségi programokon keresztül tovább bontsa az edzőtermi edzést életvitelszerűen űzőkkel kapcsolatos sztereotípiákat, ezáltal pedig még közelebb hozza a márkát a szélesebb nyilvánossághoz. Jótékony sportolói közreműködésével egy aktívabb, cselekvőbb közösségi bevonást valósít meg. A sport erejével hívja fel a figyelmet fontos szociális problémákra, ahol a konkrét anyagi és terméktámogatás mellett szemléletet is tud formálni és valós segítséget is nyújt. A korábbiakban támogatta már a Magyar Paralimpiai Bizottságot, a Budapest Bike Maffiát és a férfiegészséggel foglalkozó MentsManust Mozgalmat.

A nagykövetek nagy örömmel csatlakoztak a programhoz, ugyanis magánemberként mindannyian szívesen állnak jó ügyek mellé. Bohos Kornél évekkel ezelőtt egy misszió keretében Afrikában járt, ami annyira meghatározó élmény volt számára, hogy amikor csak lehetősége adódik rá, segít a rászorulókon. Kathi Béla különösen elkötelezett a fiatalok támogatása irányában, úgy véli, nekik sokat jelenthet egy pozitív löket, egy jó szó, egy kis motiváció az életükben, ilyen apróságokon múlhat ugyanis, hogy milyen felnőttekké válnak. Lukács Barbara bízik benne, hogy a program során még több emberhez juttathatják majd el a mozgás örömét és személyes példáikon keresztül inspirálhatják a résztvevőket. Rakonczás Péter élete és munkája a sport, mindig szívesen támogatja azokat, akik hozzá fordulnak segítségért. Szmereka Lászlóban szülői nevelés hatására egy mély szociális érzékenység alakult ki, különösen a sérült gyermekek és az idős generáció vonatkozásában. Annak érdekében, hogy a testépítők megfelelően felkészülhessenek az együttműködésre, ellátogattak a máltaiak Monori Szociális Alapszolgáltatásokat Nyújtó Integrált Intézményébe, ahol egy érzékenyítő tréning keretében a fogyatékkal élőknek nyújtott nappali ellátásban, illetve készségfejlesztő és szabadidős foglalkozásokon vettek részt.

Sporttal egy elfogadóbb társadalomért

Bármilyen közösségi program ép és sérült emberek között lehet eszköz az érzékenyítés, szemléletváltozás folyamatában, hiszen a megismerésen, megtapasztaláson van a hangsúly. A sport és a játék azért nagyon jó lehetőség, mert eredendően összetartó ereje van, közös élményt ad, az együtt versenyzés, a közös célért való küzdelem pedig közelebb hozza a legkülönbözőbb embereket is egymáshoz. A személyes tapasztalat segít abban, hogy megértsük a másik embert, átlépjünk előítéleteinken, meglássuk egymás értékeit, így elfogadjuk őt olyannak, amilyen. A tapasztalatok átadásával egyre több ember számára omlanak le az előítélet és tudatlanság emelte falak, ezáltal válhat elfogadóbbá a társadalom. A mozgás a fogyatékossággal élő vagy mozgássérült emberek számára terápia, rehabilitáció és készségfejlesztés, mert összehangolja a különböző készségeket, sport közben egészségi állapottól függetlenül mindenki fontosnak érzi magát. Fejlődnek a képességeik és új embereket ismerek meg, elhivatottá válnak egy-egy tevékenység iránt.

A fogyatékossággal élő emberek és a velük sportoló fiatalok együtt tapasztalhatják a közösségi lét, a sport és az együtt küzdés, illetve együtt megélt öröm érzését, az épek láthatják a testi vagy értelmi sérültséggel élők elhivatottságát, küzdeni vágyását, kitartását. A fogyatékossággal élő, mozgáskorlátozott vagy halmozottan sérült emberek gyakran láthatóan különböznek az átlagtól, sokan inkább távol tartják magukat tőlük, mert bizonytalanok abban, hogyan szólítsák meg őket, miről beszélgessenek, vagy hogyan nyújtsanak nekik segítséget a hétköznapokban. A sport viszont megteremtheti azt a környezetet, amelyben a győzelemért való küzdelem összetartozás élményt ad és könnyebbé válik a kommunikáció. Aki legyőzi a távolságtartást és őszinte figyelemmel fordul a fogyatékossággal élő emberek felé, és megtapasztalja kedvességüket, közvetlenségüket és nyitottságukat, megteszi az első lépést az elfogadás felé.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Adományoz a Vajda-Papír a Magyar Máltai Szeretetszolgálaton keresztül
  Hétköznapi hősökkel indított nem mindennapi imázskampányt a Scitec Nutrition
  Új hajléktalanellátó központot nyitott a máltai szeretetszolgálat Budán
  Új nemzetközi kampány a Scitec Nutritiontól
  Több mint 11 ezer ajándékcsomag gyerekeknek a Máltai szeretetszolgálattól
  Indult az Adni Öröm! adománygyűjtő akció
  A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az E.ON Hungária Zrt. mintaprogramja
  Új koncepció a Scitec üzleteiben
  Szponzorációs együttműködés a Győri Audi ETO és a SCITEC NUTRITION között
  Az év európai táplálék-kiegészítő márkája lett a SCITEC
  Exportpiacai megőrzésére törekszik az idén a Scitec Nutrition

További hírek ebben a kategóriában

Megoldások a holnapért program
Országos összefogás segíthet a k...
65 millió forintos támogatás az ...
Az olimpiára készülő fiatal élsp...