Hírek
23434 hír az adatbázisban
Ma már nem ciki művirág csokorral kifejezni érzéseidet (x)
Marketinginfo.hu - 2023-09-15 09:26
Design

A virágcsokor gyönyörű ajándék lehet bármilyen alkalomra, vagy csak egyszerűen szeretetünk kimutatására.

Egy csokor összeállításakor előtérbe kerülhet saját ízlésünk, a megajándékozott kedvenc virágai vagy a növények mögöttes jelentése is.

Bár leggyakrabban még mindig a valódi virágokkal kedveskedünk szeretteinknek, egyre elterjedtebb a valósághű művirágok alkalmazása is. A Prauda-Dekor Kft. által kínált valamennyi virágcsokor szinte megszólalásig hasonlít a valódi növényekre. De vajon mi ösztönözhet bárkit a művirágok használatára?

Valódi vagy mű?

A modern technológiai újítások már a művirágok elkészítésénél is egyre látványosabb eredményeket érnek el. A latex, selyem és egyéb anyagok használatával olyan virágcsokrok készülnek, melyek egyáltalán nem különböztethetőek meg az eredeti növényektől. Az elismerés, a szeretet, a jókívánságok kifejezéséhez átadott művirágból készült csokrok napjainkban már elfogadottak, nem keltenek kellemetlen, olcsó hatást.

Számtalan előnye van egyébként a művirágok használatának. A valódi virágokkal ellentétben nem szükséges a virágzási időt kivárnunk, hogy csokorba foghassuk a szálas virágokat. Bármely évszakban kedvező áron tudjuk beszerezni a bimbózó, vagy épp teljesen kinyílt virágfejekkel készült csokrokat.

Bárhol dekorálhatunk művirággal

A kül- és beltéren egyaránt felhasználható dekoráció részeként is tökéletesen megfelelőek a művirágok. Akár virágfejeket tennénk koszorúkba vagy kopogtatókba, esetleg a temetői sírcsokor részeként alkalmaznánk, jól döntünk. A kevés karbantartást igénylő díszítés hosszú ideig pompázik majd ugyanúgy, ahogyan a vásárlás napján. Elegendő ugyanis nedves ruhával vagy portörlővel megtisztítani időközönként a virágokat.

A pollenallergiában szenvedők számára is kiváló alternatíva a műnövények használata. Nagy öröm érheti azt, aki korábban nem tarthatott otthonában a kedvenc virágából egy szálat sem anélkül, hogy allergiás rohamot kockáztasson. A nem valódi növények viszont pompázhatnak a vázában gond nélkül.

Mire ügyeljünk ajándékozáskor, díszítéskor?

Az eltérő kultúrákban minden virágnak más és más jelentést tulajdonítanak. A dekorációk elkészítésekor, vagy egy virágcsokorral történő üdvözlés esetén ezt mindig szem előtt kell tartanunk. A rózsa például az európai népek között a szerelmet és érzékiséget szimbolizálja, míg a távol-keletiek elsősorban a boldogságot és a szerencsét társítják a virághoz.

A virágcsokor összeállításakor a kiválasztott virág fajtája mellett a szálak számát, elrendezésüket és a növények színét is figyelmbe kell vennünk. Ugyanis mindezek külön-külön is jelentéssel bírhatnak. A páratlan számú vörös rózsa ajándékozása például főként szerelmi üzenetet hordoz, elsősorban évfordulókon, Valentin-napon és a szerelmünk kinyilvánításakor szokás párunknak átadni.

A mű virágcsokor időtlen szépségével hosszú ideig megőrizheti az ajándékozás emlékezetes pillanatát.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A Virágos Magyarország verseny idei győztesei
  Ajándék nőknek: rugaszkodj el a sablonoktól! (x)
  Több mint fél millió virággal készült a Tesco a Nőnapra
  Tavaszi sminkeléssel köszönti a nőket Bridgestone
  Jubilál a Virágos Magyarország
  Valentin napi szolgáltatásokat vizsgált a DIMSZ
  A MasterCard kutatása a Valentin-napi vásárlási szokásokról
  Virágzik az online börtönbiznisz Oroszországban

További hírek ebben a kategóriában

Hogyan legyen a kis lakás is diz...
Milyen a tökéletes alap egy make...
3D szobrok – térlátás és k...
Varródobozok és varrókosarak a h...