Hírek
23434 hír az adatbázisban
Stratégiai együttműködést kötött a Duna Autó a CATL és a Xiaomi
MTI + Marketinginfo.hu - 2023-09-08 09:02
CSR

A stratégiai együttműködési szerződést a Sunnic részéről John Kong alapító, valamint a Duna Autó Csoport részéről Ormos Péter vezérigazgató látta el kézjegyével.

A Duna Autó Csoport partnerséget kötött a kínai Sunnic vállalattal, amely a globálisan piacvezető akkumulátorgyártó CATL, illetve a fogyasztói elektronikai termékek és okoseszközök globális vezető gyártója, a Xiaomi közös vállalkozása - közölte a magyar fél az MTI-vel.

A Sunnic termékeinek és szolgáltatásainak magyarországi képviseletére a Duna Autó Csoport egy új leányvállalatot hoz létre - jelentették be. Ezzel egyidejűleg a Sunnic létrehozza budapesti központját annak érdekében, hogy műszaki tanácsadással és vevőszolgálati tevékenységekkel segítse az ügyfelek kiszolgálását.

A Sunnic termékportfóliója révén lakossági ügyfelek számára otthoni elektromosautó-töltők válnak elérhetővé, ipari és kereskedelmi ügyfelek részére napelemes rendszerekhez kapcsolódó intelligens energiatároló rendszerek megvalósításához nyújt új megoldásokat.

További meghatározó termékcsalád az önálló egységként telepíthető elektromos autó töltőállomások, amelyek napelemes rendszerrel töltik az energiatároló egységet, így a töltőket használó autósok tiszta energiát juttathatnak autójuk akkumulátoraiba.

Világszerte már több mint 30 városban léteznek Sunnic töltőállomások, 2000 milliárd dollárt meghaladó beruházással, és száznál is több együttműködő partnerrel - írták a közleményben.

A két cég kooperációja új fejezetet nyit az elektromobilitás és energiatárolás területén Magyarországon. Mindkét vállalat elkötelezett a zöld technológiák terjesztése mellett és a közös munka révén hozzájárulnak a fenntartható jövő megvalósításához - tették hozzá.

Az óbudai központú Duna Autó Zrt. 19 autómárka modelljeit forgalmazza és 24 márkaszervizzel rendelkezik, emellett használtautó-kereskedéssel is foglalkozik.

A Duna Autó Zrt. értékesítésének nettó árbevétele 2022-ben 38,5 milliárd forint volt a 2021. évi 38,6 milliárd forint után. Az adózott eredménye tavaly 1,24 milliárd forint, egy évvel korábban 622 millió forint volt.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A szürke autók népszerűbbek, mint a színesek
  Két új márkával bővül a Duna Autó Zrt. kínálata
  Élelmiszer adómány a Duna Autó-tól
  Ezredik autó a Duna Autó Zrt-nél
  Támogatás a Duna Autó-tól
  Összefogtak a hazai Seat kereskedők
  Végetért a Telekom - Duna Autó nyereményjáték
  Skoda versenyautót rajzoltak a gyerekek
  Az Apple módszereit kopírozza a Xiaomi Kínában

További hírek ebben a kategóriában

65 millió forintos támogatás az ...
Az olimpiára készülő fiatal élsp...
A Mol célja, hogy a régió zöldeb...
Esélyegyenlőség az Auchannál