Hírek
23465 hír az adatbázisban
Íme egy modern és sportos óra, ami sokkolni fog (x)
Marketinginfo.hu - 2023-08-23 09:31
Márkák

Hétköznapjainkba egyre jobban beépül az egészséges életmód, köszönhetően a sportóráknak, melyek folyamatosan monitorozzák mozgásunkat.

Sokan nem is gondolták, hogy ez a technológia és ez a törekvés nem ma kezdődött, hanem már a 80-as években is eszébe jutott a tervezőknek, hogy megalkossanak egy olyan órát, ami igazán strapabíró, bírja az ütéseket és az extrém körülményeket, emellett pedig technológiai újításokat tartalmaz. A fejlesztés pedig nem állt le és bármilyen hihetetlen, ez az óratípus ma már több mint százmillió ember kedvence.

Casio, az innovatív márka

Mi másról is lenne szó, mint az Órashop.hu kiváló Casio G-Shock óráiról, melyek az egész világot meghódították, és ezen nincs is mit csodálkozni. A tervezők koncepciója ugyanis nem más volt, mint megalkotni egy olyan órát, amelynek nem lesz baja akkor sem, ha 10 métert zuhan, kibírja a 100M vízállóságot, és képes minimum 10 évig folyamatosan működni.

A feladat tehát adott volt, és a mérnökcsapat képes volt a projektet végigvinni. Az eredmény a G-Shock, amelynek alapötlete egy pattogó labdától származott, hiszen a labda belseje nem szenved az ütődés okozta sokktól.

Az első G-Shocktól napjainkig

Az első modellek is átütő sikert hoztak, hiszen nem volt még a piacon ilyen különleges óra. Pedig sok volt a kétkedő az óra robosztus megjelenése miatt, azonban az emberek nagyon gyorsan rákattantak erre a különleges formavilágra, és imádják viselni. 2017-re a G-Shock elmondhatta magáról, hogy értékesítette a százmilliomodik óráját, ami hatalmas eredmény.

A fejlesztés azonban nem állt le, egyre több külső hatás ellen igyekeztek ellenállóvá tenni az órát, ezért már a megjelenése utáni második évben piacra dobták az ütésállóság mellett a por- és szennyeződésálló változatokat is.

Nem csak ellenálló, de "okos" is

A G-Shock nem csak a külső hatásoknak áll ellen, de belül is mindig megkapta azokat a fejlesztéseket, melyek az adott korszak technikai szintjén elérhetőek voltak. Kezdetben a hőmérsékletmérés, majd a rádiójel-vezérlés, a centrifugális erőnek való ellenállás, majd kalorimeter, lépésszámláló, előreprogramozott naptár, repülő üzemmód, LED dióda, napjainkban pedig Bluetooth és az okosórák által nyújtott teljes szolgáltatás elérhető rajta.

Ha G-Shockod van, akkor a környezetet is véded

A Casio a környezetvédelemnek is kiemelt figyelmet szentel. Ma már a környezetvédelem és a fenntarthatóság nagyon fontos szempont, és a Casio is törekszik ezt szem előtt tartani. A G-Shockokban energiatakarékos megvilágítást tettek, így ritkábban kell bennük elemet cserélni, így kevesebb káros anyag kerül ki a természetbe.

A változatos külső gyönyörködtet

Számtalan szín és összeállítás érhető el, és a sportos műanyag- és szilikonszíj mellett akár egy elegánsabb és nívósabb nemesacélból készült szíjjal tervezett G-Shockot is vásárolhatunk. A hölgyek sem panaszkodhatnak, hiszen már számukra is elérhető az igazi G-Shock, bár tudjuk, hogy ők külön kollekciót kaptak mely nem más, mint a Baby-G.

A G-Shock egy innovatív, strapabíró és nagyon menő Casio, szerezd be te is!
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Ilyen egy népszerű óramárka (x)
  Okosóra, avagy egy praktikus eszköz a mindennapokra (x)
  Komoly válságban a svájci óragyártó ágazat
  Zuhant a svájci óraexport
  Nőtt a svájci óraexport
  A G-Shock 35. éves fennállását ünnepli
  Megvannak a Casio új márkanagykövetei
  Időjós óra
  A Forma 1 előtt tiszteleg a Casio

További hírek ebben a kategóriában

A Decathlon új irányvonala
5,7 milliárd forintos tőkeemelés...
Egyedülálló beruházás a BioTechU...
Ismét díjazták a Borsodi Sörgyár...