Hírek
23446 hír az adatbázisban
Hogyan gondoskodj az idős kutyádról? (x)
Marketinginfo.hu - 2023-08-22 09:37
PR

Bármennyire is fájdalmas, de sajnos egyszer a család bundás tagja is megöregszik, amely néhány szempontból különleges odafigyelést igényel a részedről.

Amennyiben viszont megkapja a megfelelő gondoskodást, akkor akár hosszú évekig is élvezheti nyugdíjas napjait.

No, de mégis mikortól számít egy kutya idősnek? Nos, ez leginkább a testének méretétől függ. A kistestű ebek általában 11 éves kortól, a közepes testű kutyák 10 éves kortól, míg a nagytestűek már 9 éves kortól seniornak tekinthetők.

Mivel könnyítheted meg a kutyád nyugdíjas éveit?

Először is fontos, hogy rendszeresen vidd el állatorvosi vizsgálatra, hogy az esetlegesen kialakuló betegségek már a korai stádiumban kiszűrésre kerüljenek. Aztán kiemelt jelentőséggel bír még az étrend is, amelynek mindenképpen tartalmaznia kell jó minőségű fehérjét és több rostot.

Szükség esetén pedig el lehet kezdeni szedni a BARFSHOP.hu idős kutyáknak kifejlesztett táplálékkiegészítőit is, amelyek segítségével fenntartható a kutyusod ízületeinek és az emésztőrendszerének a megfelelő állapota, illetve a húgyutak és az egyéb fontos szervek egészsége is.

A mi kedvencünk a zöldkagylópor és a kollagén, amely igazán ütős kombináció. Ez a két 100%-ban természetes táplálékkiegészítő ugyanis elősegíti a rugalmasságot, segít fenntartani az ízületek egészségét, illetve erősíti az immunrendszert és a porcokat.

De a hatékonyságuk növelése érdekében az említett webáruház csipkebogyóporát is érdemes használni, mivel a csipkebogyóról tudva tudott, hogy segíti a felszívódásukat.

Ne feledkezz meg a rendszeres itatásáról sem!

A kutyák ebben a korban már sajnos nem olyan mozgékonyak, így sokszor az is nehézséget okoz számukra, hogy a nap folyamán többször is odamenjenek az itatótáljukhoz inni. Ezért olykor a gazdi ráhatására is szükség van.

Ha gondok vannak a hólyagjával

Az inkontinencia gyakran okoz gondot a senior kutyák körében, mivel ilyenkor nekik is elgyengülhetnek a záróizmaik, és a fájó ízületeknek köszönhetően már nem tudnak olyan gyorsan felkelni. Mindez pedig ahhoz vezet, hogy a fekhelyükre vagy maguk alá ürítenek.

Ez a probléma azonban könnyedén orvosolható, ha beszerzel néhány kutyapelenkát, és kúraszerűen elkezded adagolni a fentebb is említett webáruház kollagénporát, amelynek segítségével szerencsés esetben némileg helyrehozható a záróizom gyengesége.

Végül pedig fontos a kíméletes, de rendszeres mozgás

A mozgékonysága csökkenése miatt az idős kutyád valószínűleg már nem fog tudni veled órákig kergetőzni, vagy visszahozni az eldobált lasztit. Persze ezt nem is szabad elvárni tőle, de az sem megoldás, ha a korára hivatkozva egyáltalán nem viszed mozogni.

Erre a célra tökéletesen megfelel, ha komótosan sétáltok egyet mondjuk a közeli parkban, vagy elmentek túrázni egyet az erdőbe. De azért arra figyelj oda, hogy lehetőleg ne több tíz kilométeres útvonalat válassz, továbbá kerüld a nehéz terepeket!
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Rengeteg múlik kedvencünk táplálásán - milyen az ideális száraz kutyatáp? (x)
  A kutya a magyaroknál is teljes jogú családtag lett
  Hogyan szoktasd szobatisztaságra a kiskutyát? (x)
  Védekezzünk hatékonyan az élősködők ellen bolhanyakörvvel! (x)
  Kényeztesd kedvenced egészséges kutyakeksszel! (x)
  Virtuális kölyökkutya segít a gyerekeknek megismerni Magyarországot
  Hétmillió forint a Kutyaszemmel program keretében
  Kutyaellenes kampány Iránban

További hírek ebben a kategóriában

A vállalkozás sikerének titkos f...
Nagy lehetőségek a hőszivattyúba...
Így füvesítsd a kertet hatékonya...
Ha eddig halogattad, most már ne...