Hírek
23437 hír az adatbázisban
Amikor nem csupán strandolni vágysz, Mauritius akkor is tökéletes! (x)
Marketinginfo.hu - 2023-08-15 10:08
Reklám

Kevés olyan sziget létezik a világon, mint amilyen ez a csaknem a világ végén található földdarab, amely csekélyke mérete ellenére is látnivalók pazarul széles választékát nyújtja.

Sőt, akár egy hétre, akár egy évre érkezel, garantáltan nem fogsz unatkozni.

Teljesen mindegy, hogy hegyet mászni, strandolni, búvárkodni, várost nézni vagy épp kalandozni szeretnél, mindegyik óhajod könnyen teljesíthető ebben a mesés világban. Mai cikkünkkel mi a hegyek szerelmeseinek szeretnénk kedvezni.

Hegyek? Mauritiuson?

Elsőre talán te is azt várnád, hogy a Mauritius.hu csábító programajánlói között csupa vizes lehetőséget találj. Ez persze nem áll távol a valóságtól, hiszen a sziget pompás partjai szinte az örökkévalóságig hagynak felfedezni valót a nyitott szemeknek.

Ezzel szemben ugyanakkor fontosnak tartjuk kiemelni a sziget hegyeit, amelyet talán kevesebb hírverés övez. Így légy bármilyen szintű hegymászó is, biztosan megtalálod a számításodat a paradicsomi világ hegyei között.

Akad olyan is, ami igazi turistamágnes, van olyan is, ami viszont csodás elmélyülést, a természethez való kapcsolódás lehetőségét rejti magában. Találsz olyat, amelyet egyedül is mindenféle kihívás nélkül megmászol, de persze eljuthatsz olyanhoz is, amelyet még kísérővel is igen kemény menet lesz meghódítani.

Így aztán ha a hegyek szerelmese vagy, akkor mindenképpen el kell látogatnod legalább egyszer Mauritiusra.

Melyik heggyel kezdj?

Nos, erre igazán nehéz válaszolni, hiszen függ az erőnlétedtől, a rutinodtól. Inkább megfordítanánk a kérdést: melyik az, amelyik semmiképp se maradjon ki a meghódított csúcsok közül?

Ez a hegy nem más, mint a Tourelle de Tamarin, ami sok szempontból talán a legkülönlegesebbnek számít a szigeten.

Persze fantasztikus élményt nyújt a Le Morne, a Pieter Both, a le Pouce, a Ption vagy a Corps de Garde is, ám amit a Tamarin nyújt, az valóban olyan élmény, ami utána örök életedre veled marad.

A hegyet egyrészt nem olyan nehéz megmászni, így felérve a csúcsra sem leszel hullafáradt, ám még ha kicsit ki is merülsz, ami ott fogad, feledtet veled mindent. Fenséges körpanoráma tárul eléd, olyan, amit egyik másik hegyről sem fogsz látni, és nem bírsz majd betelni az ámulatba ejtő lagúnák látványával.

A hab a tortán az lesz, hogy a többi heggyel ellentétben itt nem kell tömegre számítanod, vagyis bőven lesz időd és érkezésed arra, hogy elmerülj a természet szépségében.

Keresd a csodákat!

Nem tudunk más tanácsolni, mint hogy próbálj meg minél tudatosabban utazni! A világ megannyi szépséget tartogat, nincs ez másként a csupán 2000 négyzetkilométernyi Mauritiusszal sem.

Ha szeretnéd kimaxolni az ott tartózkodásodat, akkor mindenképpen tervezd meg az utadat a Mauritius.hu által kínált információk alapján, amelyek mind a látnivalókat, mind pedig a tudnivalókat bőven taglalják!
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Strandot épített az EFOTT a Velencei-tóhoz
  Idén 320 önkéntes fiatal nyújt elsősegélyt 19 balatoni strandon
  Theodorával frissülhetnek a fesztiválozók
  Rossmann divatbemutató a Lupa-tó strandján
  Budapestre hozta a Balatont a Magyar Vöröskereszt
  Sörfogyasztással a strandok megmentéséért
  Elkészültek a jövő strandbútorainak tervei
  A "jövő strandbútorai" a PLÁZSON

További hírek ebben a kategóriában

A Coca-Cola új kreatív platformj...
A chino nadrág tökéletes választ...
Céges karácsonyi ajándékok a hat...
Bérelj limuzint az esti partihoz...