Hírek
23371 hír az adatbázisban
Miért szeretik olyan sokan a forrólevegős sütőt? (x)
Marketinginfo.hu - 2023-08-14 09:37
PR

A hagyományos olajsütők korábban hatalmas népszerűségnek örvendtek, viszont egyre többen próbálnak egészségesebb életmódot folytatni, aminek egyik alappillére az olajok és zsírok fogyasztásának mérséklése.

Ehhez tökéletes eszköz lehet a forrólevegős sütő, avagy másnéven az airfryer. Segítségével ugyanolyan ropogós ételek készíthetőek el, mint a klasszikus olajsütőkben, de az airfryerben készült fogások akár egy diétába is könnyűszerrel beilleszthetőek.

Hogyan lehet olaj nélkül sütni?

Vannak ételek, amik a közfelfogás szerint akkor a legízletesebbek, ha olajfürdőben készülnek. Tipikus példa erre a sültkrumpli, a rántott hús, vagy akár a fánk és lángos is. Azonban a valóság az, hogy amennyiben megtaláljuk a megfelelő elkészítési módot, akkor nem kell hozzá egy leheletnyi zsiradéknál több.

Te is szeretnéd, ha a lehető legegészségesebb ételeket tudnád elkészíteni a hétköznapokon bármikor? A GLOBY forrólevegős sütői tökéletes társak lehetnek az ilyen jellegű törekvésekben.

A forrólevegős sütők hasonlóan működnek a légkeveréses társaikhoz, viszont magasabb a hatékonysági fokuk. A hozzávalókat egy vagy két fiókba tudjuk tenni, ahol a ventilátorral forgatott meleg levegő közreműködésével az ételek remekül átsülnek. Annak köszönhetően pedig, hogy a levegő keringetése során a felesleges gőz, pára és egyéb nedvesség kivezetésre kerül, az ételek legalább annyira ropogósak lesznek.

Hogyan kell használni az airfryert?

A forrólevegős sütők használatát bárkinek kimondottan egyszerű lehet megtanulni. A modellek többsége ugyanis előre beállított programokkal rendelkezik, amiknek köszönhetően nincs is másra szükség, mint a fiókokba tenni a hozzávalókat, majd megkeresni a hozzájuk illő programot.

A legtöbb forrólevegős sütőhöz egyébként mellékelnek szakácskönyvet is, ami pontosan leírja, hogy milyen hozzávalókat melyik programmal, milyen hőfokon érdemes sütni, hogy pontosan azt az ízt és textúrát kapd, amire vágytál.

A receptekben az is egyértelműen látható lesz, hogy ebben a sütőben készülő ételekhez mennyire minimális mennyiségű zsiradékot kell használni ahhoz, hogy kifogástalan minőségű ételeket kaphass.

Mekkora forrólevegős sütőt érdemes választani?

Az, hogy milyen méretű modellt érdemes beszerezni, nagyban függ attól is, hogy jellemzően mekkora mennyiségű ételt szoktál készíteni. Az airfryerek között találhatsz egy- és kétfiókos típusokat is, amikben akár 5 kg alapanyag is elfér, amivel akár egy egész családot is bőven el lehet látni. Érdemes figyelembe venni a konyhapulton rendelkezésre álló helyet is, bár a forrólevegős sütők általában nem foglalnak túl nagy helyet.

Látható tehát, hogy egy ilyen egyszerű konyhai berendezéssel sokkal könnyebbé tehetjük a mindennapokat, és lényegesen egyszerűbbé válhat vele az egészséges életmódra való átállás is.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Mire kell figyelni beépíthető sütők és főzőlapok vásárlásakor? (x)
  Határon átívelő online sütőakadémia a Ramatól
  A YouTube-on főz az Aldi
  Gyűlnek a szavazatok a Vénusz Lángos Voks versenyére
  A Zsámbéki Lángossütő lett a „Vénusz kedvenc lángosozója”

További hírek ebben a kategóriában

Ipari járműhöz strapabíró tömlő ...
Hang- és hőszigetelés egyetlen l...
A kardántengely pontos beállítás...
Hívd segítségül a hajfesték-eltá...