Hírek
23372 hír az adatbázisban
Grillezés falapon - Igazi ízkavalkád (x)
Marketinginfo.hu - 2023-08-11 11:52
PR

A grillezés az egyik legnépszerűbb ételkészítési mód a családi és baráti összejöveteleken.

Ennek során többféle módszer közül is választhatunk, amik közül az egyik népszerű igen kedvelt lehetőség a falapon történő grillezés.

Ez a hagyományos és egyszerű technika rengeteg előnnyel rendelkezik, és az étel ízét is páratlanul pozitív módon tudja befolyásolni. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, miért jó falapon grillezni, hogy milyen ételeket érdemes így elkészíteni, valamint hogy milyen típusú fából készült lapot érdemes használni.

Miért jó falapon grillezni?

A falapon történő sütés kiszélesíti a grillen készíthető ételek palettáját. Nemcsak húst és halat lehet ilyen módon elkészíteni, hanem zöldségeket, gyümölcsöket, és akár sajtokat is.

Te is szeretnél minél több újdonságot kipróbálni? Tekintsd meg a Grillplaza.hu grillező falapjainak kínálatát, és találd meg az új kedvenc eszközeidet!

A fa füstje különleges és mély ízt kölcsönöz az ételeknek, ami egyéb módszerekkel nem, vagy csak bajosan érhető el. A falapon sült ételek átveszik annak természetes aromáját, amivel garantált a felejthetetlen ízélmény.

Egészséges és környezetbarát alternatíva

A falapon történő grillezés kevesebb zsiradékot igényel, így az ételek végeredményében egészségesebbek lehetnek. A füstölés hatására pedig nem veszítik el tápanyagaik nagy részét, az ízük is teljesebb, gazdagabb lesz.

Ha a falapot helyesen választjuk meg, elkerülhető a felesleges környezetterhelés, hiszen ez egy lebomló anyagból készült eszköz, a mesterséges alapanyagú serpenyővel szemben.

Milyen típusú falapokat érdemes használni?

A falap megválasztása nagyban múlik azon is, hogy milyen típusú ételt szeretnénk rajta elkészíteni. Fontos kiemelni, hogy érdemes több lapot is tartani otthon, és azokat megjelölni, mihez használjuk rendszeresen, hogy ne ronthassák el a későbbiekben egymás aromáit.
 
  • Gyümölcsfák (alma, cseresznye, őszibarack): Ezek a fajták enyhe gyümölcsös aromát adnak, jól harmonizálnak a zöldségekkel és húsokkal egyaránt.
  • Keményfák (tölgy, dió, hickory): Ezek fája erőteljesebb ízt kölcsönöz az ételeknek, és kitűnően működnek a nehezebb, vörös húsokkal.
  • Puhafák (cédrus, nyár): A lágy fák füstje finomabb, selymesebb ízt adnak az ételeknek. A halakkal és tenger gyümölcseivel kimondottan jó párost alkotnak.


A falapon történő grillezés valódi ízorgiát és egészségesebb alternatívát nyújt a grillkedvelők számára. A természetes ízek, az egyszerűség, valamint a sokoldalúsága teszi ezt a módszert annyira kedveltté és különlegessé.

Bármilyen alkalomra is készüljön az étel, a jól megválasztott falap szinte garancia az ízletes ételekhez, így érdemes mindenkinek legalább egyszer kipróbálnia!
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Csúcson a SPAR grilltermékeinek forgalma
  Az ALDI-nál is kezdődik a fesztiválszezon
  A grillkolbász a kertipartik slágere
  Idén is fesztiválozik a SPAR Grillmobil
  Jamie Oliver termékek a SPAR legújabb hűségakciójában
  Új grillsajtot dob piacra a Hajdú
  Grillhősöket keres a SPAR
  Országjáró körútra indult a SPAR Grillmobil

További hírek ebben a kategóriában

Ipari járműhöz strapabíró tömlő ...
Hang- és hőszigetelés egyetlen l...
A kardántengely pontos beállítás...
Hívd segítségül a hajfesték-eltá...