Hírek
23465 hír az adatbázisban
Létezik bőrünk menopauza miatti változására is kezelési mód (x)
Marketinginfo.hu - 2023-08-11 09:04
Egészségmarketing

Minden nő életében bekövetkezik az a fordulópont, mely természetes folyamat, de kellemetlen hatással van szervezetünkre.

A menopauza, vagy más néven változókor alkalmával különböző hormonális folyamatok indulnak be a szervezetben, mely során megszűnik a petefészek működése, elmarad a menstruáció.

A változások sokszor igen zavaró tünetekkel járnak együtt, melyek jelentős hatással vannak életünkre. Többek között az ösztrogénszint változása miatt csökken bőrünk hidratáltsága, mely ráncosodást és a rugalmasság csökkenését eredményezi.

Az Aesthetica Orvosi Központ arcfiatalító, bőrmegújító kezelései segítségével javíthatunk a bőr állapotán. A kíméletes eljárások biztosítják, hogy kevésbé érzékeljük az öregedés jeleit, a menopauza okozta külső tüneteket.

Mikor következik be a menopauza?

Általánosságban elmondható, hogy 40 és 50 éves kor közötti kezdődik el a változás a női szervezetben. A termékenység megszűnése sokak számára nemcsak fizikális, hanem mentális problémákkal is együtt jár. Az akár több évig is eltartó folyamat során először csak rendszertelen menstruáció figyelmeztet az idő múlására, mely később egyéb kellemetlen tünetekkel is párosulhat.

Mivel genetikánkat tekintve különbözőek vagyunk, így a menopauza bekövetkezésének pontos időpontja nem behatárolható, mint ahogyan az sem, hogy milyen problémákkal kell ezen időszak alatt szembesülnünk. Nézzük, milyen tüneteket figyelhetünk meg magunkon a változókor alatt!

Tünetei és enyhítésük

A leggyakoribb tünetek között említhetjük a hőhullámokat, melyek sok kényelmetlenséget okozhatnak. A hirtelen fellépő, erős melegség, amit fokozott izzadás és szívverés kísérhet zavaróan hatnak mindennapjainkra. A hüvelyszárazság, az alvászavarok, az álmosságérzet, a hangulatváltozások szintén nem ritkák ebben a korban.

A külső megjelenésünk is változhat, hiszen gyakori a hormonális átalakulás miatt bekövetkező átmeneti hajhullás, és a bőr is elkezd öregedni, így száraz tapintásúvá, valamint ráncossá válik. Megoldásként a tünetek enyhítésére igénybe vehetünk hormonkezeléseket, kulcsfontosságú az egészséges táplálkozás, a stresszkezelés és az életmódváltás. Ezek mellett hajunk és bőrünk megújítására ablatív és non-ablatív kezeléseket is alkalmazhatunk.

Hogyan változtathatok a bőröm állapotán?

Az ösztrogén hormon az egészséges bőr fenntartásában nagy szerepet játszik. A menopauza alatt a petefészkek kevesebb ösztrogént termelnek, mely egyéb más szervek működése mellett, a bőr állapotának változására is hatással van, így alakul az egyre rugalmatlanabbá. Ennek látható jelei ráncosodásban, szárazságban mutatkoznak meg, pigmentfoltok alakulhatnak ki, és felgyorsulhat az öregedési folyamat.

A lézeres bőrmegújítás lehetőséget biztosít arra, hogy bőrünk újra visszanyerje korábbi állapotát. A kezelések során a bőr mélyebb rétegeiben indul meg a hidratáció, ezáltal pedig bőrünk ismét ruganyossá válik.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Hogyan kell megfelelően ápolni a vízhiányos bőrt? (x)
  Hogyan sminkelj nyáron? (x)
  A bőrápolás a férfiak esetében is fontos (x)
  Szérumokkal a hosszan tartó szépségért (x)
  A bőrrák felismerését vizsgáló kérdőívet állítottak össze gyerekeknek
  Kémiai hámlasztás a szebb és egészségesebb bőrért
  Nincs kockázata a bőrön keresztüli hormonpótlásnak

További hírek ebben a kategóriában

Elindult a csatlakozás a Fuss Fo...
Autista fiatalok támogatására in...
A Mályvavirág Alapítvány és a Bi...
A Decathlon a tavaszi fáradtság ...