Hírek
23270 hír az adatbázisban
Augusztustól új vezető irányítja a FrieslandCampina Hungária Zrt.-t
MTI + Marketinginfo.hu - 2023-07-26 09:33
Karrier

Augusztus 1-től Szecskó Ferenc a FrieslandCampina Hungária Zrt. vezérigazgatója - közölte az élelmiszeripari társaság az MTI-vel.

Szecskó Ferenc 2011 óta tagja a FrieslandCampina vezetői csapatának, korábban a magyarországi leányvállalat kereskedelmi területét vezette, 2019 októberétől pedig a romániai céget irányította. Elődje, Szautner Péter irányítása alatt a FrieslandCampina Hungária Zrt. a belföldi élelmiszerpiac egyik legsikeresebb szereplője lett, munkáját a vállalatcsoport belga és francia piacokért felelős leányvállalatának vezérigazgatójaként folytatja - írták.

A közlemény szerint a társaság mintegy 40 magyar tejtermelőtől évente 45 millió kilogramm tejet vásárol és dolgoz fel korszerű technológiával. Korábbi bejelentései alapján a FrieslandCampina Hungária Zrt. több mint negyedszázada meghatározó élelmiszeripari cég, többek között a Milli és a pöttyös márkák gyártója. Legutóbb 2021 áprilisában jelentettek be magyarországi beruházást, a mátészalkai gyár 5,1 milliárd forintos üzemfejlesztése 25 százalékkal növelte a termelési kapacitást.

Beszámolója szerint a cég 2021-ben 35,6 milliárd forintos, 2022-ben 44,2 milliárd forintos nettó árbevétellel zárt. Az exportértékesítések összege mindkét évben 1,7 milliárd forint körül alakult, a nyereség 3,16 milliárd forintról majdnem 4 milliárd forintra nőtt.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A Friesland a következő öt évről
  A FrieslandCampina a Well PR-t választotta
  A FrieslandCampinának szolgáltató központja lesz
  Fejlesztett Mátészalkán a Pöttyös tulajdonosa
  Jövőre is lesz Coop Rally
  Hűségakciót indított a Pöttyös
  Új Fogyasztói marketing igazgató a FrieslandCampina-nál
  Új vezérigazgató a FrieslandCampina élén

További hírek ebben a kategóriában

Álláslehetőségek a szállítás és ...
Betanított munkák, folyamatosan ...
Dübörög a munkaerőhiány 2023-ban
Új értékesítési és marketing iga...