Hírek
23447 hír az adatbázisban
A Borsodi Sörgyár ötödik fenntarthatósági jelentése
Marketinginfo.hu - 2023-07-17 09:05
CSR

A tavalyi év a hosszú távú építkezésről szólt a Borsodi Sörgyárnál - derült ki a vállalat immáron ötödik alkalommal elkészített és frissen publikált fenntarthatósági jelentéséből.

A jelentésben a korábbiakhoz hasonlóan ismét összefoglalták a Borsodi Sörgyár gazdasági és környezeti fenntarthatóságért tett erőfeszítéseit az előző esztendőben. A jelentésből kiderül, hogy bár 2022 is számos kihívást tartogatott, azonban sikerült a tervek szerint megvalósítani a beruházásokat és fejlesztéseket.

Az idén 50 éves Borsodi Sörgyár 2019 óta minden évben elkészíti fenntarthatósági jelentését, melyben összefoglalja a megelőző év legfontosabb eseményeit és tevékenységeit, melyek hozzájárultak ahhoz, hogy a vállalat mind gazdasági, mind környezeti értelemben fenntarthatóan legyen sikeres. Az idei, 2022-es évet összefoglaló jelentésből kiderül, hogy a Borsodi Sörgyár a tavalyi évben folytatni tudta a Molson Coors vállalatcsoport világszintű céljaival összhangban megfogalmazott, 2025-ig előre mutató "Our Imprint" stratégiájában foglalt fenntarthatósági célok felé vezető utat.

Hosszú távú célok, jelentős eredmények

"A Borsodi Sörgyár idén ünnepli fennállásának 50-dik évfordulóját és az a szándékunk, hogy a munkánkkal a következő öt évtizedet is megalapozzuk. Ennek érdekében folyamatosan dolgozunk a bőcsi üzemünk, valamint termékportfoliónk fejlesztésén és kiemelt figyelmet fordítunk munkavállalóink jóllétére, annak érdekében, hogy a legjobb szakemberekkel dolgozhassunk" - emelte ki Vuleta Zsolt, a Borsodi Sörgyár ügyvezetője és kereskedelmi igazgatója. "Az eredmények igazolják törekvéseinket, hiszen tovább növeltük a gyárunk logisztikai kapacitását, bővíteni tudtuk a termékportfoliónkat, sőt a munkavállalóink számát is. Mindezt úgy, hogy továbbra is jó úton haladunk a 2025-ig kitűzött fenntarthatósági céljaink megvalósítása felé" - tette hozzá.

A Borsodi Sörgyár bőcsi üzeme, a 2018-ban megkezdett fejlesztéseknek köszönhetően a Molson Coors Beverage Company regionális gyártó központjaként működik. A megnövekedett kapacitás szükségessé tette a gyár logisztikai fejlesztését is. Ennek a folyamatnak a részeként a vállalat tavaly átadta az új, közel egymilliárd forint beruházással megépített logisztikai csarnokát.

Bővülő portfolió

A vállalat a termékfejlesztés terén sem maradt tétlen 2022-ben. A Borsodi igazán nagy dobásra szánta el magát. Megújította a Borsodi Világos receptúráját, amely már tisztán árpamalátából készül, valamint a Borsodi sörkülönlegességeket tartalmazó portfóliója is új termékekkel bővült. A Borsodi Friss termékcsalád két új ízben, alacsony kalóriatartalmú, alkoholmentes változatban is elérhetővé vált a fogyasztók számára. 2022-től pedig olyan új, kiváló minőségű márkák forgalmazását kezdték meg, mint a Guinness, a Kilkenny és a Hop House 13.

Egyre többen az élet habos oldalán

A Borsodi Sörgyár számára kiemelt jelentőségű a magas szakértelemmel rendelkező kollégák toborzása, fejlesztése és megtartása.

Zsadányi-Nagy Zsanett, a Borsodi Sörgyár HR igazgatója ennek kapcsán kiemelte:

"Büszke vagyok rá, hogy olyan kultúrát alakítottunk ki és fejlesztünk, amelyben értékeljük és tiszteljük az egyediséget, és hiszünk abban, hogy a sokszínűség és a befogadás a kulcsa a sikeres csapat és kultúra előmozdításának. Támogatjuk a fejlődést biztosító munkakörnyezet létrejöttét és a közösségek fejlődését, melyek mind olyan értékek, amelyek kezdettől fogva, fenntarthatóan beépültek a mindennapjainkba. Folyamatosan azon dolgozunk, hogy a bevonzáson túl fejlesszük és megtartsuk a legjobb hazai szakembereket, hiszen meggyőződésünk, hogy ők jelentik a garanciát a kiegyensúlyozott, fenntartható minőségre. Ezért büszkék vagyunk arra, hogy a jelenlegi, bizonytalan környezetben is növelni tudtuk munkavállalóink létszámát, és 2022 végére már 481-en dolgoztunk az élet habos oldalán. Külön büszkeség, hogy kollégáink átlagosan több mint 11 éve vannak velünk, ami jól igazolja törekvéseink sikerét."

A munkavállalókért végzett erőfeszítések elismeréseként a Borsodi Sörgyár 2023-ban először érdemelte ki a Top Employer elismerést. A tanúsítvány elnyerése érdekében egy szigorú és átfogó folyamatban vett részt a sörgyár, amelyet a Top Employers Institute, az emberekkel kapcsolatos gyakorlatok kiválóságát elismerő globális intézmény végzett. Ez a felmérés hat HR területet fed le, amelyek 20 altémát tartalmaznak, köztük az emberekre vonatkozó stratégiát, a munkakörnyezetet, a tehetséggondozást, a tanulást, a sokszínűséget és befogadást, a jóllétet.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Elindult a Coors bajnoki évad
  A nyár a Borsodi Friss új ízével
  Ismét díjazták a Borsodi Sörgyár vállalati kultúráját
  Borsodi a fenntarthatóság jegyében
  Folytatódik az együttműködés a DVTK és a Borsodi között
  A Miller Genuine Draft prémium sörmárka egy új, globális kampánya
  Legjobb Munkáltató elismerést kapott a Borsodi Sörgyár 2023-ban
  Idén is a Borsodi a Beach névadója
  Jégkorong kupát szponzorál a Borsodi
  A DVTK főszponzora a Borsodi
  A Borsodi a Mezőkövesd csapatának szponzora
  Közösségi napot rendezett a Borsodi Sörgyár
  A Borsodi a Hegyalja fesztivál névadó szponzora lesz
  Borsodi vásárlásával támogathatják a szurkolók a focicsapatot

További hírek ebben a kategóriában

Országos összefogás segíthet a k...
65 millió forintos támogatás az ...
Az olimpiára készülő fiatal élsp...
A Mol célja, hogy a régió zöldeb...