Hírek
23446 hír az adatbázisban
Rengeteg múlik kedvencünk táplálásán - milyen az ideális száraz kutyatáp? (x)
Marketinginfo.hu - 2023-07-13 11:27
Egészségmarketing

Sok kutyatartó bele sem gondol, hogy mennyire jelentős a szerepe a választott eledelnek, pedig a megfelelő táppal hozzájárulhatunk az egészségéhez, a kellően fitt, energikus állapot megteremtéséhez.

Egyik véglet sem ideális, sem a túletetés, sem a hiányos, elégtelen tápanyagbevitel. Meg kell találnunk állatunk igényeihez mérten a legoptimálisabb terméket.

Mire ügyeljünk a tápválasztás során?


A Grandopet.hu száraz kutyatáp választékában bőséges opcióból válogathatunk, itt ugyanis elérhetünk speciális eledeleket is, mint csirkehúsmentes, gluténmentes, hipoallergén, gabonamentes változat, vagyis az egyéni érzékenységhez mérten megtalálhatjuk a legjobb száraztápot.

Nézzük meg egy kicsit részletesebben, hogy milyen szempontok átgondolása javasolt, mielőtt bármely termék mellett letennénk a voksunkat.

Először is, vegyük figyelembe állatunk életkorát, semmiképp se adjunk kölyöknek felnőtt vagy senior tápot, ahogyan ez fordítva sem szerencsés. Nem véletlenül kerültek piacra a különböző korú ebek számára más-más száraz kutyatápok.

Minden kornak megvan a maga szépsége, ahogyan egy kölyöknél a növekedés, fejlődés, gyarapodás dominál, addig egy felnőtt eb esetében már a megfelelő fizikai állapot szinten tartására kell törekedni. Az idősödő kutyusoknak pedig akár más jellegű támogatásra is szükségük lehet, akár mozgásszervi, ízületi problémák, akár érzékenyebb gyomor esetén speciális termékekre.

Amennyiben egészségügyi panaszra gyanakszunk, kérjük ki állatorvos tanácsát, egyedül így térképezhető fel a probléma forrása, s így választhatjuk ki a legmegfelelőbb eledelt.

Egyéb ajánlások a száraz kutyatápok kapcsán

A kor mellett lényeges szempont kedvencünk aktivitása is, illetve termete, testtömege. Egy szobacirkáló szőrmóknak más igényei vannak, mint egy nagyobb testű mentőkutyának. Jóval több energiára van szüksége egy intenzív edzésnek alávetett rendőrkutyának, mint egy senior ebnek, aki a nap nagy részében pihenget.

Itt ismét elérkeztünk a túletetés és az alultáplálás témaköréhez. A mozgásigényét, életvitelét nagyon fontos szem előtt tartanunk, ellenkező esetben könnyen beleeshetünk valamelyik véglet hibájába. Egy kutya számára az elhízás és a tápanyaghiány is rendkívül veszélyes.

A minőség tekintetében semmiképp se alkudjunk meg, maradjunk a teljes értékű, prémium vagy szuperprémium eledeleknél, amelyek optimális arányban tartalmazzák az adott életkornak megfelelő mennyiségeket mind tápanyag, mind ásványi anyagok és vitaminok szempontjából, méghozzá a legkiválóbb alapanyagokból.

Száraz kutyatápok előnye

A nedves állateledelekkel szemben a száraztápok sokkal előnyösebbek például a nyári időszakban, ugyanis nem olyan "érzékenyek", kevésbé romlandók, mint a nedves tápok. Célszerű tehát az adott évszakot is figyelembe venni, s ha lehet, olyan opciót választani, amelynek a tartási körülményeire sem kell kiemelten ügyelni.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Hogyan gondoskodj az idős kutyádról? (x)
  A kutya a magyaroknál is teljes jogú családtag lett
  Hogyan szoktasd szobatisztaságra a kiskutyát? (x)
  A kutyaférgesség természetes módon is gyógyítható (x)
  Kényeztesd kedvenced egészséges kutyakeksszel! (x)
  Kutyaeledel-kisokos kezdő gazdik számára (x)
  Virtuális kölyökkutya segít a gyerekeknek megismerni Magyarországot
  Hétmillió forint a Kutyaszemmel program keretében
  Kutyaellenes kampány Iránban

További hírek ebben a kategóriában

Autista fiatalok támogatására in...
A Mályvavirág Alapítvány és a Bi...
A Decathlon a tavaszi fáradtság ...
Az Egészség Hídja Összefogást se...