Hírek
23448 hír az adatbázisban
Milyen egy tökéletes mosogatógép? (x)
Marketinginfo.hu - 2023-07-12 11:40
Márkák

A mosogatógépeket manapság számos eltérő kivitelezéssel beszerezhetjük, hiszen léteznek márkás, beépíthető, szabadon álló, valamint kis és nagy kapacitással rendelkező berendezések is.

Ahhoz azonban, hogy maximálisan ki tudjuk használni a háztartási gép előnyeit, meg kell találni a megfelelő típust, méretet, kivitelt és márkát. Ehhez viszont a vásárlás során figyelembe kell venni néhány szempontot.

Ebben a cikkben eláruljuk, hogy melyek a legkedveltebb mosogatógépek, és kitérünk arra, hogy mitől lesz igazán jó egy ilyen készülék.

A megfelelő típus kiválasztása

Itt lenne az ideje lecserélni a régi gépet, azonban fogalmunk sincs, honnan lenne érdemes kiindulni? Sok szempont alapján lehet döntést hozni, a legfontosabb azonban, hogy mérlegeljük a gép méretét és annak kialakítását. Az onlineMárkaboltok szabadon álló mosogatógépei kényelmesen elférnek egy kisebb konyhában is, hiszen a 9 terítékes modellek jóval kevesebb helyet igényelnek. Bár azért nézzük meg, hogy hova tudjuk csatlakoztatni, hiszen hiába van egy kis üres terület a szekrényeknél, ha a vízelvezetés nincs megoldva.

A méreteket tekintve vannak 45, 60 és 90 cm-es változatok, amelyek között akadnak a már említett szabadon álló verziók, de nem ritkák a pult alá építhető, valamint a beépíthető eszközök sem. A választás során a legfontosabb, hogy a már meglévő konyhabútorhoz keressünk megfelelő mosogatógépet, hiszen fordítva már nehezebb dolgunk lesz.

A szabadon állónak számtalan előnye van, ugyanis rugalmasabban át lehet helyezni egyik otthonból a másikba, viszont kevésbé passzol a konyha arculatába. Persze nem lehetetlen szép kivitelű készüléket beszerezni, ehhez viszont sok időre van szükség, hogy tényleg olyat találjunk, ami jól mutat az enteriőrben. További érv mellette, hogy csak oda kell pillantani és látjuk, mennyi idő van vissza a működésből. A legtöbb beépíthető berendezés esetében erre nincs lehetőség.

Mi a helyzet a látszó kezelőszerves háztartási gépekkel?

Egyre többen választják ezt a megoldást, hiszen szinte egyáltalán nem látszik, cserébe jól mutat a konyhában. Ennél a fajtánál egy 60 x 60 centiméteres bútorlapra van szükség, amit a mosogatógép elejére kell felhelyezni, így kizárólag a kezelőpanel látszik. A szabadon álló verziónál sokkal dizájnosabb, bár sajnos az INOX kezelőpanelek sokszor megtörik az egységet. A lakberendezők éppen ezért nem ajánlják klasszikus stílushoz, hiszen ott nagyon kirívó lenne. A készülék előnye azonban, hogy mosogatás közben is látjuk a kijelzőt, az elindított programot, így semmiről nem maradunk le.

Mikor éri meg teljesen integrált mosogatógépet választani?

Ami a teljesen beépíthető készülékeket illeti, itt általában egy 72 x 60 centiméteres bútorlapra van szükség, amit a mosogatógépre kell szerelni. Ennek a változatnak az a nagy előnye, hogy ez passzol legjobban a már meglévő konyhabútorba, viszont itt nem látszik a kezelőpanel, így nem tudjuk, hogy a program éppen hol tart. Vezérelni csak kinyitott állapotban lehetséges.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Terjed az okostelefonok használata
  ‘Aqua billboard’ a Bekótól
  Ötszörös iF Design díjas 2015-ben az Electrolux Csoport
  Ingyenesen javít a Bosch és a Siemens
  Környezettudatos kampányt indít a Bosch és a Calgonit
  Folyékony mosogatószert vezet be a Somat
  Flexibilis mosókosarak az Electrolux mosogatógépekben

További hírek ebben a kategóriában

A Decathlon új irányvonala
5,7 milliárd forintos tőkeemelés...
Egyedülálló beruházás a BioTechU...
Ismét díjazták a Borsodi Sörgyár...