Hírek
23437 hír az adatbázisban
Tagozatot alapítottak az építőanyag-kereskedők
Marketinginfo.hu - 2023-05-25 11:05
Kereskedelem

Juhász Attila: "Az egyik legfontosabb feladatunk az építőanyag kereskedelmi szektor megerősítése".

A hazai építőanyag-gyártókat követően saját tagozatot alapítottak az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségén (ÉVOSZ-on) belül a magyar építőanyag-kereskedők is. Az alapítók a piac 40 százalékát teszik ki.

A tagozat elnökévé Juhász Attilát, az Új Ház Építőanyag Nagykereskedelmi Zrt. elnökét nevezték ki, aki mellett elnökségi tag lett Kis Sándor, a HUF-BAU Csoport Kft. ügyvezető igazgatója, Parrag Roland, a Duna Hungária Zrt. cégvezetője és Vitális Attila, az Alföld Tüzép Hálózat Kft. ügyvezetője is.

Juhász Attila közel három évtizede gyakorló építőanyag-kereskedő, így testközelből ismeri a hazai kereskedőket érintő legnagyobb kihívásokat. 2013 óta tölti be az ország legnagyobb forgalmú építőanyag kereskedelmi hálózatának, az Új Ház Építőanyag Nagykereskedelmi Zrt.-nek elnöki posztját. Mint kiemelte, az új kinevezés mégis egészen más felelősséget hozott magával.

"Az újdonsült hálózattal járó elnöki státusz óriási feladat, ami túlmutat a kereskedelmi cégek egyéni céljain. Olyan kérdésekkel foglalkozunk, amik a teljes szektornak és piacának fejlődését szolgálják - méghozzá versenysemleges módon. Munkánkkal kereskedelmi szempontok, és szakmai-gazdasági érdekek mentén támogatjuk a minisztériumot is a döntéshozatalban, hiszen az ÉVOSZ az építőipart érintő szabályozások tekintetében valódi véleményvezérnek számít" - árulta el.

Modernizáció nélkül nem megy!

Az új tagozat egyik legfontosabb célja a modernizáció az iparágban, ez ugyanis alapfeltétele mind az ellátásbiztonságnak, mind a hatékonyság javulásának. A soron következő hetekben indulhatnak meg az egyeztetések és az elemzői folyamatok a legfontosabb szektort érintő problémák feltárásáról. Ezt követi majd a megoldáskeresés: a tagozat javaslatokkal támogatja majd az ÉVOSZ és a szakpolitikai döntéshozók munkáját.

Kihívásokkal teli út áll előttük

A megközelítőleg ezer hazai építőanyag-kereskedelmi vállalat együttesen 30 ezer munkavállalót foglalkoztat. A frissen kinevezett Juhász Attila elmondta, ennek a 30 ezer dolgozónak a jövője és biztonsága az egyik legfontosabb, hiszen az ő érdekeiket hivatottak képviselni. A tagozat többek között a magyar építőanyag-kereskedelmi és -forgalmazási tevékenységhez kapcsolódóan a piac változásainak analitikáját és értékelését, a kihívások és problémák kivizsgálását, konkrét megoldási tervek kidolgozását, valamint az építőanyag-kereskedelem erősítését tűzte ki célul.

"Kiemelten fontos a logisztikai ellátási láncban betöltött szerepünk is- hiszen mi felelünk ennek akadálymentes működéséért, így az emberek által megálmodott épületek gond nélkül és határidőre elkészülhetnek" - tette hozzá. A tagozat további célkitűzése, hogy kizárólag makulátlan minőségű és hiánytalan műszaki állapotú termékek kerülhessenek kereskedelmi forgalomba.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Mire használhatók a tűzálló és impregnált gipszkartonok? (x)
  Újabb négy évig Koji László az ÉVOSZ elnöke
  Az építőanyag-kereskedelem 2017-ben is sikeres évet zárt
  Jó év volt 2016 az építőanyag-kereskedelemben
  A cégek negyede hajlandó befektetni új vevőszerző módszerekbe
  A termelői árak alakulása áprilisban
  Vevőszolgálati tapasztalatok szerint keveset panaszkodnak a magyarok
  Felújításra áldoz az építőanyag-ipar
  A válságban még fontosabb az ügyfélszolgálat

További hírek ebben a kategóriában

Olcsó, de minőségi téli gumit ke...
Bombaárakkal indul a húsvéti sze...
Több mint 600 tonna füstölt húsá...
Így nyomtat egy jó nyomtatási sz...