Hírek
23200 hír az adatbázisban
Ha váltani szeretnénk, végezzünk betanított fizikai munkát! (x)
Marketinginfo.hu - 2023-06-28 12:38
Karrier

Számos okból kifolyólag szükség lehet arra, hogy felmondjunk a jelenlegi munkahelyünkön, és új állás után nézzünk.

Ilyenkor azonban sokan tanácstalanok azzal kapcsolatban, hogy milyen irányban keresgéljenek, vagy egyáltalán mi tévők legyenek, hogy találjanak egy olyan munkát, amit szeretnek.

Ez nem is csoda, hiszen az esetek többségében szakirányú végzettségre, illetve legalább 2-3 éves tapasztalatra is szükség van ahhoz, hogy munkát vállalhassunk. Ott van azonban az a bizonyos 10%, amikor ezek közül egyik sem elvárás, ezek a betanított fizikai munkák.

Ha tehát nincs ötletünk azzal kapcsolatban, hogy merre tovább, akkor egy ilyen munkakör, ha csak átmenetileg is, de megoldást jelenthet.

Milyen jellemzői vannak a betanított fizikai munkáknak?

Ha körülnézünk az olyan állásközvetítő portálokon, mint amilyen a Salgótarjánállás.hu, akkor találkozhatunk azzal a mondattal, hogy "Elérhető betanított fizikai munkák azonnali kezdéssel". Ez pedig jól mutatja ezeknek a munkaköröknek az egyik legfőbb sajátosságát, ami nem más, mint az, hogy szinte azonnal be lehet tölteni őket.

A másik, szintén fontos sajátosságuk pedig az, hogy általában nincs szükség végzettségre vagy előzetes tudásra, tapasztalatra. Mint, ahogy a nevükben is benne van, ezekre a munkákra betanítanak, ami azt jelenti, hogy egy tapasztaltabb kolléga mindent elmond, amit tudnunk kell, és az egyes munkafolyamatokat meg is mutatja.

Mivel ezekre a munkákra nincs túl nagy kereslet, ezért könnyű állásszerzési lehetőséget kínálnak azoknak, akik épp váltani akarnak, de még nem tudják, hogy hosszú távon mivel foglalkoznának szívesen.

Milyen iparágakban tudunk elhelyezkedni?

Betanított fizikai munkásokat rengeteg iparágban keresnek, ugyanis sok helyen szükség van a munkájukra. Az egyik terület, ahol rendszeresen szükség van rájuk, az a vendéglátás, különösen a megnövekedett forgalom idején, például nyáron vagy az ünnepi időszakokban.

A kereskedelemben is rendszeresen szükség van az olyan munkavállalókra, akik besegítenek az áruk csomagolásában, rendszerezésében, illetve a polcok áruval történő feltöltésében. Az építőipart sem hagyhatjuk ki a sorból, hiszen ott is elkél a segédmunkások és egyéb munkakörben dolgozók segítsége.

Legyünk nyitottak a lehetőségekre!

Amikor állást keresünk, akkor rendkívül fontos, hogy hosszú távon gondolkodjunk, és szem előtt tartsuk, hogy melyek azok a munkakörök, amiket szívesen végzünk. Előfordulhat azonban, hogy ez még nem kristályosodott ki előttünk, vagy bár tudjuk, hogy mivel akarunk foglalkozni, álmaink munkája még várat magára.

Ilyenkor remek alternatívát jelenthetnek a könnyen elnyerhető és villámgyorsan betölthető betanított fizikai munkák, amikhez nincs szükség arra, hogy átképezzük magunkat. Még ha egy ilyen állás elnyerésével nem is a szívünk vágya teljesül, átmeneti megoldásnak tökéletes.

És hát, ki tudja, mit hoz a jövő? Lehet, hogy pont ott találjuk meg azt, amit keresünk, ahol a legkevésbé számítanánk rá.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Hogyan pályázhatunk sikeresen egy fizikai, segéd- vagy betanított munkára?
  Egy év alatt 11 százalékkal nőtt a fizikai átlagórabér
  Már 1200 forint felett jár az átlagos fizikai órabér
  Több mint ötödével nőttek a fizikai órabérek tavalyhoz képest
  Újabb 16 százalékkal nőtt egy év alatt a fizikai dolgozók átlagos órabére
  Átlagosan 16 százalékkal magasabb a fizikai dolgozók órabére
  A férfiak és a nők keresete között 50-60 000 forint a különbség
  Egyre nő a fizikai munka elismertsége

További hírek ebben a kategóriában

Szládovics Orsi (Kép: Wavemaker) Változások a Wavemakernél
2023-08-25 10:26
Ezért érdemes külföldön munkát v...
A munkakörök megfelelő elkülönít...
Augusztustól új vezető irányítja...
Miért is vágynak olyan sokan arr...