Hírek
23434 hír az adatbázisban
Az irodai munka nem mindenkinek ideális
Marketinginfo.hu - 2023-06-27 09:16
Karrier

Bár sokan megelégednek azzal, ha 9-től 5-ig egy íróasztal mellett kell pötyögniük a számítógépen, de jócskán akadnak olyan típusú személyiségek is közöttünk, akiknek egyáltalán nem való ez a fajta munkavégzés.

Ennek ellenére a legtöbb ember mégis gondolkodás nélkül megpályázza a Zalaegerszegállás.hu https://zalaegerszegallas.hu/allasok/adminisztracio-irodai-munka aloldalán és az egyéb álláskereső webhelyeken meghirdetett irodai pozíciókat, amellyel nem csupán maguknak tesznek rosszat, hanem az irodának is.

Ennek köszönhetően ugyanis az esetek többségében nem tudnak megfelelően a feladataikra koncentrálni, ami pedig negatív hatással van a hatékonyságukra és az elvégzett munkájuk minőségére.

Ezért is gondoltunk arra, hogy a mai cikkünkben összegyűjtjük azokat a jeleket, amelyek arra utalhatnak, hogy az irodai környezet nekünk való-e vagy sem.

Jelek arra, hogy nem szerencsés irodában dolgoznunk

Amennyiben azt vesszük észre magunkon, hogy szeretjük, ha "kézzelfogható" eredménye van a munkánknak, szívesen dolgozunk különféle eszközökkel, továbbá nagy a mozgásigényük, és eléggé nehezen tűrjük a monotóniát, akkor az azt jelenti, hogy az irodai munkát távolról el kell kerülnünk.

De a fentieken túl még árulkodó jel lehet az is, hogy a döntések során általában a tényekre koncentrálunk, és a beszélgetéseket inkább mi szeretjük kezdeményezni. Ebből kifolyólag ugyanis a folyamatos telefoncsörgéstől kellemetlenül érezzük majd magunkat.

Jelek arra, hogy az iroda a nekünk való hely

A jó irodai dolgozó legfőbb ismérve, hogy elemző attitűddel rendelkezik, és minden helyzetben a tökéletességre törekszik. Ezenkívül szereti még a kiszámíthatóságot, és mindent előre, lépésről lépésre eltervez.

De az ilyen személyiségtípusnak általában a helyhez kötöttség is fontos, vagyis elveszettnek érezné magát, ha kint a szabad levegőn vagy egy üzletben folyamatosan rohangálva kellene elvégeznie a munkáját.

Végső gondolatok a témával kapcsolatban

Ha a fentebb leírtak elolvasása után arra a következtetésre jutottunk, hogy az adminisztrációs munka igenis nekünk való, akkor már nyugodt szívvel jelentkezhetünk a fentebb is említett állásportálon meghirdetett pozíciók egyikére.

Továbbá, ha növelni akarjuk az esélyeinket arra, hogy behívjanak egy interjúra, akkor érdemes egy profilt is létrehozni, és feltölteni az önéletrajzunkat. Ezáltal ugyanis nagyobb valószínűséggel kelthetjük fel a HR-esek és a toborzók figyelmét.

Abban az esetben pedig, ha jelenleg nem látunk olyan nyitott pozíciót, amely elnyerte volna a tetszésünket, akkor érdemes állásértesítőt is kérni az oldaltól. Így ha megjelenik egy új adminisztrációs munkakörrel kapcsolatos hirdetés, akkor egyből küldenek nekünk egy e-mailt.


(x)NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Ha fuvarozói állást keresünk, meg is van, hol keressünk! (x)
  A férfiak és a nők keresete között 50-60 000 forint a különbség
  Mi zavar a legjobban a munkahelyünkön?
  A jövő irodaházai megkedveltetik az irodai munkát
  A hagyományos irodában csak kevés embernek van valódi munkanapja
  SCA-Tork kutatás a munkahelyi együttműködésről

További hírek ebben a kategóriában

A nők közel fele nem tér vissza ...
Egyre több vállalatnál döntenek ...
Új Marketplace-vezető az eMAG Ma...
Tízből négy diák úgy látja, könn...