Hírek
23200 hír az adatbázisban
Mit tegyünk, ha a szakmánkban nem tudunk elhelyezkedni?
Marketinginfo.hu - 2023-06-22 11:50
Karrier

Sajnos számtalan olyan eset előfordul, amikor valamilyen oknál fogva képtelenek vagyunk elhelyezkedni a saját szakmánkban.

Történhet ez amiatt, hogy egészen egyszerűen nincs arra kereslet, amit mi tudunk, de ide számít az is, amikor annyira kevés a bér egy-egy területen, hogy az ember kénytelen B terv után nézni. Ilyenkor olyan szakma jön jól, amihez nem kell hosszú hónapokig vagy évekig tanulni.

Mivel a legtöbb ember rendelkezik jogosítvánnyal, ezért a legcélszerűbb, ha ezt az iratot felhasználva próbálunk alternatív megoldást keresni. Szerencsére ma már nemtől független, hogy ki milyen szakmát választ, így akár férfiak, akár hölgyek élhetnek a mai írásunkban felvázolt lehetőséggel!

Sofőrökre mindenhol szükség van!

Népszerűek a sofőr, szállító, fuvarozó állások nem csupán azok körében, akik eredetileg is sofőrködni szerettek volna, hanem a pályamódosítók között is. Sőt, néhány pozíció kitűnő mellékállást is jelenthet, így sokan keresetkiegészítő tevékenységként űzik ezt a szakmát.

Természetesen az álláslehetőségek palettája meglehetősen széles, ahogy ezt a BékéscsabaÁllás.hu oldalán láthatjuk is.

Így többek között keresnek buszsofőröket, futárokat, alkatrész-kiszállítókat, áruterítőket, szerződéses járatokra busz- vagy teherautóvezetőket, de akár halottszállítót, nyerges vontatót vagy kamiont is vezethetünk - természetesen a vezetői engedélyünktől függőben!

Döntsük el, milyen járművet szeretnénk vezetni!

Ha úgy határozunk, hogy kipróbáljuk magunkat ezen a területen, akkor mindenféleképpen azzal érdemes kezdeni, hogy feltérképezzük a lehetőségeinket.

Nem biztos, hogy kezdetnek érdemes a nagy járműveket forszírozni, maradhatunk a kisebbeknél, amíg rutint nem szerzünk. Ha a "B" kategóriás jogosítvánnyal kezdünk el dolgozni, akkor még anyagi befektetéssel sem jár a szakmaváltás.

Ha viszont más típusú vezetői engedélyre lesz szükségünk a pozíció betöltéséhez, akkor mindenféleképpen muszáj elvégezni egy autósiskola által szervezett tanfolyamot. Ez persze valamennyi anyagi ráfordítást igényel, ám ha szerencsénk van, leendő munkáltatónk állja majd a képzési díjat.

Számos vállalkozásban ugyanis akkora nehézséget jelent a megfelelő munkaerő megtalálása, hogy hajlandóak még erre az áldozatra is. Ilyenkor persze tanulmányi szerződésben vállaljuk, hogy bizonyos ideig az adott cég kötelekében maradunk.

A jelentkezés menete könnyű!

Ha megtaláljuk azt az álláshirdetést, ami felkeltette az érdeklődésünket, akkor egy percig ne habozzunk, jelentkezzünk!

Ezt pedig könnyűszerrel megtehetjük a BékéscsabaÁllás.hu oldalán, ahol ha létrehozzuk a saját fiókunkat, továbbá ha megadjuk a az iskolai végzettségeinket, a jogosítványainkat, a munkatapasztalatainkat, akkor egy kattintással generálhatunk magunknak egy olyan önéletrajzot, ami mindenhol megállja a helyét. További egy kattintással pedig jelentkezni is tudunk a kiszemelt pozícióra.

Bátran merjünk lépni, B tervet megvalósítani, mert közhelyesen szólva "aki mer, az nyer!"

(x)NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Miért érdemes az online állásközvetítő portálokat használni?
  Ha fuvarozói állást keresünk, meg is van, hol keressünk! (x)
  Mitől lesz jó egy önéletrajz?
  Rövid távon a fizetés, hosszú távon az egyensúly a legfőbb munkavállalói igény
  Az álláspályázat sikerének kulcsa, avagy hogyan nyerjünk az állásinterjún?
  A munkanélküli fiatalok fele elhagyná lakhelyét, ha máshol kapna munkát
  JobGroup: klímaváltozás zajlik az álláspiacon
  Külföldi munkáért mozdul a magyar

További hírek ebben a kategóriában

Szládovics Orsi (Kép: Wavemaker) Változások a Wavemakernél
2023-08-25 10:26
Ezért érdemes külföldön munkát v...
A munkakörök megfelelő elkülönít...
Augusztustól új vezető irányítja...
Miért is vágynak olyan sokan arr...