Hírek
23200 hír az adatbázisban
Mire lehet számítani egy betanított munka esetében?
Marketinginfo.hu - 2023-06-21 09:01
Karrier

A gyártósori munkaerőre rendkívül nagy az igény, különösen manapság.

De az emberek többsége nem igazán szeret ilyen jellegű munkaköröket elvállalni, amelynek véleményünk szerint az egyik legfőbb oka a társadalmon belül keringő tévhitek sokasága.

Főként ezért is gondoltunk arra, hogy az alábbi cikkünkben részletesebben is megmutatjuk, hogy mit kell tudni a MezokovesdAllas.hu: betanított állás aloldalán, illetve az egyéb portálokon meghirdetett betanított gyári munkakörökről.

Mit kell tudni a betanított munkákról?

Ezen pozíciók az egyik legnagyobb előnyét az jelenti, hogy sem szakmai előképzettséget, sem korábbi munkatapasztalatokat nem igényelnek. A munkaviszony megkezdésekor ugyanis van egy betanulási időszak, amely során a munkáltató vagy egy olyan munkavállaló, aki már régebb óta van ott, átadja a tudását számunkra. Továbbá megmutatja a főbb feladatokat, ami egy gyártósori dolgozó esetében általában az összeszerelés, gépbeállítás, dokumentálás és ellenőrzés.

Ennek köszönhetően pedig a munkavállalók széles rétegének kínálnak elhelyezkedési lehetőséget. Például azoknak, akiknek úgy hozta a sors, hogy csak az általános iskolai végzettség megszerzéséig jutottak. Vagy azoknak, akik szeretnének továbbtanulni, de ehhez pénzre van szükségük, illetve azoknak, akik egy áthidaló megoldást keresnek, mielőtt el tudnának helyezkedni az általuk kiszemelt iparágban.

Emellett az is egy rendkívül nagy pozitívum, hogy a cégek igyekeznek minél több bónusszal és különböző juttatásokkal kompenzálni az egyhangú, monoton feladatokat, a több műszakos munkarendet, illetve a munkakörülményeket. Sokaknak ugyanis nehezére esik megszokni, hogy ugyanazt a mozdulatsort kell végrehajtani újra és újra olyan munkakörnyezetben, amely nem a legkellemesebb - magas hőmérséklet, zaj stb.

A cégek előrelépési lehetőségeket is kínálnak a dolgozóknak

A kedvezőtlenebb feltételeket a cégek nem csupán extra juttatásokkal ellensúlyozzák, hanem megpróbálják a munkavállalókat azzal motiválni, hogy ha jól dolgoznak, akkor idővel magasabb, nagyobb felelősségű és összetettebb feladatokkal járó pozíciókat is megszerezhetnek.

Nagyszerű közösségek szoktak kialakulni

Az ebben az iparágban történő munkavégzésnek egy másik nagy előnye az, hogy a gyártósorok mellett általában igazán jó, összetartó közösségek alakulnak ki, és a munkatársainkkal garantáltan azután is tartani fogjuk a kapcsolatot, ha esetlegesen elkerülünk a cégtől. A cégvezetők pedig a munkavállalókat rendszeres csapatépítő események szervezésével próbálják még inkább összekovácsolni.

Ahogy a fentiekből is olvasható, semmi sem olyan fekete-fehér, mint ahogy azt elsőre gondolnánk. Így egyáltalán nem szabad élből elutasítani ezeket a lehetőségeket csak azért, mert a körülöttünk lévőktől csak rosszat hallottunk a betanított munkákról.

(x)NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Egyre telítettebb a munkaerőpiac Magyarországon
  Megérkezett a videós pályázatszűrés! (x)
  Továbbra is az informatikus a legkeresettebb szakma a munkaerőpiacon
  A cégek 80 százaléka küzd munkaerőhiánnyal
  Vége a korlátozásoknak, újra munkaerőhiány van
  Díjazták a legütősebb hazai munkáltatói márkákat
  A társadalmi ügyekben aktív cégek előnyben
  Ezek lesznek a legkeresettebb szakmák 2020-ban

További hírek ebben a kategóriában

Szládovics Orsi (Kép: Wavemaker) Változások a Wavemakernél
2023-08-25 10:26
Ezért érdemes külföldön munkát v...
A munkakörök megfelelő elkülönít...
Augusztustól új vezető irányítja...
Miért is vágynak olyan sokan arr...