Hírek
23200 hír az adatbázisban
Tündik Judit jótékonysági képkiállítása
Médiainfó - www.mediainfo.hu - 2023-06-06 09:22
CSR

Kiállítása amellett, hogy művészeti alkotásainak ad otthont, az állatvédelem ügyét is támogatja.

A jótékonysági esemény 2023. június 8-án, 17:00 órától lesz megtekinthető a budapesti Andrássy út 57. alatt található utcafronti irodában.

Az esztétikum nyomában

Vidéken született, Debrecenben. Talán innen a természet és az állatok végtelen szeretete, ami kisgyermekkora óta meghatározza a gondolkodását. "Folyamatosan azon munkálkodom, miként tudom minél inkább segíteni a kiszolgáltatottakat - főképp az állatokat" - idézve Judit szavait. 18 éves kora óta él Budapesten, ahol tanulmányai tekintetében előbb más irányba sodródott, ugyanis diplomáját egy akkoriban felkapott sikerszakmában szerezte, melyben sosem tevékenykedett. Egyre erőteljesebben érezte a művészi alkotás kényszerét és a múlhatatlan dolgok iránti vágyat. Ennek eredményeként immár 21 éve professzionális fotográfusként tevékenykedik.

A maradandó, az esztétikum és az alkotás iránti vágy hozta közel 10 évvel ezelőtt a lakberendezést, aminek keretében mára több tucat - jellemzően saját beruházásként megvalósult - lakóingatlant tervezett, kiviteleztetett és művezetett. Ebből sok ingatlan megjelent neves szaklapokban, de a legbüszkébb a tavaly átvett Lakberendezők Országos Szövetsége Év Lakberendezője közönség- és szakmai díjára. A világ számos szegletét bejárva az elmúlt évtizedben leginkább az építészet és azon belül is a belsőépítészeti minták és példák keresése foglalja le, minden utazása egy inspirációs küldetés is egyben. Talán a belső terek megálmodásával és vizsgálatával eltöltött rengeteg idő és kevésbé a tudatosság, hanem a tudat alatti gondolatok hozták, hogy elkezdjen absztrakt festményeket készíteni. A magával ragadó alkotás érzése lassan két éve nem lankad és számos alkotása köszön már vissza az általa megálmodott terekben.

Állatok menedékéért - a művésznő altruista küldetése

A Menedék Állatmentő Alapítvány, mely javára a képek értékesítéséből a teljes befolyt összeget felajánlja, szorgalmasan és kitartóan tevékenykedik, hasonlóan az adományozó művésznő áldozatos munkájához. A kidobott kisállatok anyjuk nélküli nevelése mind lelkileg, mind fizikailag különösen megterhelő feladat. Éjjel-nappali szolgálattal, sok sikerrel, néha kudarccal, és nem mellesleg magas költségvonzattal. Szeretné ezt a kis segítséget megadni Nekik, hogy legalább az anyagi része miatt ne kelljen állandóan aggódniuk, épp elég a teher enélkül is.

A kiállításról

Tündik Judit képeiből nyíló kiállítás 2023. június 8-án 17:00 órától lesz megtekinthető a Budapest, Andrássy út 57. alatt található impozáns utcafronti irodában, melyet maga tervezett. Ezen az egy alkalmas jótékonysági estén lehetőség nyílik vásárlással vagy adományozással támogatni a rászoruló állatokat.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Herendi porcelánokból nyílt kiállítás a török fővárosban
  Víz Világtalálkozó - Fővárosi Vízművek
  A 'Társas-játékok' körül forog a jubileumi 20. Internet Hungary programja
  Herendi porcelánok a Gül Baba türbéjénél
  Elektromos autók a 89. Genfi Autókiállításon
  Óriási legófigurák a Magyar Természettudományi Múzeumban
  Hatméteres installációt készített kijelzőkből az LG
  A Continental okos ruházata a CES-en

További hírek ebben a kategóriában

Stratégiai együttműködést kötött...
A S.Pellegrino Young Chef Academ...
Folytatódik az együttműködés a D...
Több mint négyezren evezték át a...