Hírek
23447 hír az adatbázisban
2319 műanyag kupakból rakták ki Petőfi portréját
Médiainfó - www.mediainfo.hu - 2023-05-31 09:23
Outdoor/indoor

Több ezer, pontosan 2319 darab műanyag kupakból készítette el Árpád Mária, mélykúti könyvtáros Petőfi portréját. Két hét rekordidő alatt öltött, ha nem is alakot, de arcot a 200 éve született költő.

A majd két méter magas kupak-lego alkotóelemeit a település lakossága hordta össze a könyvtár felhívására. Volt feladata a mosógépnek, mire tisztára mosták a több zsáknyi kupakot. Az óriás portrét pedig gondos odafigyeléssel alkotta meg Mária, időnként még faragta is kupakokat, ahol erre szükség volt. A munkába bevonta Geleta Brigittát is, aki szintén könyvtáros a közel ötezer fős településen.

Az alkotást árverezésre bocsájtják abban a reményben, hogy az 50 ezer forintos kikiáltási áron felül talál gazdára a nem mindennapi mű. A bevételből a helyi gyerekek számára szeretnének új játszótéri elemeket vásárolni és emlékezetessé, széppé tenni a nyári táborozás élményét.

Ha tehát jótékonykodni szeretne bárki is, itt a remek alkalom! Petőfi nevet viselő intézmények előnyben, hiszen nem csak remekül festene a közösségi térben a különleges Petőfi portré, ami egyébként megszólalásig hasonlít a Bács-Kiskun vármegye által lego darabokból készített poétára, de nemes ügyet is szolgál vele az a mecénás, aki értékeli a modernkori művészet lélekkel és szeretettel megtöltött Petőfi alkotást!
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Pályaválasztási nap a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárnál
  Az álmok jégkönyvtárát építik meg a Bajkál-tó mellett
  Hajdúszoboszlón az OMV olvasóprogramja
  Ötmillió a Budapest Banktól a pénzügyi kultúrára
  Az OMV 1000 könyvet ajándékozott a bagi iskola könyvtárának
  Parkba költözött egy könyvkiadó Bukarestben
  Digitális egyetemet hozna létre a Tesco
  Mobillá válik a nyomtatás is

További hírek ebben a kategóriában

Egyesült a két svéd outdoor márk...
Különleges taxi járja Budapest u...
Csekk helyett tej
Amit az előszoba sugall a lakás ...