Hírek
23268 hír az adatbázisban
Milyen munkakörökben helyezkedhetünk el a szállítmányozás, fuvarozás területén?
Marketinginfo.hu - 2023-05-24 11:25
Karrier

Ha mindenünk a pörgés és az utazás, akkor a fuvaros munkákat nekünk találták ki.

Többféle járgányt is használhatunk munkaeszköz gyanánt és ma már az is kimutatható, hogy a cégek számára nem feltétlenül az autózás élvez elsőbbséget. Persze nagyobb tárgyakat továbbra is azzal célszerű szállítani.

Biciklis futár

Amennyiben érdekelnek bennünket a futárállások, érdemes az álláskereső portálokon szétnézni, a Szekszárdállás weboldalán például elég csak erre a linkre kattintani, hogy mindent lássunk, ami ebbe a kategóriába tartozik: https://szekszardallas.hu/allasok/szallitas-fuvarozas.

Ahogyan a bevezetőben is említettük, egyre több szállítmányozócég részesíti előnyben az alternatív fuvarozási módokat. Az első ilyen a biciklis futárok alkalmazása. Népszerű a nagyvárosokban, csökken a dugó és gyorsabban is célba ér a rendelt termék. Előszeretettel használják ezt az eszközt az ételkiszállítással is foglalkozó éttermek, illetve olyan futárszolgálatok, ahol kisebb méretű csomagokat szállítanak ki.

Hátránya, hogy ki vagyunk téve az időjárási viszontagságoknak, mert ezt a munkát a nyári hőségben, a szakadó esőben és a téli fagyban is ugyanúgy végezni kell, nem csak akkor, amikor épp kedvező az időjárás.

Havi szinten elvárt minimum 200 cím teljesítése. A bérezés jelentős, sokan másodállásban is űzik havi jövedelmük kiegészítéseként.

Tehergépkocsi-vezető

Akinek van C, E kategóriás jogosítványa, valamint engedélye, az hivatásos teherfuvarozást is vállalhat. Itt is számos munkalehetőség kínálkozik. Több élelmiszerfeldolgozó üzem alkalmaz heti negyven órában sofőröket, hogy a termék - főleg húsáru - minél gyorsabban az étterembe érjen.

Egy másik cégnél kamionra keresnek hetelős munkarendben sofőröket. Ebben az esetben egy hétig tart a fuvarozás, sok esetben külföldi úticéllal, ilyenkor a kamionban kialakított fekhelyen kell tölteni az éjszakát, a következő héten pihenőidő van.

A bérezés függ a sofőrre bízott szállítmány értékétől és a munkával töltött hetek számától is, minél több az egybefüggő "munkás" hét, annál magasabb a bérezés. Sokan a család egzisztenciájának megalapozása miatt vállalják el a kamionozást néhány évre, majd ha ez megvan, áttérnek a belföldi, nyugodtabb fuvarozós munkákra.

Személyszállítás

Ejtsünk néhány szót a személyszállításról is. A személyi sofőr biztosítja, hogy utasa kényelmes és biztonságos körülmények között időben odaérjen, ahová kell. Ezért a sofőrnek ismernie kell a várost, a forgalmi szabályokat, megfelelő vezetési rutinnal kell rendelkeznie.

A busz a másik gyakran használt személyszállító eszköz. A megfelelő jogosultságokkal rendelkező sofőrök helyi, helyközi, belföldi és nemzetközi utakra is szállíthatják utasaikat.

Egyre népszerűbbé váltak a fuvaros állások a munkahelykeresők körében, mert az alapfizetés az átlagoshoz képest magasabb, és tovább növekedhetnek a különféle bérpótlékkal. Ráadásul egyre több a női sofőr is.

(x)NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Álláslehetőségek a szállítás és fuvarozás területén
  Hogyan őrizzük meg hatékonyságunkat irodai környezetben?
  Mutatjuk, mi az, ami az ország bármely pontján keresett szakma! (x)
  Sokan akár fel is mondanának rugalmas munkavégzés nélkül
  Munkavédelmi táblák és egyéb jelzések (x)
  Feleslegessé teszi az egyetemeket a technológia?
  Kinek lesz munkája a jövőben?
  Nők az ICT szektorban
  A példaértékű munkaadókat díjazza a DUIHK
  Már nem csak szakmunkásokból van hiány
  A munkakörülményeket méri az Ipsos

További hírek ebben a kategóriában

Álláslehetőségek a szállítás és ...
Betanított munkák, folyamatosan ...
Dübörög a munkaerőhiány 2023-ban
Új értékesítési és marketing iga...