Hírek
23268 hír az adatbázisban
Együttműködik a győri és a szöuli egyetem
MTI + Marketinginfo.hu - 2023-05-15 10:15
PR

Együttműködési megállapodást kötött a Széchenyi István Egyetem Járműipari Kutatóközpontja a Szöuli Egyetem Urbanisztikai Intézetével.

Így a jövőben közös kutatások, publikációk, cserelátogatások segíthetik a további fejlődésüket - közölte a győri felsőoktatási intézmény az MTI-vel.

A közlemény szerint a megállapodás aláírását megelőző megbeszélésen Friedler Ferenc rektor, tudományos elnökhelyettes kiemelte, hogy a győri egyetem a kutatásokat, a szervezeti működést, a pénzügyi forrásokat és az infrastruktúrát tekintve Magyarország kiemelkedő felsőoktatási intézménye.

Rámutatott arra, hogy a hosszú távú tudományos együttműködésben érdekeltek.

Kang Su Kim, a Szöuli Egyetem Urbanisztikai Intézetének igazgatója szerint számos kapcsolódási pont van a két intézmény között.

Azt írták, hogy a több mint száz éve alapított Szöuli Egyetem a dél-koreai főváros egyik legjobb felsőoktatási intézménye és kiváló kutatási infrastruktúrával rendelkezik. A nyolc tanszékből álló, egyedinek számító Urbanisztikai Intézet az építészettől a tájépítészeten és a közlekedéstudományon át a geoinformatikáig számos területtel foglalkozik.

A győri egyetem nemzetközi kapcsolatai bővítésével is fejleszteni kívánja oktatási és kutatási tevékenységét, hozzájárulva a térség versenyképességéhez is - áll a közleményben.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Együttműködik a VOSZ és a Széchenyi István Egyetem
  A Huawei támogatásával fejleszti tovább infrastruktúráját a győri Széchenyi István Egyetem
  Magyar csapat nyerte a Shell Eco-maratonját

További hírek ebben a kategóriában

Díjazták a kreatív tanárokat
Hogyan lesz sikeres a pergetés w...
A germicidlámpás berendezések ha...
Marketing Diamond Awards 2023