Hírek
23465 hír az adatbázisban
Lehet, hogy a te vállalkozásodnak is megérné szervert bérelnie? (x)
Marketinginfo.hu - 2023-05-17 09:11
Digitális

Egy komolyabb weboldal üzemeltetése esetében meg kell hozni egy fontos döntést. Érdemes befektetni egy saját szerver megvásárlására és gondoskodni annak fenntartásáról, vagy jobb inkább bérelni?

Több különböző tényezőt is érdemes alaposan megvizsgálni az optimális döntéshez, ezekről lesz szó a következőkben!

Helyigény

Egy fizikai szervert nemcsak meg kell venni, hanem el is kell helyezni valahol. Ráadásul nem lehet ezt akármilyen helyiségben megtenni, gondoskodni kell a hűtéséről és arról is, hogy fizikailag védve legyen a környezet viszontagságaitól, valamint az illetéktelen személyektől. Ehhez mindenképpen szükség van egy külön teremre, szobára.

Azonban a Sybell szerverbérlés szolgáltatását választva, nem kell ilyen problémákkal szembenéznünk.

A virtuális szerver üzemeltetése lényegében bárhonnan megoldható egy vállalkozás számára. Bár tény, hogy a bérleti díjat ki kell fizetni, a másik oldalon költségek takaríthatók meg azzal, hogy nem kell bérelni vagy vásárolni egy külön helyiséget az eszköz számára.

A fenntartással kapcsolatos kérdések

A szerver nem olyasvalami, amit egyszer megvesz az ember, bekapcsolja, majd működik az élettartama végéig. A működtetéséről hozzáértőknek kell gondoskodnia. Aligha lesz elég egy rendszergazdát megbízni ezzel, hiszen ő sincs ébren éjjel-nappal, olykor pedig szabadságra is mehet.

Egy csapatot toborozni a szerver fenntartására komoly feladat. Meg kell szervezni a beosztásukat, az esetlegesen távozó informatikus helyére újat kell felvenni. A virtuális szerverbérlet viszont tartalmazza annak az üzemeltetését is. Ilyen esetben egy professzionális csapat végzi ezt, a bérleti díjat fizető vállalkozásnak tehát úgymond le van a gondja erről a feladatról azzal, hogy fizeti a havi vagy éppen éves díjat.

A bővíthetőség problémaköre

Egy vasat bővíteni bizony nem egyszerű feladat, kivéve persze, ha virtuális szerverről van szó. A fizikai szerverrel ellentétben a virtuális esetében nem kell hosszabb leállással számolni, mindössze néhány perc alatt végre is hajtható.

Elegendő felvenni a kapcsolatot a szolgáltatóval, jelezni neki az igényt, majd fizetni a számlát. Más teendő nincs. Belátható, hogy ez mennyivel kényelmesebb ahhoz képest, amennyi teendő egy fizikai megoldás esetében adódik.

Biztonsággal kapcsolatos szempontok

A fizikai szerver biztonságos elhelyezése mellett arra is gondolni kell, hogy a későbbiekben se történjen vele semmilyen kellemetlenség. A terem ugyanis beázhat, de akár tolvajok is kárt okozhatnak.

Az a cég, amelyik körültekintően választ szolgáltatót, nem kell, hogy ilyen dolgokon aggódjon. A virtuális opciók közel száz százalékos működési eredménnyel üzemelnek, így akik szeretnék, hogy folyamatosan elérhető legyen a weboldaluk, okkal választják inkább a szerverbérlést a vásárlás és fenntartás helyett.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A Huawei támogatásával fejleszti tovább infrastruktúráját a győri Széchenyi István Egyetem
  Bővíti magyarországi termelését a Lenovo
  Elsőként indított magyar felhő alapú szerverszolgáltatást az Invitel
  Lebukott 114 ezer iPad felhasználó
  Szerverpark kommunikációját intézi a Hochegger|COM
  Újabb nagyméretű fájlküldő szolgáltatás indult
  80%-ot spórol adatközpontjai energiafelhasználásán az IBM

További hírek ebben a kategóriában

Prémium webtárhely a maximális g...
Te mit kezdesz azokkal, akik nem...
Megvannak ‘Az Év Honlapja&...
Már minden hetvenedik dolgozóra ...