Hírek
23465 hír az adatbázisban
Hogyan pályázhatunk sikeresen egy fizikai, segéd- vagy betanított munkára?
Marketinginfo.hu - 2023-05-16 09:10
Karrier

Akár tapasztalt segédmunkások vagyunk, akik másodállást keresnek, vagy éppen most fejeztük be a szakképzést, és szeretnénk a megszerzett tudásunkat a gyakorlatba ültetni, egy biztos.

Ebben az iparban általában nagyon sok nyitott pozíció van, amelyek megszerzése nem olyan könnyű, mint elsőre gondolnánk.

Ahhoz, hogy kiemelkedjünk a Gyöngyösállás https://gyongyosallas.hu/allasok/betanitott-fizikai-munka aloldalán megjelenített hirdetésekre jelentkező több száz személy közül, egy ütős önéletrajzra van szükség.

Minek kell szerepelnie az önéletrajzban?

A lehető legfontosabb, hogy feltüntessük azokat a készségeinket és tapasztalatainkat, amelyek relevánsak lehetnek a pozíció szempontjából.

Ehhez az iparral kapcsolatban gyakran használt kifejezések szükségesek, ami általános építőipari munkakör esetében az állóképesség, a nehézgépek üzemeltetése (buldózer, targonca, markológép), a mérés, a biztonsági előírások betartása, az elektromos szerszámok használatában való jártasság, a bontás vagy a teherautó vezetés lehet. Ez azért is fontos, mert az ATS szoftverek úgy lettek megalkotva, hogy előnyben részesítsék ezeket a kulcsszavakat tartalmazó önéletrajzokat.

Abban az esetben pedig, ha még nem rendelkezünk tapasztalattal, akkor fordítsunk több energiát a képességeink kiemelésére. Foglaljuk bele a szövegbe például a "gyorsan tanuló" vagy "a részletekre való odafigyelés" kifejezést.

A munkánk értékének reprezentálásához használjunk konkrétumokat!

Egy nagyszerű módja annak, hogy megmutassuk, hogyan járultunk hozzá a korábbi projektek sikeréhez, ha konkrétan fogalmazunk, és kerüljük a sablonos mondatokat.

Ha például csapatvezetők voltunk egy építőipari cégnél, akkor említsük meg, hogy hány munkást irányítottunk nap mint nap. Vagy, ha egy adott projekten dolgoztunk, akkor említsük meg annak a méretét vagy a konkrét eredményeit.

Ezek a számszerű adatok megmutatják a munkáltatónak, hogy a munkánk hogyan fog értéket adni a cégnek.

Inspirálódjunk az interneten található sablonokból!

Ha nem igazán tudjuk, hogy hogyan formázzuk meg az önéletrajzunkat, és mit írjunk bele, akkor érdemes inspirálódni kicsit az interneten megtalálható sablonokból és mintákból. Arra viszont mindenképpen ügyelnünk kell, hogy ha ezeknek a szövegét használjuk a saját önéletrajzunkban, akkor azt mindenképpen a megpályázott álláshoz kell igazítanunk.

Végül pedig még annyit említetnénk meg, hogy a munkaadók olyan fizikai munkásokat szeretnének alkalmazni, akik nagy figyelmet fordítanak a részletekre. Ezért próbáljuk meg elkerülni a helyesírási vagy nyelvtani hibákat, amelyektől hanyagnak tűnhetünk! Érdemes lehet megkérni akár egy barátot vagy családtagot, hogy nézze át a CV-nket!

(x)NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Ha váltani szeretnénk, végezzünk betanított fizikai munkát! (x)
  Hogy tudunk elhelyezkedni vagyonőrként Miskolcon? (x)
  Miért érdemes az online állásközvetítő portálokat használni?
  Ha fuvarozói állást keresünk, meg is van, hol keressünk! (x)
  Az álláspályázat sikerének kulcsa, avagy hogyan nyerjünk az állásinterjún?
  Egy év alatt 11 százalékkal nőtt a fizikai átlagórabér
  Már 1200 forint felett jár az átlagos fizikai órabér
  Több mint ötödével nőttek a fizikai órabérek tavalyhoz képest
  Újabb 16 százalékkal nőtt egy év alatt a fizikai dolgozók átlagos órabére
  Átlagosan 16 százalékkal magasabb a fizikai dolgozók órabére
  A férfiak és a nők keresete között 50-60 000 forint a különbség
  Többet keresnek a fizikai dolgozók, mint egy éve
  Egyre nő a fizikai munka elismertsége

További hírek ebben a kategóriában

Márkus Gergely lett a Mastercard...
A nők közel fele nem tér vissza ...
Egyre több vállalatnál döntenek ...
Új Marketplace-vezető az eMAG Ma...