Hírek
23258 hír az adatbázisban
Együttműködik a VOSZ és a Széchenyi István Egyetem
Marketinginfo.hu - 2023-05-02 10:54
CSR

Stratégiai együttműködésre lépett egymással a VOSZ és a Széchenyi István Egyetem.

A vállalkozói érdekképviselet VOSZFESZT Vállalkozói Szabadegyetem rendezvénysorozat első eseményén, Győrben, a felsőoktatási intézmény Menedzsment Campusán megtartott rendezvényen az együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírására is sor került.

Ünnepélyesen aláírták a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) és a Széchenyi István Egyetem (SZIE) együttműködését elindító megállapodást csütörtökön, a VOSZFESZT eseményén.

A vállalkozások érdekében megvalósult szövetség a friss ötletek, az új lehetőségek és az innovatív szemlélet egyik első számú inkubátorának számító győri felsőoktatási intézménnyel együttműködve valósul meg - hangzott el az eseményen.

A tudás integrálása

Napjainkban a gazdasági élet feltételeihez való alkalmazkodásban a legfontosabb tényező a tudás lett. Míg a korábbi évszázadokban a nyersanyag, a népesség és más, hasonló tényezők adták a gazdasági siker alapját, manapság leginkább az dönt, hogy milyen hatékonysággal tudjuk integrálni működésünkbe a tudomány eredményeit - mondta el az eseményen Eppel János, a VOSZ elnöke. A vállalkozóknak nem csupán tisztelniük, hanem alkalmazniuk is kell a tudást, az akadémiai világnak pedig számítania kell a vállalkozásokra, amelyek egyre fontosabb partnerré növik ki magukat az egyetemi kapcsolatrendszerben - tette hozzá.

Egy egyetem attól jó, hogy az oktató- és kutatómunkán túl élő, és eredményes kapcsolatot tart fenn a vállalkozásokkal, a gazdasági élet szereplőivel is. A kutatás sikerének fokmérője az alkalmazhatóság - mondta el a rendezvényen Dr. Filep Bálint a Széchenyi István Egyetem elnöke.

"A tudás és az üzlet kéz a kézben jár" - fogalmazott. Hozzátette: a most létrejött együttműködés eredményeképpen a hazai és nemzetközi vállalkozások fizikai közelségbe kerülnek a felsőoktatási intézmény oktatóival és hallgatóival, hiszen az Egyetem Science Parkjában önálló VOSZ-iroda létesül.

Win-win helyzet

Nem véletlen, hogy a vállalkozások és a felsőoktatás ilyen együttműködése elsőként Győrben jön létre - mondta el beszédében Prof. Dr. Palkovics Palkovics László, a Széchenyi István Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke. "Az egyetemek számára a jövőt jelenti az, hogy a vállalkozásokkal szoros kapcsolatokat ápolnak, a huszonegyedik századi korszerű felsőoktatás a gazdasági életben is aktív, munkája révén pedig újabb innovációkat generál" - jelentette ki. Ez az Egyetemnek és a vállalkozásoknak is kölcsönösen előnyös, win-win helyzetet jelent - tette hozzá.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Együttműködik a győri és a szöuli egyetem
  Inkább optimisták a vállalkozások
  Jubilál a Fiatal Vállalkozók Hete
  A Huawei támogatásával fejleszti tovább infrastruktúráját a győri Széchenyi István Egyetem
  VOSZ-KVBSZ: fiatal vállalkozókat támogatna
  Átadták a "Vállalkozók Napja" kitüntetéseit

További hírek ebben a kategóriában

Az E.ON munkatársai tudásukat ad...
A Béres újabb 10 millió forint é...
Borsodi a fenntarthatóság jegyéb...
Elstartolt Kreativitáska kampány