Hírek
23360 hír az adatbázisban
Minden gyermek rémálma: a zöldség! (x)
Marketinginfo.hu - 2023-05-15 11:25
Egészségmarketing

Akinek van gyermeke, az pontosan tudja, hogy a hozzátáplálás során mekkora műgonddal jár el minden szülő.

Mint példaul, hogy az életkornak megfelelő gyümölcsöket, zöldségeket, húsokat és egyéb élelmiszereket biztonságosan bevezesse a gyermeke étrendjébe.

Ám míg az apró gyermekek sokkal készségesebbek a többféle étel elfogyasztása terén, a kicsit nagyobbak már bizony elég hangosan hangot adnak a nemtetszésüknek, amennyiben olyan étel kerül a tányérjukra, ami valamiért nem győzi meg őket. Mai cikkünkben a sokak által rettegett élelmiszerek, a zöldségek kerülnek terítékre, és mutatjuk, hogyan segíthetsz gyermekednek megbarátkozni ezekkel a roppant fontos ételekkel!

A zöldségeskert varázsa

A természet szeretete és élvezete az egyik legnagyobb dolog, amit megtaníthatunk a gyermekünknek, illetve ezzel együtt gondoskodhatunk arról is, hogy csakis a Vidám Játék webáruház természetes játékai kerüljenek a kezébe.

A megfelelő mennyiségű friss levegőn töltött idő, valamint a természetes alapanyagokat felhasználó játékszerek csodákat tudnak tenni a gyermekkel. A megfelelő mozgástól nő majd, mint a gomba, a fajátékok pedig az agyát és vele együtt különböző képességeit fejlesztik úgy, ahogy egyetlen műanyagból készült játék sem lesz képes.

Ha pedig a kettőt szeretnénk ötvözni, érdemes időt és energiát fektetni egy kis konyhakertbe, amit akár a balkonon, magaságyásban vagy cserepekben is meg tudunk tenni. Ha a teendőkbe bevonjuk a gyermeket, akkor nem csupán hasznos időtöltést mutatunk gyermekünknek, de esetleg rá is vehetjük, hogy megkóstolja az együtt termesztett paradicsomot, paprikát, répát vagy zöldborsót.

Vigyük be a kertet a szobába is!

Persze a természetes kalandoknak nem kell véget érnie akkor sem, amikor bemegyünk a négy fal közé, hiszen a fent említett webáruház pazar zöldségcsomagokkal kedveskedik a gyermekeknek. Fából és szövetből készült zöldségei szinte minden létező zöldségtípust életre keltenek, így akár a mumus ételek is bekerülhetnek a gyerekszobába - egyelőre játék szintjén.

Természetesen a készlet szinte a végtelenségig bővíthető, így a kis szakács akár egy lecsót is össze tud dobni, de ha a főzelékek jobban ízlenek, arra is lesz lehetősége.

Ha a gyerkőc nagyon belejön a szerepjátékba, ami amúgy roppant hasznos a szellemi fejlődését tekintve, akkor akár az igazi konyha is lehet a következő állomás, ahol akár a saját magatok által termesztett zöldségeket is el tudjátok készíteni!

Hagyjuk kísérletezni!

Talán a legnehezebb egy szülő számára az, hogy ne avatkozzon erőteljesen bele az étkezésbe, de őszintén, erre barátságos, kötődő nevelési elveket követő mód nem is igen létezik.

Éppen ezért a legtöbb, amit tehetünk az, hogy többféle lehetőséget ajánlunk fel, mindig teszünk a tányérjára zöldséget, ha lehet, akár formára vágva is, valamint bevonjuk a játékaiba is a nemszeretem ételeket a Vidám Játék webáruház fa zöldségeinek segítségével. Minél többször találkozik vele, annál jobban fel tudjuk kelteni a fantáziáját, hogy milyen íze is lehet a szép zöld brokkolinak vagy az érett piros paradicsomnak!
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Kevesebb hús, több zöldség (x)
  Friss zöldség, gyümölcs és tejtermék az iskolaprogramban
  Milyen zöldségek és gyümölcsök szezonja várható?
  Az uniós iskolagyümölcs-, iskolazöldség- és iskolatejprogram
  Lidl: fókuszban a friss gyümölcsök és zöldségek
  Helyes táplálkozással a klímaváltozás hatásai is mérsékelhetők
  Szépséghibás gyümölcsöt és zöldséget értékesít a Tesco
  A McDonald’s hazai termelői, nemzetközi piacokon

További hírek ebben a kategóriában

A BioTechUSA újévi kampánya - Le...
Folytatódik a tejágazat Közösség...
Használd ki az antioxidáns C-vit...
3 trükk, amivel új szintre emelh...