Hírek
23430 hír az adatbázisban
Miért olyan nehéz egyetlen bútor költöztetése? (x)
Marketinginfo.hu - 2023-05-12 11:42
PR

Egy költöztetés során általában egy teljes szobát legalább, de jellemzően egy egész lakást vagy házat pakoltatunk fel a teherautóra.

De vannak olyan szituációk, amikor alapvetően nem is lenne szükség nagy csapatra, hatalmas teherautóra, mert csak egyetlen vagy pár darab bútor költöztetését kellene megoldani. Nem tűnik nehéz feladatnak, még sincs annyira könnyű helyzetben az, akinek ezt a szituációt kell megoldania.

A cégek nagyobb horderejű költöztetésekre vannak berendezkedve

Ahogy a bevezetőben is írtuk, egy költöztetés alapvetően nagyobb horderejű, nem egy-két bútor mozgatását jelenti. Mivel ez a jellemző, így a költöztető cégek is erre vannak berendezkedve, erre optimalizálták a folyamataikat, létszámukat, stb.

Egy sok bútorból álló, a teljes rakteret megtöltő fuvar sokkal többet hoz a konyhára a cégnek, mintha csak egyetlen szekrényt furikáznának egész nap A-ból B-be. Épp ezért a legtöbb költöztető nem is vállalja el az ilyen kisebb megbízásokat, nehogy elessen a jobban fizető, nagyobbaktól.

Maximum akkor hajlandó ebbe a legtöbb cég belemenni, ha lemondták egy előre leegyeztetett megbízásukat, így üresjáratuk lenne. Ekkor természetesen jól jön egy ilyen fuvar is, mely legalább részben kompenzálja a kiesett bevételt.

Nehogy rossz kezekbe kerüljön a bútorunk!

Nagyon fontos megjegyezni, hogy sok esetben belefuthatunk olyanokba is, akik nem azt nézik, mivel tudják megkönnyíteni a költözésünket, hanem azt, hogy mennyi pénzt tudnak kivenni a zsebünkből. Viszont ilyen esetben lesznek árulkodó jelek, amelyekre érdemes odafigyelni. Ha így teszünk, akkor súlyos tízezreket spórolhatunk meg magunknak!

Már az is legyen gyanús, ha felhívjuk őket, és az ügyfélszolgálatost nem is igazán érdekli a feladat, csak azt hajtogatja, hogy mindegy, mi a feladat, mindent megoldanak. Továbbá lehet, nem is kapunk egyértelmű válaszokat a kérdéseinkre, és gyakorlatilag mindenre az a válasz, hogy megoldják, illetve hogy majd a helyszínen megbeszéljük.

Az olyan céggel nem is kell tovább szóba állni, amelyik nem hajlandó írásbeli ajánlatot küldeni, illetve a megrendelt szolgáltatást írásban visszaigazolni, a költöztetés dátumával együtt. Ennek hiánya könnyen vezethet oda, hogy felpakolják a bútorunkat, és utána közlik velünk, hogy nincs teljesen rendben, hogy csak egy fotelt kell elvinniük, és ezért sokszorosára nőtt a szóban megbeszélt kifizetendő végösszeg.

Az ilyen esetek megelőzhetőek, csak figyelnünk kell a fentiekre!

Szerencsére van jó megoldás is a piacon

Még jó, hogy nem csak az előző bekezdésben felvázolt esetekkel lehet találkozni! Vannak a piacon megbízható, tapasztalt, szakértelemmel rendelkező költöztető cégek is, mint például a Servitius és Partnerei költöztetés csapata. Ennél a cégnél például bármikor elérhető a tehertaxi szolgáltatás is, mely épp arról szól, hogy egy bútort, vagy pár bútort és dobozt elszállítsanak a megbeszéltek szerint.

Az ilyen szolgáltatások nagyon hasznosak, főleg egy tapasztalt, megbízható cégtől. Érdemes élni az ilyen lehetőségekkel.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Minden, amit a bútorfelújításról tudni érdemes (x)
  Ön tudja, hogy mi a gondtalan költöztetés alapja? (x)
  Szövetséget kötött az E.ON, a H&M, a Scania és a Siemens
  A BMW Group és a Daimler AG egyesíti erőit
  Reklámelhelyezéssel kiváltható lehet a taxitarifa emelése
  Fenntartható fuvarozás a Scaniánál
  A Waberer’s lezárta a Link és a Link Services felvásárlását
  Új időszak a Waberer’s csoport életében
  Informatikában fejleszt a Waberer's

További hírek ebben a kategóriában

Tippek a műkörmös kiválasztásáho...
Lesz támogatás 2024-ben fürdőszo...
Melyek most a legnépszerűbb onli...
Korszerű klímatechnika – h...