Hírek
23268 hír az adatbázisban
Hogyan kell megfelelően ápolni a vízhiányos bőrt? (x)
Marketinginfo.hu - 2023-05-12 09:42
Egészségmarketing

Manapság sokan küzdenek vízhiányos bőrrel, ami kellemetlen, feszülő érzéssel, hámlással, olykor viszketéssel jár.

Szerencsére gondos ápolással és a megfelelő kozmetikumok használatával nagyszerűen helyreállíthatjuk a bőr állapotát. Nézzük is meg a legfontosabb tudnivalókat ezzel kapcsolatban!

Hidratáló arckrém használata reggel és este

Vízhiányos bőr esetén a rutinunk egyik, ha nem a legfontosabb terméke a hidratáló krém lesz. Ezek a készítmények ugyanis segítenek pótolni a hiányzó nedvességet, és meggátolják a bőr felső rétegének, az epidermisznek az újbóli kiszáradását. Persze csak akkor, ha jó minőségű készítményt választunk.

A Helia-D hidratáló arckrémjei között kortól és bőrtípustól függetlenül mindenki megtalálja a számára legideálisabb kozmetikumot. Hisz nyilvánvaló, hogy nem ugyanarra az összetételre van szüksége egy húszas éveiben járó fiatalnak, mint egy 60 év felettinek.

Ami fontos, hogy a választott hidratáló krémet a reggeli és az esti rutinban is használjuk! Mindig tisztítás után, száraz bőrre vigyük fel, a rutin záró elemeként a szérumok és egyéb készítmények után! Ha szükségét érezzük, akkor pedig napközben is bármikor újrakenhetjük.

Használjunk hialuron szérumot!

A vízhiányos bőr elleni egyik leghatékonyabb "csodafegyver" nem más, mint a hialuronsav. Ez a csodás hatóanyag a saját súlyának többszörösét képes víz formájában megkötni. Nem csoda, ha egyre több kozmetikum összetevői között találkozunk vele, hiszen az egyik legjobb hidratáló alapanyag.

Ezért érdemes szérum formában alkalmazni, hiszen ezeknek a készítményeknek magas az aktív hatóanyagtartalma, így látványosabb hatást érhetünk el velük. Válasszunk olyan terméket, ami kicsi, közepes és nagy molekulaméretű hialuronsavat is tartalmaz, mert ezek nemcsak a bőr felső, hanem a mélyebb rétegeit is hidratálják!

Mindig legyen nálunk frissítő arcpermet!

Közeleg a nyár, ilyenkor pedig nem szívesen használunk testes, zsíros krémeket, ami alatt fulladozik a bőrünk a hőségben. Ám a napfény és a meleg meglehetősen szárítja a bőrt, így muszáj valamiképp védekezni ellene.

Például egy frissítő arcpermet segítségével! Ezek a készítmények könnyed, gyorsan beszívódó állagúak, így azonnali üdeséget és nedvességpótlást biztosítanak. Kiváló megoldás akkor, ha napközben nincs lehetőség krémezni az arcunkat, vagy egy kis extra felfrissülésre vágyunk. Hordjuk magunkkal a táskánkban, így bármikor előkaphatjuk és használhatjuk.

Igyunk sok folyadékot!

Ne feledjük, hogy a hidratálás két lépésből áll: a külső és a belső nedvességpótlásból. Ez utóbbi pedig nem mást jelent, mint a bőséges folyadékfogyasztást. Egy felnőtt ember szervezetének naponta legalább 2-3 liternyi vízre van szüksége ahhoz, hogy kellően hidratált legyen.

Célszerű ezt ásványvíz vagy szűrt csapvíz formájában elfogyasztani, de a gyógyteák, frissen préselt gyümölcslevek is remek folyadékforrások. A cukros üdítőket és az energiaitalokat azonban kerüljük!




NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Tiszta vízzel a munkahelyi stressz ellen (x)
  Létezik bőrünk menopauza miatti változására is kezelési mód (x)
  A bőrápolás a férfiak esetében is fontos (x)
  Szérumokkal a hosszan tartó szépségért (x)
  A bőrrák felismerését vizsgáló kérdőívet állítottak össze gyerekeknek
  Hatékony fegyverek a ráncok ellen (x)
  Újabb területen mutat példát az Eucerin
  Kémiai hámlasztás a szebb és egészségesebb bőrért

További hírek ebben a kategóriában

Felismerhetjük a pszichopatákat?...
Így lehet kiválasztani a tökélet...
Mit takar a lézeres szemműtét el...
Hogyan segíthetsz kutyádnak megn...