Hírek
23200 hír az adatbázisban
Akkumulátorbeszerelő-üzemmel bővül a kecskeméti Mercedes-gyár
MTI + Marketinginfo.hu - 2023-05-02 09:53
Márkák

A jövőbeni Mercedes EQ-modellek gyártásához szükséges nagyfeszültségű akkumulátorok számára egy új beszerelőüzem létesül a kecskeméti Mercedes-Benz gyár területén - közölte a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft

A tájékoztatás szerint a vállalat tavaly júliusi bejelentése értelmében a Mercedes-Benz több mint 1 milliárd euró értékű befektetéssel készíti fel kecskeméti gyárát a jövőbeni feladatokra, aminek része a meglévő gyár új épületekkel történő bővítése a karosszéria-, illetve összeszerelő-gyártósor számára.

A vállalat "Electric Only" stratégiája szerint a közeljövőben érkező, új MMA platform (Mercedes Modular Architecture) modelljei, illetve a szintén hamarosan bemutatkozó MB.EA platform (Mercedes-Benz Electric Architecture) egy tisztán elektromos modellje a jövőben Kecskeméten készül majd.

Az új akkumulátorbeszerelő-üzemben az új modellek érkezéséhez igazodva, az évtized közepétől a külső partnerektől készen beérkező, egy tokban összekapcsolt akkumulátorcellákból álló akkumulátormodulok végösszeszerelését végzik majd. A partnerek által beszállított kész egységeket itt látják majd el a szükséges vezérlőelektronikával és készítik fel az úgynevezett "házasításra", azaz a Kecskeméten gyártott elektromos modellekbe való beépítésre.

Az új üzemben található összeszerelő sor automatizált és manuális gyártási lépések sorozatából áll, amelyek során nem dolgoznak fel nyersanyagokat vagy vegyi anyagokat.

A kecskeméti Mercedes-gyár mindennek köszönhetően tovább erősíti a tisztán elektromos járművek gyártása terén szerzett szaktudását. Már 2020-tól, a kompakt plug-in hibrid modellek: a CLA Coupé és Shooting Brake, A-osztály sorozatgyártásának beindításától, majd az EQB, az első tisztán elektromos meghajtású kecskeméti modell 2021-es gyártásának megkezdésétől, az üzemben naponta több száz nagyfeszültségű akkumulátort építenek be a Kecskeméten gyártott járművekbe.

Mint írják, az új akkumulátorbeszerelő-üzemben nem zajlik majd vízigényes gyártási tevékenység. Vizet mindössze az épület légkondicionáláshoz és a dolgozók higiéniai létesítményeihez használnak majd fel. A kecskeméti gyár területén létrejövő új akkumulátorbeszerelő-üzem ennek megfelelően csekély mértékben növeli csak az iparterület jelenlegi teljes vízfogyasztását.

Az új üzem épülete, beleértve a logisztikai területeket is, a legkorszerűbb építési megoldásokat tartalmazza majd, annak érdekében, hogy megóvják a talaj és a talajvíz épségét. Ezen kívül rendkívül szigorú tűzvédelmi előírások is vonatkoznak, amely a Mercedes-Benz globális termelési hálózatában működő hasonló üzemek gyakorlatából származik.

A Kecskeméten létrehozandó üzemmel megegyező tevékenység, tehát a Mercedes-EQ elektromos járművek akkumulátorainak beszerelése ma már három kontinens üzemeiben történik, egyebek mellett a németországi Untertürkheimben (Hedelfingen és Brühl üzemrészek) illetve Kamenzben, a lengyelországi Jaworban, valamint az amerikai egyesült államokbeli Tuscaloosában.

A Mercedes-Benz elektromos stratégiájának kulcsfontosságú sikertényezője az akkumulátorok helyben történő beszerelése az ott gyártott járművekbe - olvasható a közleményben.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A KRQ lett a Mercedes-Benz ügynöksége
  A Mercedes bővíti modellportfólióját
  Ösztöndíjprogram a Mercedes-Benz-tól
  Az idei Mercedes-Benz-csillagtúra
  Munkaadókat díjaztak
  Jelentett a Mercedes-Benz
  Átadták a Mercedes-Benz Academy Kecskemétet
  Mercedes-Benzekkel bővül a Mol Limo flottája

További hírek ebben a kategóriában

Marketing Summit 2023: márkák, ü...
Hibrid divat, avagy a sneaker és...
A lakosság 95 százaléka rendszer...
A Miller Genuine Draft prémium s...