Hírek
23257 hír az adatbázisban
Videós előszűrés - A munkaerő-toborzás új, digitális eszköze
Marketinginfo.hu - 2023-04-24 09:32
Karrier

Mi lenne, ha nem kellene minden egyes jelöltet végighallgatnunk az interjúk alatt, egyszerűen csak azokat hívnánk be a céghez, akikben látunk némi potenciált?

Ez egyfajta előszűrést is lehetővé tenne számunkra. Végre, 2023-ban már nem kell erről feltételes módban beszélnünk. Ha a megfelelő állásportálon vagyunk jelen, akkor ez könnyen megoldható.

A következő cikkben a videós előszűrés előnyeiről olvashatunk, s megtudhatjuk miért kellene minden munkaadónak alkalmaznia.

Miért jó a videós előszűrés?

Sokan ezt a módszert a videós állásinterjúval azonosítják, azonban a kettő egyáltalán nem ugyanaz. A https://ozdallas.hu/videos-allaspalyazat-eloszures videós funkciójának köszönhetően a jelenleg is jól ismert online álláspályázási formát tudjuk kiegészíteni, csupán korszerűbbé és hatékonyabbá tesszük a toborzást.

A hirdető a pályázat meghirdetésekor megadhatja, hogy milyen kérdésekre vár választ a leendő munkavállalóktól, s előre rögzítheti ezeket a kérdéseket. Azt is a munkaadó dönti el, hogy kötelező-e videós válaszokat küldeni vagy sem.

Ily módon megismerheti a jelentkezőket, s a videóban látottak és hallottak támogatják az előszűrés folyamatát. Az interjúig már csak azok a pályázók jutnak el, akik iránt tényleg érdeklődik a cég.

Hol használhatjuk ezt a funkciót?

Jelenleg ez a szűrés csak néhány állásportálon érhető el, de általában ezek a videó alapú álláspályázatok minden iparágban és munkakörben elérhetők.

Javítható az interjú/kiválasztási arány, vagyis nem húzódik el a munkaerő-toborzás. Időt nyerünk, mivel nem hívunk be olyan jelentkezőket, akik nem felelnek meg az elvárásainknak, illetve maga az interjú is hamar lebonyolítható, hiszen bizonyos kérdéseket már nem szükséges feltennünk.

A videós funkció továbbá különleges PR értékkel egyaránt rendelkezik. A "webgeneráció" külön örül annak, ha egy vállalat halad a korral, s a digitalizáció uralta világban ez már egy jó pont.

Hogyan történik a videós álláspályázás?

A hirdetés feladása során általában adott egy olyan lehetőség, hogy "videós jelentkezés", ezt kell bejelölni, majd a "leggyakrabban használt kérdéseket" egyaránt beírhatjuk. Bármilyen témát választhatunk, ráadásul egyedi kérdéseket szintén megjeleníthetünk.

A pályázatok mellé csatolt videókat gyorsan megtekinthetjük, így hamar eldönthetjük, hogy a jelentkező továbbjut-e a következő körbe vagy sem.

Az előszűrésnek hála tehát több releváns információ érkezik be hozzánk, már az előválogatás szakaszában is, megismerhetjük a pályázó emberi oldalát és véleményt alkothatunk róla.

Valójában a hirdető és a jelentkező számára is hasznos módszer, hiszen ily módon tényleg csak azok találkoznak, akiknek kell, és megkíméljük magunkat a felesleges időhúzástól.


(x)NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Dübörög a munkaerőhiány 2023-ban
  Úgy érzed, hogy valamit mindig elrontasz a toborzás során? (x)
  A toborzás szerepe sosem volt még ilyen jelentős
  A munkaerőpiacot is felforgatja a digitalizáció
  Munkaerőpiac és toborzás 2018-ban
  Átalakítja a toborzást a közösségi média
  A munkahelyekkel együtt a munkakeresés is mobillá válik
  Új toborzási modellel állt elő a JobGroup
  Az ajánlás a legolcsóbb toborzási módszer

További hírek ebben a kategóriában

Dübörög a munkaerőhiány 2023-ban
Új értékesítési és marketing iga...
Hogyan őrizzük meg hatékonyságun...
Új vezető séfet nevezett ki a Ha...