Hírek
23268 hír az adatbázisban
Hogyan jelzi a tested a szerelem elmúlását? (x)
Marketinginfo.hu - 2023-04-13 09:24
Egészségmarketing

Nézzünk szembe a valósággal: örökké tartó szerelem nem létezik (maximum a romantikus filmekben). Bár ez egy igen erős és intenzív érzés, egy idő után óhatatlanul is csillapodik a kezdeti lángolás.

A testünk pedig ezt sokszor előbb észreveszi, mint a tudatunk. Ilyenkor különféle jelekkel igyekszik a tudtunkra adni, hogy valami megváltozott. Ha téged is elfog a kétely, miközben a Bien.hu párkapcsolat rovatának cikkeit olvasgatod, állj meg egy pillanatra, és gondold végig őszintén, hogy tapasztaltad-e az alábbiakat!

Már nem érzed a gyomrodban a pillangókat

Amikor szerelmes vagy, természetes, ha úgy érzed, hogy a gyomrodban ezernyi megvadult pillangó kergetőzik, és ha a kiszemeltedre gondolsz, kellemes borzongás járja át a tested. Az még nem probléma, ha ez a "pillangóraj" egy idő után el-eltűnik, de ha végleg megszűnik, az már mindenképp figyelmeztető jel.

Hisz lehet, hogy nem kap el az izgalom minden pillanatban, amikor a párodra gondolsz, de egy kettesben töltött romantikus estén, vagy ha valamilyen figyelmes gesztust tesz, bizony újra megjelenik néhány kósza pillangó. Ilyenkor érzed azt, hogy jól választottál, és még mindig ott van köztetek a szikra.

Ám ha abszolút semmit sem érzel, az annak a jele, hogy a szerelem teljesen elmúlt, még ha egyelőre nem is akarod beismerni magadnak.

Állandó fáradtságot érzel

Normális, ha a mindennapi hajtásban gyakran érzed magad kimerültnek. De ha általában akkor tör rád indokolatlan fáradtság, amikor a pároddal közösen töltöd az időt, az nagyon nem jó jel. Ha a közös programok alatt azt kívánod, hogy bárcsak inkább otthon pihenhetnél, vagy ha az együtt töltött hétvégéket szíved szerint átaludnád, az minden, csak nem normális.

A tested ilyenkor azt jelzi, hogy belefáradtál a kapcsolatba, és a pároddal lenni már nem feltöltő, hanem sokkal inkább kimerítő élmény. Ha ez csak átmeneti állapot, az még nem ok az aggodalomra, de ha hónapok óta tart, akkor érdemes komolyan venni és elgondolkodni a folytatáson.

Másra is felfigyelsz

Ha szerelmes vagy, akkor számodra a párod a legtökéletesebb férfi a világon, akinek senki sem érhet még a közelébe sem, másokat pedig egyszerűen észre sem veszel. Ám ha egyszer azon kapod magad, hogy gyakran stírölöd az egyik jóképű kollégádat, vagy hevesebben dobog a szíved, amikor meglátod a helyes szomszéd srácot, az egyértelmű jele a szerelem elmúlásának.

Problémák az ágyban

Az intimitás minden párkapcsolatban létfontosságú, ha nincs testi kapcsolat, akkor már inkább csak barátságról beszélhetünk, semmint szerelemről. Ha már egyáltalán nem kívánod a kedvesed, netán az együttlétekbe csak miatta mész bele, de valójában neked semmi kedved hozzá, akkor vedd észre, hogy nagyon rossz úton haladtok!

Nincs abban semmi szégyellnivaló, ha elmúlnak az érzelmek, ezt nem lehet befolyásolni. Ilyenkor viszont mindenképp meg kell beszélnetek a dolgot. Inkább váljatok külön, hogy legyen esélyetek megtalálni a boldogságot, mint benne rekedni egy rossz párkapcsolatban, ahol esetleg még egy harmadik fél is bekerülhet a képbe.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Veszélyesen sokat költenek a fiatalok Valentin-napkor
  Családi egészségnap a MOM Sportban
  Fontos a sport szerepe a női vezetők üzleti sikereiben
  Luxus masszázsélmény otthon
  Felejtsük el a drasztikus fogyókúrát!
  A magyarok 33 százaléka sportol rendszeresen
  Drogériában fogy a legtöbb test- és arcápoló
  Mozival készül a Valentin-napra a merci

További hírek ebben a kategóriában

Felismerhetjük a pszichopatákat?...
Így lehet kiválasztani a tökélet...
Mit takar a lézeres szemműtét el...
Hogyan segíthetsz kutyádnak megn...