Hírek
23257 hír az adatbázisban
Speciális fúvókák az öntözőrendszerek szolgálatában (x)
Marketinginfo.hu - 2023-04-12 09:49
PR

A növények egészséges növekedésének folyamatát csak a megfelelő mennyiségű víz képes támogatni, vagyis nekünk kell gondoskodnunk a profi öntözőrendszer kiépítéséről.

A rendszerben minden alkatrész másért felel, tehát a vezérlőegység, a szórófej, a cső és a fúvóka egyaránt nélkülözhetetlen elem.

A következő cikkben most egy olyan minőségi fúvókát veszünk górcső alá, amelyet a hobbi és a profi kertészek is szívesen választják.

Ezt a feladatot látja el egy szórófej

A szórófej elsődleges feladata, hogy szabad utat biztosítson a víz számára. A működési elve nagyon egyszerű; a benne található fúvóka adagolja a vizet, s lehetővé teszi azt, hogy egyenletes legyen a locsolás. Az AutomataÖntözőrendszer.com rotoros fúvókái között olyan minőségi darabokra akadhatunk, amelyek egytől egyig garantálják számunkra a zavartalan működést.

Természetesen a dolog nem ennyire egyszerű, hiszen az öntözés minőségére számos külső tényező hatással van, ilyen például a víz nyomása, mennyisége, de a hidraulikai és az üzemi jellemzők szintén meghatározók lesznek.

A szórófejek és a fúvókák is ellenálló műanyagból készülnek, szóval akár évtizedeken át a hasznunkra lehetnek. A szórófejek kínálatában a menetes, valamint a bajonettzáras változatok is helyet kapnak. A minőség legfőbb ismertetőjegye azon nyílás kialakítása, amelyen keresztül a víz kiáramlik, gyakorlatilag ez lenne a fúvóka.

Miért annyira fontos a megfelelő fúvóka beszerzése?

A fúvóka az egyik legfontosabb apró alkatrész, s mivel a vízadagolásban játszik nagy szerepet, ezért a cseppek méretét és eloszlását egyaránt befolyásolhatja. A spray és a rotoros termékek körében számtalan praktikus darab képviselteti magát, de nekünk tudnunk kell kiválasztani a megfelelőt.

A kérdés az, hogy mekkora földterületet szeretnénk meglocsolni és hogy milyen a szórófejek közötti távolság? Mi a helyzet a szórási szöggel? Mekkora a növények vízigénye? Milyen talajadottságok uralkodnak az adott terepen? Milyen mennyiségben érhető el a víz és mekkora a víznyomás? Milyen rendszert szeretnénk kiépíteni és melyek személyes elvárásaink? Ha ezeket a kérdéseket megválaszoljuk, akkor a vásárlás szintén egyszerű lesz.

Hallottál már a Hunter MP1000 fúvókáról?

Ha magáról a fúvókáról nem is, a Hunter márkáról már biztosan hallottál, mivel termékei világszinten híresek.

A Hunter MP1000 fúvóka a rotoros szórófejek legfontosabb kiegészítője. A rotoros szórófejekkel tulajdonképpen a nagyobb területek locsolása oldható meg, s legnagyobb pozitív hozadékuk, hogy egy bizonyos szögtartományban a vízsugarat forgatva öntözik meg a területet, növelve ezzel a szórási távolságot.

A szél sokkal kevésbé képes elhordani a vizet, rendkívül egyenletes lesz a locsolás. Arról nem is beszélve, hogy sokkal gazdaságosabbá tehető a folyamat. A hatékonyság fokozását tehát már egyetlen fúvóka is segítheti.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Dísznövényeket népszerűsítő kezdeményezés indult
  11 okoskaspó közül választották ki a legjobbakat
  Négy hónapig kelendők a kertészeti áruk
  Maglódon BAUHAUS áruház nyílik

További hírek ebben a kategóriában

A germicidlámpás berendezések ha...
Marketing Diamond Awards 2023
Online pr-szótárt jelentetett me...
Az OMV ultragyors elektromosautó...