Hírek
23434 hír az adatbázisban
Miért fontos az éjjeli fény a gyerekszobában? (x)
Marketinginfo.hu - 2023-04-11 09:30
PR

Az éjjeli fény jó lenne, ha olyan alapvető világítástechnikai eszköznek számítana, hogy mindenkinek természetes lenne a beszerzése és az alkalmazása.

Számtalan helyzetben jelent óriási segítséget, a gyerekszobában egyszerre több funkciót is betölt.

Az éjjeli fény a babáknak, a kisgyerekeknek és a szülőknek egyaránt fontos

Az éjjeli fény nemcsak a gyerekeknek biztosít nyugodt éjszakát, hanem a szülőknek is. Ennek ellenére gyakran vetődik fel a kérdés elsősorban a még tapasztalatlan kisgyermekes családoknál, hogy valóban érdemes alkalmazni, vagy a mennyezeti lámpa fényét kell bevetni? Nos, erre a dilemmára mindenki maga tudhatja a választ.

Mindenesetre érdemes a döntésnél mérlegelni azt a tényt, hogy a babaszoba éjszaka is gyakran látogatott hely lesz. Arról nem is beszélve, hogy az aggódó szülők minden pisszenésre azonnal ugrani fognak, ami a sötétben igencsak nehézkes feladat.

A vélemények megoszlanak, a döntés a tiéd

Az éjjeli fény nem árt a babáknak, hiszen nincs akkora a fényerőssége, hogy az zavaró lenne. Születése után a kisbaba érzékeli a kontrasztot az éjszaka és nappal között, ami azért lényeges, mert idővel már ismerős rutinná alakul a számára az egyes napszakok változása. Mindez hozzájárul ahhoz, hogy könnyen eligazodjon az alvás és az ébrenlét szakaszai között, és kialakuljon egy egészséges ritmus a mindennapjaiban.

A folyamatot a baba egészsége érdekében minden eszközzel támogatni kell, ezért célszerű bevezetni, hogy a kisbabád minél többet legyen természetes fényben az ébrenlét ideje alatt, ahogy az is fontos, hogy az alvás idejében zavartalan legyen a pihenése.

A nyugalom nem jelenti azt, hogy koromsötét legyen a szobában

A gyerekszobában valamennyi fényre éjszaka is szükség van, hiszen sokkal kíméletlenebb megoldást jelent az, amikor a mennyezeti lámpát kapcsolod fel ahhoz, hogy ellenőrizd, minden rendben van-e a baba körül. Előfordulhat, hogy ezzel a meggondolatlan lépéssel zavarod meg az álmát, ami után hosszú percekig zaklatott marad.

Azonban, ha előrelátó vagy és beszerzel egy éjjeli fényt, ami mondjuk egy plüssfigurába van rejtve, rögtön megoldódik a gondod. Ráadásul ennek az egyes típusai még dallam funkcióval is el vannak látva, így ha szükséges, még ezt is bevetheted az altatásnál.

Milyen szempontok szerint válassz a babaszobába világítástechnikai eszközöket?

A babaszobában különlegesek a berendezések, így kézenfekvő, hogy a világítóeszközök is eltérnek a megszokottól. Ahhoz, hogy a baba számára a legideálisabbak legyenek a feltételek, alaposan meg kell tervezned az egyes lámpák helyét, típusát. Például első a minőség és a biztonság. Minden lámpát arra használj, amire való: a mennyezeti lámpát általános világításra, a koncentrált fényeket biztosító spotlámpát, fali lámpát a pelenkázóasztal mellett, az éjjeli fényeket pedig az éjszakai közlekedés segítésére.

Az éjjeli fény nemcsak a babáknál garantálja a pihentető alvást, hanem a nagyobb gyerekekre is megnyugtatóan hat a fénye. Használjátok ti is rendszeresen!
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Hogyan dekoráljuk az ablakot? (x)
  Az infralámpa sokoldalú felhasználása (x)
  Fokozza otthona kényelmét redőnyökkel és kiegészítőkkel! (x)
  Állandó fényforrás LED tablóval
  Philips Lighting bejelenti névváltoztatási szándékát
  Fogyatékos fiatalokon segít a Feilo Sylvania
   Újfajta bemutatótermet nyitott a Philips
  Európai világítástechnikai bemutatóközpontot nyitott a GE Budapesten

További hírek ebben a kategóriában

Egy jó szakember mindent megcsin...
Kerti növények, melyek mediterrá...
Tippek a műkörmös kiválasztásáho...
Lesz támogatás 2024-ben fürdőszo...