Hírek
23446 hír az adatbázisban
Hogyan dekoráljuk az ablakot? (x)
Marketinginfo.hu - 2023-03-28 09:28
Design

Az ablak a házunk szeme, a rajta keresztül beáramló fény akaratlanul is odavonzza a tekinteteket. Sok országban nem divat a függöny, de az igazán hangulatos otthonoknak nélkülözhetetlen darabja.

Mennyivel jobban mutat egy finom anyaggal díszbe öltöztetett, bensőséges hangulatot árasztó ablak, mint egy rideg ablaküveg sivár látványa! Ha felújítanánk lakásunk arculatát, vagy most jött el a berendezkedés ideje, érdemes megtekinteni a Szőnyeg textil webáruház függöny outlet választékát, ahol könnyedén rálelhetünk a nekünk tetsző darabokra.

Foglaljuk új keretbe az ablakot!

Csupán a függöny lecserélésével is teljesen új arculatot varázsolhatunk otthonunknak. Megváltoztathatjuk a függöny színét, a stílusát vagy a formáját is. Egészen új külsőben fog pompázni a szobánk.

Ha az új berendezéshez választunk függönyt, akkor is gondoljuk át, hogy milyenek a bútorok, a falak, a padlózat, a burkolat, a kiegészítők, mert ennek a textilnek is minden egyes darabbal harmonizálnia kell.

Teljesen új keretbe foglalja az új függöny az ablakodat, az is előfordulhat, hogy úgy fogod érezni magad, mintha új helyre költöztél volna, de legalábbis lecserélted volna az egész szoba berendezését.

Minden esetben szükséges a pontos mérés, hiszen úgy lesz tökéletes a függöny az ablakon, ha méretben is megfelel a nyílászáró és a szoba adottságainak is.

Sötétítés, árnyékolás vagy dekoráció?

Mielőtt a vásárlást megkezdjük, döntsük el, hogy sötétíteni, árnyékolni vagy csak dekorálni szeretnénk. A sötétítéshez sűrűbb szövésű és sötétebb tónusú függönyök javasoltak, míg az árnyékoláshoz lazább szövésű, világosabb tónusúak.

A teljesen áttetszőek dekoratívak és esztétikusak, de ha szeretnénk kizárni a fényt bizonyos napszakokban, tehetünk fel melléjük sötétítő függönyt is.

Egyszínű és mintás függönyökkel is ékesíthetjük nyílászáróinkat, ez is a szoba arculatának függvénye, mennyit bír el a jó ízlés és a harmónia.

A függönyökkel a kíváncsiskodó tekintetektől is megszabadulhatunk, segítségével diszkréten és stílusosan megóvhatjuk magánéletünket.

Tippek a különleges küllemet nyújtó ablakokhoz

Ha kevés ablak van a helyiségben, vagy azok túl kicsik, akkor kitűnő megoldás lehet a hófehér függöny, ez ugyanis nagyítja a teret. Nemcsak az ablak néz ki nagyobbnak, de a beáradó fényt is jobban szétszórja a szobában a fehér függöny.

Klasszikus stílust tükröz a két oldalra zárható, dupla függöny az ablakon. Mivel ez meglehetősen nagy, kifejezetten előnyösek lehetnek a nagyobb motívumok is rajta. Merészebb minták és színek bátor alkalmazása teszi a helyiséget még vonzóbbá és hangulatosabbá. Ez a variáció a szoba központi elemévé lépteti elő az ablakot és a függönyt.

A Szőnyeg textil webáruház széles kínálatot nyújt a különböző méretű, stílusú, típusú és színű függönyök területén. Kész függönyök, méterben vásárolható vagy vitrázs függönyök is nagy számban állnak rendelkezésre, melyek mindegyike magas minőséget és színvonalas külsőt képvisel.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Miért fontos az éjjeli fény a gyerekszobában? (x)
  Fokozza otthona kényelmét redőnyökkel és kiegészítőkkel! (x)
  Hogyan dobják fel otthonodat a dekorációs fények? (x)
  50 négyzetméternyi design (x)
  Milyen dísz kerüljön a falra és az ajtóra? (x)
  Új utak a járműdekorációban

További hírek ebben a kategóriában

Hogyan legyen a kis lakás is diz...
Milyen a tökéletes alap egy make...
3D szobrok – térlátás és k...
Varródobozok és varrókosarak a h...