Hírek
23465 hír az adatbázisban
Közigazgatási és jogi munkalehetőségek Egerben
Marketinginfo.hu - 2023-03-27 10:12
Karrier

A címben említett munkalehetőségek nagyon izgalmasak.

Míg az elsőben egy állami szervezet (például önkormányzat) mindennapjaiba, döntési helyzeteibe láthat bele az új munkatárs, addig a másikban a jog erejével segítheti az általa képviselt személyeket, szervezeteket. Egerben is van többféle lehetőség, lássunk rá néhány példát!

Köztisztviselő

Többféle köztisztviselői állás közül lehet válogatni az egerallas portál, az egerallas.hu oldalán.
Köztisztviselőnek a közigazgatásban dolgozó hivatalnokot nevezzük.

Az egri önkormányzat gazdasági végzettséggel rendelkező személyeket keres, Feladatuk a szerződések ellenőrzése, a kötelezettségvállalások, a bejövő számlák alaki, tartalmi ellenőrzése és rögzítése az integrált nyilvántartási rendszerben.

A munkakör betöltőjének kell előkészíteni a számlákat érvényesítésre, utalványozásra. A kimenő számlákkal kapcsolatos adminisztratív feladatokat is ők látják el, valamint vezetik az analitikus nyilvántartásokat, de lesznek pályázati elszámolásokkal kapcsolatos feladataik is. Eseti jelleggel, illetve bizonyos időszakonként jelentéseket vagy kimutatásokat is készítenek.

Pályázni felsőfokú gazdasági végzettséggel lehet.

A bérezést és minden egyéb munkakörülményt a köztisztviselőkről szóló törvény szabályoz.

Ügyvéd

Polgári joggal, munkajoggal, társasági joggal foglalkozó, régóta működő, széles ügyfélkörrel rendelkező ügyvédi iroda keres ügyvédjelöltet vagy néhány éve szakvizsgázott ügyvédet.

Az ügyvédjelölt az a személy, aki már elvégezte a jogi egyetemet, és eldöntötte, hogy a számos lehetőség közül ő ügyvédként szeretne tevékenykedni. A három éves gyakorlatát ennek megfelelően ügyvédi irodában tölti, ezt követően teszi le a szakvizsgát, és válik "igazi" ügyvéddé.

Az új belépő feladata elsősorban az okiratok szerkesztése és véleményezése, valamint a peres és nemperes eljárásokban való képviselet lesznek, természetesen az iroda ügyfeleinek egy részével is ő tartja majd a kapcsolatot.

Az ügyvédi iroda versenyképes fizetést, hosszú távú együttműködési lehetőséget, szakmai fejlődést és saját irodahelyiséget kínál.

Jogi referens

Maradva a jogászoknál és a jogi képzésnél, ha nem szeretnénk továbbhaladni és szakvizsgázni, vagy éppen a szakvizsga előtt munkatapasztalatra szeretnénk szert tenni, kiváló lehetőség lehet a referensi munka. Egy egri, projektmenedzsment jellegű feladatokat ellátó cég jogi referens munkakörbe keresi új munkatársát.

Javarészt a társaság működéséhez kapcsolódó jogi természetű feladatok elvégzésével fog foglalkozni, jelesül: ajánlatkérések, beszerzések előkészítése, lebonyolítása és a projektmenedzsmenthez kapcsolódó jogi feladatok elvégzése lesz majd a feladata. További teendője lesz még a kapcsolattartás a projekt megvalósításában résztvevőkkel, és lesznek műszaki ellenőrzéshez kötődő feladatai is.

A bérezés itt is megegyezés szerint történik, cafetéria jellegű juttatások is ütik a referens markát.

A jogi és közigazgatási munkák betöltéséhez minden esetben egyetemi végzettség szükséges, és szerencsére a versenyképes fizetés már a pálya elején sem marad el.

(x)NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Megérkezett a videós pályázatszűrés! (x)
  Hogyan fordítsuk a javunkra az álláshirdetés tartalmi elemeinek ismeretét?
  Mezőgazdasággal és környezetvédelemmel foglalkozó álláshirdetések Pécsett (x)
  300 álláshelyet hoz létre a Jysk
  A Continental együttműködik a Debreceni Egyetemmel
  A fiatalok 80 százaléka lakóhelye közelében vállalna munkát
  Fiataloknak teremtett munkalehetőséget a Nestlé
  Új áruházat nyit a Tesco a fővárosban

További hírek ebben a kategóriában

Márkus Gergely lett a Mastercard...
A nők közel fele nem tér vissza ...
Egyre több vállalatnál döntenek ...
Új Marketplace-vezető az eMAG Ma...