Hírek
23268 hír az adatbázisban
Hogyan szerezhetünk gyorsabban tehetséges jelölteket?
Marketinginfo.hu - 2023-03-27 09:51
Karrier

Egy ideális világban annyi idő állna a rendelkezésünkre, amennyire szükségünk van ahhoz, hogy minden szerepre megtaláljuk a tökéletes jelöltet.

A valóságban viszont ez egyáltalán nem így van. A lehető leggyorsabb kell betöltenünk a különböző szerepköröket, legyen az akár a beérkező hívásokat kezelő ügyfélszolgálati munkatárs vagy egy magas beosztású vezető. Ez azonban sokkal nehezebb, mint elsőre gondolnánk. Ezért is van szükség néhány jól bevált módszer követésére.

Először tisztázzuk le, hogy milyen is a tökéletes jelölt!

Mielőtt felkeressük a különböző állásportálokat, beleértve a kaposvarallas weboldalt is, érdemes időt szánni arra, hogy feltérképezzük, milyen készségekkel, tapasztalatokkal és személyiséggel kell az ideális jelöltnek rendelkeznie a pozíció betöltéséhez. Ez segíthet megérteni a szereppel járó előnyöket és kihívásokat, amelynek köszönhetően nagyobb eséllyel bukkanhatunk rá a megfelelő jelöltre.

Készítsünk egyértelmű munkaköri leírást!

A pontatlan vagy nem egyértelmű munkaköri leírás gyakori probléma, amely késleltetheti a felvételi folyamatot. A kétértelműség ugyanis további kommunikációt tehet szükségessé, ha a jelentkezőknek magyarázatra van szükségük tőlünk a szerepkör követelményeivel vagy részleteivel kapcsolatban.

De ez azért is jelent problémát, mert ennek köszönhetően sokkal több olyan jelentkező adhatja be az önéletrajzát, akik egyáltalán nem felelnek meg a munkakör követelményeinek.

Erősítsük a munkáltatói márkát!

Az erős munkáltatói márka az egyik leghatékonyabb eszköz, amely rendelkezésünkre áll, amikor a tehetségek után kutatunk. Hiszen ez képet ad a munkavállalónak arról, hogy milyen a vállalkozás kultúrája és a benne kialakított munkakörnyezet.

Fordítsunk elég figyelmet a munkatársak véleményeire!

Vessünk egy pillantást a cégünkre adott munkavállalói értékelésekre is, mert ezek gyakran befolyásolják, hogy egy potenciális jelölt jelentkezik-e hozzánk vagy sem! Ha azt látjuk, hogy jóval több a negatív vélemény, akkor feltétlenül meg kell tennünk a szükséges lépéseket ahhoz, hogy ezeken változtassunk.

Ha ezt sikeresen meg tudjuk tenni, akkor garantáltan sokkal könnyebb lesz megtalálni a megfelelő jelöltet. Ráadásul így jobb helyzetben leszünk ahhoz, hogy kapcsolatba lépjünk a globális munkaerő 70%-ával, akiket passzív jelöltek nevezünk. Ő azok az egyének, akik jelenleg ugyan nem keresnek aktívan munkát, de nyitottak lehetnek a karrierváltásra, ha megjelenik a megfelelő lehetőség.

Végül használjunk innovatív toborzási technológiát!

A felvételi folyamat időigényes feladatai egy dedikált szoftver segítségével könnyen automatizálhatók. Ezek a programok például a hosszadalmas kiválasztási folyamat manuális végrehajtása helyett sorrendbe állítják a jelölteket attól függően, hogy a kulcskészségek és egyéb kulcsszavak közül hány felel meg az adott szerepkör kritériumainak. Ez különösen akkor hasznos, ha nagy mennyiségű jelentkezés érkezik be.

Ha a fentieket megfontolva kezdünk hirdetni és jelölteket keresni, bizonyítottan hatékonyabbak leszünk!

(x)NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Úgy érzed, hogy valamit mindig elrontasz a toborzás során? (x)
  Drasztikus változás előtt a HR szakma
  A munkaerőpiacot is felforgatja a digitalizáció
  A közösségi média kiegészítő szerepe
  Munkaerőpiac és toborzás 2018-ban
  Foglalkoztatási alternatívák 2017-ben
  Átalakítja a toborzást a közösségi média
  Innovatív toborzási kampány a HungaroControltól

További hírek ebben a kategóriában

Álláslehetőségek a szállítás és ...
Betanított munkák, folyamatosan ...
Dübörög a munkaerőhiány 2023-ban
Új értékesítési és marketing iga...