Hírek
23258 hír az adatbázisban
Javult a Volkswagen eredménye tavaly
MTI + Marketinginfo.hu - 2023-03-22 12:46
Márkák

Tovább növelte nyereségességét a 2022-es üzleti évben a Volkswagen márka - áll a Porsche Hungária MTI-hez eljuttatott közleményében.

A Volkswagen tavalyi árbevétele 74 milliárd euróra (1 euró=388 forint) nőtt, míg 2021. évi 68 milliárd euróról.

A különleges tételek előtti működési eredmény a kihívásokkal teli gazdasági környezet és a feszült geopolitikai helyzet ellenére is 2,6 milliárd euróra, az operatív hozamarány pedig 3,6 százalékra emelkedett.

Az idén a gazdasági bizonytalanságok és a tovább növekvő költségnyomás következtében "négy százalékot meghaladó értékre" várja a különleges tételek előtti operatív hozamarányt - áll a közleményben.

Thomas Schäfer, a Volkswagen márka vezérigazgatója a 2022-es mérleg közzétételekor hangsúlyozta: "a vállalat felkészült az átalakulás évtizedére, stratégiánkat pedig következetesen és tempósan hajtjuk végre".

A közlemény szerint 2026-ig tíz új elektromos Volkswagen modell érkezik az európai piacra.

Ezzel párhuzamosan halad a Volkswagen márkánál a gyártás átalakítása is, a wolfsburgi főüzembe 2025 elejéig mintegy 460 millió eurót invesztál a vállalat.

Mintegy 330 ezer jármű értékesítésével a vállalat a megelőző évhez képest globálisan 23,6 százalékkal növelte tisztán elektromos modelljei eladásait 2022-ben. A Volkswagen tervei szerint 2030-ra tíz Európában értékesített autójukból már nyolc tisztán elektromos hajtású lesz.

A Volkswagen márka személyautókból világszerte 4,6 milliót szállított ki 2022-ben. A beszerzési nehézségek következtében az eladások kismértékben, 2,2 millió darabra (előző évben: 2,3 millió darab) csökkentek az elmúlt üzleti évben. A kiszállítások és az eladások közötti különbséget a közlemény azzal indokolta, hogy a kínai járműgyártó vegyesvállalatok nem tartoznak a Volkswagen Személyautók márkához.

Az összes hajtástípust figyelembe véve a megrendelésállományuk jelenleg egyedül Európában több mint 660 ezer jármű, köztük csaknem 100 ezer tisztán elektromos modell.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A Volkswagen egyelőre nem tervez újabb akkumulátorgyárat
  Jelentősen visszaesett a cseh Skoda Auto üzemi nyeresége tavaly
  Az oroszországi Volkswagen leállította az autók kiszállítását a helyi kereskedőknek
  Megszüntet több ezer munkahelyet a Volkswagen csoport
  A Volkswagen 15 milliárd eurós beruházást jelentett be
  Részlegesen újraindította a gyártást a pozsonyi Volkswagen
  A Volkswagen megállapodott 200 ezer németországi vásárlója kártérítésről
  Nőtt az új és a használt autók piaca tavaly
  Tavaly is a Volkswagen volt a világ legnagyobb autógyára

További hírek ebben a kategóriában

Íme egy modern és sportos óra, a...
Marketing Summit 2023: márkák, ü...
Hibrid divat, avagy a sneaker és...
A lakosság 95 százaléka rendszer...