Hírek
23195 hír az adatbázisban
4 meghökkentő módszer, ahogy az emberek álláshoz jutottak
Marketinginfo.hu - 2023-03-23 10:50
Karrier

Mit kell tennie egy embernek, ha álláshoz szeretne jutni? Vannak olyanok, akik nagyon egyedien közelítették meg ezt a problémát. És ha valaki ily módon cselekszik, arról messziről látszik, hogy mennyire kreatív.

Ez pedig vonzza a cégeket, ezért könnyebb lesz munkát találnia.

Ebben a cikkben hoztunk 4 olyan meghökkentő módszert, amivel az emberek állást találtak maguknak. Lássuk is a megtörtént eseteket!

Van a hagyományos (bevált) módszer

Szerencsére ma már könnyű olyan jól szervezett állásportálokat találni az interneten, mint amilyen a kecskemétállás is. Így aki munka után kutat például Kecskeméten, az csak felmegy az említett oldalra, és jó eséllyel fog találni olyan álláshirdetést, ami megfelel számára.

Manapság sok helyen küzdenek munkaerőhiánnyal. Így jelenleg talán könnyebb dolga van a munkát keresőknek. Viszont ez nem fog tartani örökké. Illetve most is sokkal jobban felfigyelnek egy-egy álláskeresőre, ha az valamivel ki tud tűnni a többi jelentkező közül. Az alább felsorolt négy munkakeresőnek ez kiválóan sikerült!

Összetákolt akadémiai múlt

Ha valaki tehetséges, az sok esetben még kevés ahhoz, hogy egy komolyabb állást megpályázzon. Ha nincsenek meg a megfelelő gyakorlati tapasztalatai, akkor egy ilyet igénylő pozícióba nem sok esélye van bejutni.

Így gondolta ezt Marilee Jones is, aki az MIT magas beosztású igazgatói pozíciójára pályázott még az 1970-es években. Ő a teljes akadémiai múltját összetákolta. A semmiből. És mindez egészen a 2000-es évek elejéig ki sem derült.

Nem javasoljuk, hogy hasonló módszerrel jussunk el egy pozíció megszerzéséig, mindössze érdekességképpen írtuk le ezt a példát. Illetve ma már nem is valószínű, hogy ez a taktika működne az informatika és az internet mai fejlettsége mellett. Inkább azt érdemes ebből megtanulni, hogy mindig van más út. Illetve, hogy a CV-nket ki lehet tölteni, ha akarjuk (bár mi inkább a gyakornoki programokat, önkéntes munkákat javasoljuk).

Önéletrajz a fánkos dobozban

A litván marketinges Lukas Yla kiment Amerikába, hogy karriert csináljon, de ott óriási versenyt tapasztalt a szakterületén. Épp ezért egy teljesen új munkakeresési módszerrel próbálkozott. Futárnak öltözött, és egy doboz fánkkal kereste fel a kiszemelt cégeket.

A doboz belső oldalán pedig az önéletrajza volt található. Ez az "in the box" módszer egy igazi "out of the box" gondolkodásra utal, így hamar talált is magának állást. Nagyon kreatív!

Hirdetéssel bekerülni a Google-hoz

Alex Brownstein a Google-hoz akart bekerülni. Tudta, hogy sok vezető keres rá saját magára a Google-ben, és ő ezt használta ki. Jól célzott hirdetéssel felhívta magára a figyelmet, ami sikerült is! Kereséseknél ez a felirat fogadta a vezetőket: "Googling yourself is fun, hiring me is also fun", azaz "ráguglizni magadra jó móka, engem alkalmazni szintén." Zseniális!

Hirdetés karácsonyi égősorral

Liz Hickok kiírta a házára karácsonyi égősorból, hogy "A karácsonyfa alá egy HR-es állást szeretnék kérni. Boldog karácsonyt!". Kapott ajánlatokat? Még szép! Van még kérdés? Munkakeresésre fel!

(x)NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Iparági körkép az aktuális bérekről
  Miért érdemes az online állásközvetítő portálokat használni?
  Álláshirdetésben nem elég már csak hatalmas bért ígérni
  Az álláspályázat sikerének kulcsa, avagy hogyan nyerjünk az állásinterjún?
  A bérek növelése erősebb versenyhelyzetet okozhat a munkáltatóknak
  Megérkezett a videós pályázatszűrés! (x)
  Rekordszinten az állásban lévő nők száma
  Miért egyre népszerűbb a videós álláspályázat a munkáltatók körében?
  Hogyan fordítsuk a javunkra az álláshirdetés tartalmi elemeinek ismeretét?
  Milyen nehézségekbe ütközhetünk álláskereséskor?
  Mezőgazdasággal és környezetvédelemmel foglalkozó álláshirdetések Pécsett (x)
  Ezekre figyeljünk az önéletrajz készítésekor
  "Még sohasem volt ilyen alacsony az álláskeresők száma"

További hírek ebben a kategóriában

Szládovics Orsi (Kép: Wavemaker) Változások a Wavemakernél
2023-08-25 10:26
Ezért érdemes külföldön munkát v...
A munkakörök megfelelő elkülönít...
Augusztustól új vezető irányítja...
Miért is vágynak olyan sokan arr...