Hírek
23465 hír az adatbázisban
Megérkezett a videós pályázatszűrés! (x)
Marketinginfo.hu - 2023-03-21 09:45
Karrier

A munkaerőpiacon a munkaadók és az álláskeresők igényei találkoznak egymással.

A modern eszközök nyújtotta lehetőségek biztosítják az előszűrés folyamatát, tehát a két fél már az interjú előtt képes online "kommunikálni." A videós pályázatszűrés lényege, hogy a hirdető többet megtudjon a jelentkezőkről, a pályázók pedig "bemelegíthetnek" a személyes találkozás előtt.

A következő cikkben tehát együtt utánajárunk, hogy hogyan is néz ez ki a gyakorlatban.

A szolgáltatás előnyei dióhéjban

A legtöbb álláskereső portálon csak regisztrációra, részletes keresésre van lehetőség, azonban a modern felületeken már ennél jóval több dolgot megtehetünk. De pontosan mit is? A nyiregyházaállás előszűrés funkciójával mind a foglalkoztatók, mind a pályázók egy lépéssel közelebb kerülnek az elképzeléseikhez.

Fontos tudni, hogy a videós álláspályázat nem egyenlő a videóinterjúval vagy a videós bemutatkozással. Ezzel a funkcióval tulajdonképpen a hagyományos jelentkezési formát egészíthetik ki a hirdetők. Az általuk megfogalmazott releváns kérdéseknek köszönhetően jobban megismerhetik a sok-sok pályázót.

A munkaadó már a hirdetés feladásakor meghatározhatja, hogy milyen kérdésekre vár rövid videós választ az önéletrajz mellé.

Miért éri meg kiaknázni a videós szűrés nyújtotta előnyöket?

A hirdető szinte azonnal visszajelzést kap, és tudni fogja, hogy a pályázók közül kik felelnek meg a követelményeknek, és kik nem. Egy videóüzenet ugyanis nagyon sokat elárul a jelentkező szókincséről, kommunikációjának minőségéről, környezetéről, illetve a motivációjáról.

Maga a pozíció betöltésének folyamata is meggyorsítható, ennek ellenére mégis a hirdető időt nyerhet. Nem tölt el ugyanis feleslegesen olyan emberek megkérdezésével időt, akik nem alkalmasak a munkakör betöltésére.

Arról nem is beszélve, hogy komoly PR értékeket képviselhet az a cég a piacon, aki ehhez hasonló modern eszközöket biztosít, ezt pedig a "webgeneráció" biztosan értékelni fogja. Nem hiába halljuk azt sokszor, hogy "haladni kell a korral."

Így néz ki a folyamat a gyakorlatban...

Amikor a cég képviselője hirdetést ad fel, akkor be kell jelölni a "videós jelentkezés" négyzetet, s ezután általában adott a "leggyakrabban használt kérdések" funkció is, ahol már előre megadható, milyen kérdésekre vár választ a pályázótól. A "cég által létrehozott" funkció abban segít, hogy saját kérdések kerüljenek ide.

A jelentkezések beérkezését követően már indulhat is a videós előszűrés, ahol a csatolt videók szintén gyorsan megtekinthetők.

A videós előszűrés tehát egyre gyakrabban alkalmazott módszer, amellyel megismerhető a jelölt emberi oldala, s kialakítható az első benyomás. A jelöltek számára pedig szintén versenyelőnyt biztosít a többi pályázóval szemben. Mindez jól példázza, hogy a digitalizáció hogyan alakítja át a vállalatok HR folyamatait.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Mire lehet számítani egy betanított munka esetében?
  Egyre telítettebb a munkaerőpiac Magyarországon
  Közigazgatási és jogi munkalehetőségek Egerben
  4 meghökkentő módszer, ahogy az emberek álláshoz jutottak
  Továbbra is az informatikus a legkeresettebb szakma a munkaerőpiacon
  A cégek 80 százaléka küzd munkaerőhiánnyal
  Vége a korlátozásoknak, újra munkaerőhiány van
  Díjazták a legütősebb hazai munkáltatói márkákat
  A társadalmi ügyekben aktív cégek előnyben
  Ezek lesznek a legkeresettebb szakmák 2020-ban
  Employer Branding Award 2018
  A Continental együttműködik a Debreceni Egyetemmel

További hírek ebben a kategóriában

Márkus Gergely lett a Mastercard...
A nők közel fele nem tér vissza ...
Egyre több vállalatnál döntenek ...
Új Marketplace-vezető az eMAG Ma...