Hírek
23360 hír az adatbázisban
Az infralámpa sokoldalú felhasználása (x)
Marketinginfo.hu - 2023-03-14 09:26
Egészségmarketing

A napfény jótékony hatásaival mindenki tisztában van.

Elég, ha kitekintünk az utcára ilyenkor télen, tavasz elején, amikor alig van napsütés és már várjuk, hogy újra tavasz, majd nyár legyen és feltöltsenek minket a napsugarak. Amikor nem élhetünk ezzel a lehetőséggel, akkor cserébe itt a nagyszerű helyettesítő eszköz, az infralámpa.

Az infralámpa jótékony hatásairól egyre többet olvashatunk. És a jó hír, hogy amíg régebben csak olvasni lehetett róla, már egy ideje igen bőséges választékban elérhetők ezek a gyógyító kellékek, amelyek számtalan betegség tüneteit enyhítik, ezáltal segítik a gyógyulási folyamatokat vagy éppen meg is gyógyítanak.

Mi alapján válasszunk készüléket?

A BestMarkt webáruház infralámpái részletes információkkal látja el az oldalukra betérő érdeklődőket. Minden egyes termékhez külön leírás és kép tartozik, amelyek nagyban segítik és megkönnyítik a választást. A kiválasztást egyértelműen az adott gép teljesítménye kell, hogy meghatározza, azaz, hogy milyen területre, általában milyen hosszan tudjuk majd használni. Vannak kisebb és nagyobb készülékek.

Fontos, hogy ne keverjük össze a bioptron lámpával, amely szintén infravörös fényt bocsát ki, de jóval kisebb hullámhosszban, így segítségével csak maximum 37 Celsius-fokos hőmérsékletet tudunk elérni, holott az infralámpának a meleget sugárzó hőjére is szükségünk van.

Ugyanakkor a bioptron lámpákkal elkerülhető az égési sérülés, amely az óvatlan infralámpát használók körében előfordulhat, valamint a bioptron készülék sebgyógyításra is alkalmas. Ki-ki igénye szerint el tudja dönteni, hogy melyik mellett teszi le a voksát, de kisgyermekeknél inkább a bioptron lámpát használjuk.

Az infralámpák jótékony hatásai

Mivel ezek a lámpák a hőterápia elvén működnek, ezért az elsődleges hatásuk a vérkeringés felgyorsítása, javítása. Ilyenformán gyulladásos betegségek kezelésére, illetve lázas állapotokban nem használható, mert felerősíti a folyamatot. A szemünket minden infravörös eszköz használata esetén védjük, erre a legjobb módszer egy védőszemüveg beszerzése.

Az infravörös sugarak a bőr mélyebb rétegeibe is behatolnak, így érnek el nagyobb hatásfokot. Ezért általában 5-10 percig ajánlott alkalmazni, kb. 60-70 cm-es távolságból, akár naponta többször is. Mivel az izomfeszültséget nagyban csökkenti, ezért a test bármely részén használható, ha ilyen problémánk van, illetve jó eredményeket lehet elérni a migrén enyhítésében is.

Mivel a meleg fénynek már önmagában nyugtató hatása van, így mindenféle idegi feszültség, szorongás, stressz levezetésében is hathatós lehet. Talpunkon alkalmazva az egész testre kihat. Erősíti a szervezetünk ellenálló képességét.

Funkciók és kiegészítők

Ma már elérhető az ára szinte minden infralámpának, így egészségünk megőrzése érdekében érdemes megfontolni a beszerzését. Vannak időzítővel ellátott változatok, ilyenkor nem kell figyelni az órát, hogy mikor jár le a gyógyításra szánt időtartam. Bizonyos lámpákhoz már állványt is vásárolhatunk. Érdekes tehát körülnézni a kínálatban és az igényeink szerint választani.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Miért fontos az éjjeli fény a gyerekszobában? (x)
  Street art felhő lámpaizzókból
  14.500 napelemes lámpa afrikai országoknak
  Közlekedési lámpa és citylight egyben
  Lámpafénnyel támogat a Panasonic
  Beteg gyerekekért kampányol a Magyar Telekom
  Közös akcióban a Tchibo és a Csodalámpa
  Gyerekek vágyaiért gyűjt a Coldrex

További hírek ebben a kategóriában

A BioTechUSA újévi kampánya - Le...
Folytatódik a tejágazat Közösség...
Használd ki az antioxidáns C-vit...
3 trükk, amivel új szintre emelh...