Hírek
23434 hír az adatbázisban
A szilárd tüzelésű berendezések karbantartása (x)
Marketinginfo.hu - 2023-03-13 09:16
PR

Fűtőberendezéseink nagy szolgálatot tesznek nekünk a zord időkben, általuk meleg az otthonunk és óv minket fűtött lakásunk a hideg évszakokban.

Ahhoz viszont, hogy sokáig élvezhessük a belőlük ontott kellemes hőmérsékletet, rendszeres törődést igényelnek.

Az éves profi kéményseprői felülvizsgálat elengedhetetlen része a karbantartásnak, de mi is sokat tehetünk a költséghatékony és biztonságos fűtés érdekében bármikor év közben. A kazánokban és kandallókban felgyülemlett és lerakódott szennyeződések veszélyesek lehetnek egészségünkre, ezért szükséges az állandó megtisztításuk.

Miért fontos az égésjavító használata?

A VasMuszakiBolt.hu kínálatában kapható koromtalanítók és égésjavítók védőpajzsot képeznek a kandalló vagy a kazán belsejében, amely megakadályozza a későbbi lerakódást. A rendszeres koromtalanítás mellett érdemes időt és energiát fektetni a megelőzésre is. Égésjavító használata mellett sokkal nagyobb az esélye annak, hogy a fűtőberendezés, a fűtőjáratok és a kémény is tisztább marad.

Mindössze annyi a dolgunk, hogy folyamatosan adagoljuk a koromtalanító, égésjavító adalékot a tüzelőanyaghoz, mellyel ezáltal nemcsak a szennyeződések lerakódását akadályozhatjuk meg, hanem a már meglévők is fellazulnak, és pernye formájában összegyűlnek a füstjáratokban, illetve a kémény koromzsákjában. Ezeket a lerakódásokat mechanikai úton el tudjuk távolítani.

A kazánok és a kandallók tisztítása saját kezűleg

Megfelelő eszközök és kiegészítők segítségével mi magunk is könnyedén elvégezhetjük a szilárd tüzelésű berendezések koromtalanítását, tisztítását. Hogy mire van szükségünk hozzá? Piszkavasra, koromtalanító kefére, hamukihúzóra, egy vödörre és egy lapátra. Ennek az alapfelszerelésnek a segítségével hatékonyan és meglehetősen gyorsan megszabadulunk a felesleges szennyeződésektől.

A rendszeres és alapos koromtalanítás mellett melegebb lesz a lakásban, nem lesz nagy füstképződés, és gyorsan lángra kap a gyújtós.

A koromtalanító, égésjavító előnyei

Mivel az égésjavító folyamatos használata során kisebb mennyiségű szennyezőanyag rakódik le a kémény falán és a füstjáratokban, ezért a tüzelőberendezés hatásfoka is jelentősen megnő. Kevesebb lesz a korom, valamint a salak lazább szerkezetű lesz, mert nem marad benne el nem égett anyag.

Fellazul és könnyebben eltávolítható lesz a fűtőfelületre rakódott szennyeződés. Ezen tények függvényében elmondható, hogy az alkalmazásának plusz költségei nagyon gyorsan megtérülnek. Akár 3-5% tüzelőanyag is megtakarítható a koromtalanítószernek köszönhetően.

Amennyire lehetséges, óvjuk fűtőberendezéseinket, hogy hosszú ideig legyen részünk az általuk nyújtott bensőséges melegben a hideg téli napok során. Feltétlenül engedjük be a kéményseprőt is, hogy elvégezze az évente sorra kerülő szakszerű szervizelést, csak közben ne felejtsük el megfogni a kabátunk gombját is!
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Lakásfűtő falfestéket fejleszt a Poli-Farbe
  Tüzelőként folytatja az installáció
  Csökkent az ipari termelés

További hírek ebben a kategóriában

Egy jó szakember mindent megcsin...
Kerti növények, melyek mediterrá...
Tippek a műkörmös kiválasztásáho...
Lesz támogatás 2024-ben fürdőszo...