Hírek
23430 hír az adatbázisban
Csődvédelmet kért a Peek & Cloppenburg divatáruházlánc
MTI + Marketinginfo.hu - 2023-03-03 10:14
Kereskedelem

Csődvédelmet kért az egyik legnagyobb német divatáru-kereskedő, a Peek & Cloppenburg.

A leányvállalatai révén 15 európai országban 140 üzletet üzemeltető társaság - teljes nevén Peek & Cloppenburg KG, Düsseldorf - tájékoztatása szerint a fizetésképtelenség elkerülését szolgáló úgynevezett védőpajzs eljárás (Schutzschirmverfahren) megindítását kezdeményezték a düsseldorfi városi bíróságon, amely rögtön meg is adta az engedélyt.

Az így megnyílt mozgásteret arra használják, hogy a bíróság felügyelete mellett, és egy külső szanálási szakértő vezetésével átszervezzék a vállalatot. Ez mindenekelőtt a nagyjából 800 embert foglalkoztató düsseldorfi központot és a cég online áruházát érinti, és állások megszüntetésével is jár.

A társaság a koronavírus-járvány alatt 30 százalékos forgalomcsökkenést szenvedett el, ugyanakkor sok embert felvett adminisztratív munkakörbe, ami önmagában olyan veszteséget okozott, amelyet "nem lehet egykönnyen kigazdálkodni" - nyilatkozott a WirtschaftsWoche című német gazdasági hírmagazinnak Thomas Freude, a Peek & Cloppenburg (PC) ügyvezető igazgatója.

A nehézségeket tovább növelte, hogy a járvány utáni fellendülés "nem volt olyan erős, mint reméltük, így az előző üzleti év sem volt túlságosan sikeres" - fogalmazott a vállalatvezető, hozzátéve, hogy a boltjaikat felkereső vásárlók száma még mindig nem érte el a járvány előtti szintet.

Ráadásul sok ember takarékoskodásra kényszerül a magas infláció miatt, ás az általános drágulás révén erősödő "ártudatosság" miatt nemigen lehet áthárítani a költségek növekedéséből adódó plusz terheket a vásárlókra. További gond a PC online áruházának nem megfelelő működése, a logisztikai költségeket és a marketingre fordított kiadásokat is jelentősen csökkenteni kell - fejtette ki Thomas Freude.

Kiemelte, hogy az átszervezés irányváltást is jelent, ami azt jelenti, hogy az online értékesítés helyett ismét elősorban az hagyományos üzletekre, boltokra összpontosítanak, és ezen a területen nem terveznek a vállalat üzleti eredményeivel összefüggő leépítéseket, bezárásokat.

Az eljárás nem érinti a családi tulajdonban álló PC-hez tartozó leányvállalatok többségét, a csoporthoz tartozó külföldi cégeket sem.

A csoport nagyjából 15 ezer embert foglalkoztat, Magyarországon két boltot üzemeltet.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Hibrid divat, avagy a sneaker és az elegancia ötvözete (x)
  A magyarok többsége vásárolt divatterméket online a karantén alatt
  Új outlet márka a piacon, érkezett a Fifty
  A divat és a logisztika között sok a párhuzam
  A Michael Kors Holdings Limited neve Capri Holdings Limitedre változik
  Ivanka Trump felszámolja divatcégét
  A „Normcore – akadálymentes divat” az Allee-ban
  Két hatalmas divatáruház nyílik az Andrássy úton
  Design versenyt hirdetett a H&M

További hírek ebben a kategóriában

Olcsó, de minőségi téli gumit ke...
Bombaárakkal indul a húsvéti sze...
Több mint 600 tonna füstölt húsá...
Így nyomtat egy jó nyomtatási sz...