Hírek
23465 hír az adatbázisban
Vezető háztartásigép-márka tart a magyar piacra
MTI + Marketinginfo.hu - 2023-03-03 09:15
Márkák

A magyar piacon is megjelenik a világ vezető nagy háztartásigép-márkája, a Haier.

A kínai anyavállalat termékeit már 21 európai országban forgalmazzák, három éven belül a top 3 márka közé szeretnének kerülni Magyarországon - közölte a cég pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint április 15-től több mint 50 készülékből álló portfóliójuk válik elérhetővé Magyarországon is. A hivatalos forgalmazói feladatokat a Candy Hoover Hungary Kft. látja el.

A magyar piacra lépés jelentőségét mutatja, hogy a Haierhez hasonló márkabevezetésre a nagy háztartásigép-szegmensben jó ideje nem volt példa - írták.

Rózsa Márton ügyvezető igazgató az MTI-nek elmondta: a Candy Hoover Hungary Kft. az első évben visszafogottabb, de nagyságrendileg több száz millió forintos árbevétellel számol a Haier termékek forgalmazásából, a pontos számadat üzleti titoknak minősül.

Közölte, az új márka piacra vezetését nem egyszeri költségként kezelik, hanem hosszú távú, folyamatos, éveken átnyúló befektetésnek. Kiemelték, céljuk a márkaimázs építése, ez éves szinten több tíz millió forint befektetést jelent és minimum ennyit fog jelenteni a jövőben is.

A TOP 3 háztartásigép-márkává váláshoz becslésük szerint tízmilliárd forintos léptékben kell gondolkodni. A jelenlegi termékportfólió az elkövetkező években folyamatosan bővülni fog - tette hozzá.

Candy Hoover Hungary Kft. 2002 óta látja el Magyarországon a Candy márka importőri feladatait. A társaság anyavállalata a Haier Europe, amely a Haier Group része. A vállalatcsoport 5 kontinensen mintegy 100 000 alkalmazottat foglalkoztat. Európában többek között Törökországban és Romániában rendelkezik gyártóbázissal. A Haier 14 egymást követő évben vezette az Euromonitor International által készített, a globálisan meghatározó háztartási készülékek márkarangsorát - közölték.

A cég tájékoztatása szerint a Haier Group az első kínai vállalat, amely 2018 októberében belépett a frankfurti China Europe International Exchange (CEINEX D-Share Market) részvénypiacára. A vállalat márkái: Candy, Hoover, Haier, Rosiéres, Casarte, GE Appliances és Fisher & Paykel. A társaság európai központja az olaszországi Brugherio területén található.

A vállalat 2021-es globális árbevétele elérte a 227,5 milliárd renminbit (33 milliárd euró), ez éves szinten 15,8 százalékos növekedés. A 2021-es pénzügyi eredmények az európai növekedési stratégia sikerességét mutatják: a 19,7 milliárd renminbi (2,7 milliárd euró) árbevétel 20 százalékos növekedés volt éves szinten. A Haier Group 2022-es árbevétele globális szinten elérte a 350,6 milliárd renminbit(48,8 milliárd euró).NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Nő az online rendelések aránya a háztartási cikkek értékesítésében
  Európai húzómárka az Arvertisingnál
  A háztartásigép-piac kétszámjegyű növekedést produkál
  A háztartásigép- piacon is a Samsung lenne a legnagyobb
  A Facebookra hajtanak a kínai cégek
  Jászberényben klaszterbe tömörülnek a háztartásigép-iparban működők
  Indesit: szakmai elismerés Ausztráliában

További hírek ebben a kategóriában

A Decathlon új irányvonala
5,7 milliárd forintos tőkeemelés...
Egyedülálló beruházás a BioTechU...
Ismét díjazták a Borsodi Sörgyár...