Hírek
23200 hír az adatbázisban
Miért egyre népszerűbb a videós álláspályázat a munkáltatók körében?
Marketinginfo.hu - 2023-02-24 10:46
Karrier

Az önéletrajzban leírt mondatok, adatok is sok információval szolgálhatnak egy emberről, de kétségkívül több dolog kiderül egy személyes beszélgetés során.

A pályázó megjelenése, az ő róla kialakuló első benyomás, a személyisége mind-mind jobban körvonalazódik ebben az esetben.

Ám a munkáltatóknak gyakran rengeteg jelentkezővel kell foglalkozniuk, ami rendkívül időigényes feladat. Az írásos pályázatok során is sokan szelektálódnak, de még így is maradhat bőven, akit szeretnének megismerni a cégvezetők vagy munkaügyesek.

A megoldás egy előszűrés lehet, amihez a modern technológia nyújt kiváló lehetőséget. A videós álláspályázat a VeszpremAllas.hu oldalán is elérhető szolgáltatás, amely az önéletrajznál hatékonyabban és mélyebben teszi lehetővé a jelöltek előzetes bemutatkozását.

Mi az a videós álláspályázat?

A videós álláspályázat a hagyományos jelentkezési forma kiegészítése, mely jelentősen megkönnyíti a munkáltatók számára a kiválasztási folyamatot. Lényege, hogy a pályázónak egy előre elkészített videóban kell megválaszolnia a munkáltató által feltett kérdéseket.

Ez nem keverendő össze a videós állásinterjúval és a videós bemutatkozással sem. Az előbbi főleg olyan munkakörök betöltésénél alkalmazott módszer, amelyeknél nem szükséges a személyes jelenlét.

Az utóbbi pedig abban különbözik a videós álláspályázattól, hogy annak tartalma nincs megszabva. A videós pályázatban pedig konkrét kérdésekre kell a pályázónak válaszolnia, tehát ez akár sokkal célravezetőbb is lehet, hiszen a munkáltatónak lehetősége van olyan dolgokra rálátnia, amelyekre kíváncsi.

Mik a videós álláspályázat előnyei a munkáltató számára?

A videós jelentkezés a hagyományoshoz képest jóval több és relevánsabb információ megszerzését teszi lehetővé a pályázóról. Megmutatja egy olyan oldalát, amit a leírt szöveg alapján nem tudhat meg róla az álláshirdető: az arca, a hangja és a kisugárzása is bekerül a bemutatkozásba.

Remek alkalom az első benyomás megszerzésére, de ha valamiért nem felel meg az elvárásoknak a jelentkező, akkor itt meg is állítható a folyamat. Sok idő és energia spórolható meg vele, mivel lényegesen rövidebb idő alatt sokkal több jelentkező előszűrése kivitelezhető.

Nem utolsósorban pedig sokkal emberibbé teszi az ügy menetét a videós pályázat, hiszen belekerül a jelölt személyisége is a videóba.

Hogyan történik ez a gyakorlatban?

Az álláshirdető megszabhatja, hogy a jelentkezőnek kötelező-e videóban válaszolni a feltett kérdésekre. Azonban a pályázóra nézve nyilvánvalóan előnyösebb elbírálás kerül sorra, ha ennek eleget tesz abban az esetben is, ha nem előírt az effajta bemutatkozás, csupán egy lehetőség.

Ha hajlandó válaszolni a kérdésekre, az a komoly szándékait és az elhivatottságát tükrözi, ami mindenképpen jó pont.

Az álláskereső szemszögéből nézve is előnyös lehet ez a módszer, hiszen leendő munkáltatója naprakészségét, korszerűségét jelzi. A videó alapú álláspályázatok lényegesen nagyobb értéket képesek adni a munkáltatók számára is.

(x)NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Iparági körkép az aktuális bérekről
  Mitől lesz jó egy önéletrajz?
  Álláshirdetésben nem elég már csak hatalmas bért ígérni
  Az álláspályázat sikerének kulcsa, avagy hogyan nyerjünk az állásinterjún?
  4 meghökkentő módszer, ahogy az emberek álláshoz jutottak
  Hogyan fordítsuk a javunkra az álláshirdetés tartalmi elemeinek ismeretét?
  Milyen nehézségekbe ütközhetünk álláskereséskor?
  Mezőgazdasággal és környezetvédelemmel foglalkozó álláshirdetések Pécsett (x)
  Ezekre figyeljünk az önéletrajz készítésekor
  Így keresnek munkát az anyák
  Praktikák, hogy megtaláld a tökéletes munkát
  Ilyen állást keresni most a magyarok szerint
  Miért nem adnak a cégek visszajelzést az állásinterjú után?

További hírek ebben a kategóriában

Szládovics Orsi (Kép: Wavemaker) Változások a Wavemakernél
2023-08-25 10:26
Ezért érdemes külföldön munkát v...
A munkakörök megfelelő elkülönít...
Augusztustól új vezető irányítja...
Miért is vágynak olyan sokan arr...