Hírek
23437 hír az adatbázisban
Miért egyre népszerűbb a videós álláspályázat a munkáltatók körében?
Marketinginfo.hu - 2023-02-24 10:46
Karrier

Az önéletrajzban leírt mondatok, adatok is sok információval szolgálhatnak egy emberről, de kétségkívül több dolog kiderül egy személyes beszélgetés során.

A pályázó megjelenése, az ő róla kialakuló első benyomás, a személyisége mind-mind jobban körvonalazódik ebben az esetben.

Ám a munkáltatóknak gyakran rengeteg jelentkezővel kell foglalkozniuk, ami rendkívül időigényes feladat. Az írásos pályázatok során is sokan szelektálódnak, de még így is maradhat bőven, akit szeretnének megismerni a cégvezetők vagy munkaügyesek.

A megoldás egy előszűrés lehet, amihez a modern technológia nyújt kiváló lehetőséget. A videós álláspályázat a VeszpremAllas.hu oldalán is elérhető szolgáltatás, amely az önéletrajznál hatékonyabban és mélyebben teszi lehetővé a jelöltek előzetes bemutatkozását.

Mi az a videós álláspályázat?

A videós álláspályázat a hagyományos jelentkezési forma kiegészítése, mely jelentősen megkönnyíti a munkáltatók számára a kiválasztási folyamatot. Lényege, hogy a pályázónak egy előre elkészített videóban kell megválaszolnia a munkáltató által feltett kérdéseket.

Ez nem keverendő össze a videós állásinterjúval és a videós bemutatkozással sem. Az előbbi főleg olyan munkakörök betöltésénél alkalmazott módszer, amelyeknél nem szükséges a személyes jelenlét.

Az utóbbi pedig abban különbözik a videós álláspályázattól, hogy annak tartalma nincs megszabva. A videós pályázatban pedig konkrét kérdésekre kell a pályázónak válaszolnia, tehát ez akár sokkal célravezetőbb is lehet, hiszen a munkáltatónak lehetősége van olyan dolgokra rálátnia, amelyekre kíváncsi.

Mik a videós álláspályázat előnyei a munkáltató számára?

A videós jelentkezés a hagyományoshoz képest jóval több és relevánsabb információ megszerzését teszi lehetővé a pályázóról. Megmutatja egy olyan oldalát, amit a leírt szöveg alapján nem tudhat meg róla az álláshirdető: az arca, a hangja és a kisugárzása is bekerül a bemutatkozásba.

Remek alkalom az első benyomás megszerzésére, de ha valamiért nem felel meg az elvárásoknak a jelentkező, akkor itt meg is állítható a folyamat. Sok idő és energia spórolható meg vele, mivel lényegesen rövidebb idő alatt sokkal több jelentkező előszűrése kivitelezhető.

Nem utolsósorban pedig sokkal emberibbé teszi az ügy menetét a videós pályázat, hiszen belekerül a jelölt személyisége is a videóba.

Hogyan történik ez a gyakorlatban?

Az álláshirdető megszabhatja, hogy a jelentkezőnek kötelező-e videóban válaszolni a feltett kérdésekre. Azonban a pályázóra nézve nyilvánvalóan előnyösebb elbírálás kerül sorra, ha ennek eleget tesz abban az esetben is, ha nem előírt az effajta bemutatkozás, csupán egy lehetőség.

Ha hajlandó válaszolni a kérdésekre, az a komoly szándékait és az elhivatottságát tükrözi, ami mindenképpen jó pont.

Az álláskereső szemszögéből nézve is előnyös lehet ez a módszer, hiszen leendő munkáltatója naprakészségét, korszerűségét jelzi. A videó alapú álláspályázatok lényegesen nagyobb értéket képesek adni a munkáltatók számára is.

(x)NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Milyen hibákat nem szabad elkövetni az állásinterjún...
  Iparági körkép az aktuális bérekről
  Mitől lesz jó egy önéletrajz?
  Álláshirdetésben nem elég már csak hatalmas bért ígérni
  Az álláspályázat sikerének kulcsa, avagy hogyan nyerjünk az állásinterjún?
  4 meghökkentő módszer, ahogy az emberek álláshoz jutottak
  Hogyan fordítsuk a javunkra az álláshirdetés tartalmi elemeinek ismeretét?
  Milyen nehézségekbe ütközhetünk álláskereséskor?
  Mezőgazdasággal és környezetvédelemmel foglalkozó álláshirdetések Pécsett (x)
  Ezekre figyeljünk az önéletrajz készítésekor
  Így keresnek munkát az anyák
  Praktikák, hogy megtaláld a tökéletes munkát
  Ilyen állást keresni most a magyarok szerint
  Miért nem adnak a cégek visszajelzést az állásinterjú után?

További hírek ebben a kategóriában

A nők közel fele nem tér vissza ...
Egyre több vállalatnál döntenek ...
Új Marketplace-vezető az eMAG Ma...
Tízből négy diák úgy látja, könn...