Hírek
23268 hír az adatbázisban
Az üzemanyag-ellátó rendszer az autók egyik legkényesebb pontja (x)
Marketinginfo.hu - 2023-02-21 11:29
PR

Ha megnézünk egy átlagos személygépjárművet, igaz külsőre elsőre nem látszik, de a belsejében igazán bonyolult rendszerek találhatóak.

Ezek rengeteg kisebb-nagyobb alkatrészekből alkotnak egy egészet, amelyek könnyen meghibásodhatnak, így például az üzemanyag-ellátó rendszerek karbantartása kiemelten fontos, pláne dízelmotorok esetében.

Mi a teendő, ha úgy érezzük, hogy gond van az üzemanyag-ellátó rendszerrel?

Az első és legfontosabb, hogy nem szabad pánikba esni és aggódni, mivel egy profi szerviz mindenben tud segíteni. Elegendő például a kapcsolatot felvenni a Dubnicz autószervizzel, és máris elkezdhetjük megoldani a problémát. Az üzemanyag-ellátó rendszer egy kifejezetten kényes területe minden járműnek. Pláne a dízelmotorok esetében, mivel nagyon sok, könnyen elhasználódó alkatrész található benne, valamint az első kisebb meghibásodásnak is komoly hatása lehet az egész autó vezethetőségére, már ha egyáltalán el tud indulni.

Ha úgy érezzük, hogy valami probléma van az üzemanyag-ellátással (annak ellenére, hogy a tank tele van), akkor ideje minél hamarabb felkeresni egy szervizt, aminek a szakterületei közé tartozik a dízelmotorok javítása is. Itt megkezdődik az üzemanyagellátó-rendszer esetén a hiba feltárása, az azonosítás után pedig annak szakszerű javítása. Ide tartozik minden fontosabb alkatrész, mint például az adagolók, porlasztók, injektorok és a rail-szivattyúk is.

Milyen autószervizt keressünk?

Érdemes olyan helyet keresni, ahol több befecskendező és adagoló vizsgáló rendszerrel is rendelkeznek, így a dízel és benzin üzemű befecskendező-rendszerek is a lehető legalaposabban lesznek átvizsgálva.

Ezek közé a vizsgálóeszközök közé tartoznak például dízel esetén a Bosch EPS815, Hartridge, Mirköz MD800 és a Carbon Zapp injektorvizsgáló. Benzines üzemanyag-ellátásnál pedig a legjobb eszköz a Carbon Zapp injektorvizsgáló. Ha ezek közül bármelyikkel is rendelkezik az adott autószerviz, akkor garantáltan a lehető legjobb helyre vittük szeretett járművünket.

Az előbb említett rendszerek garantáltan megoldják a Bosch dízel befecskendező rendszerekben, a Motorpal és MTZ adogolókban, a Zexel mechanikus befecskendező rendszerekben és a Denso, valamint DELPHI CR nagynyomású szivattyúkban és injektorokban fellépő problémákat. Mindez csak a jéghegy csúcsa, ezenkívül még számtalan rendszer problémáit képesek kiküszöbölni.

Érdemes mindent megtenni a probléma elkerülése érdekében

Természetesen néhány meghibásodást nem lehet 100 százalékosan elkerülni, de kifejezetten ajánlott autónkat nemcsak a kötelező esetekben, valamint meghibásodásnál szervizbe vinni, hanem mindezeken kívül is jó, ha olykor elvisszük "kontrollra". A legtöbb probléma megelőzhető, és ezzel költségeket is tudunk csökkenteni hosszú távon.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Így működik a gyújtótrafó, és ezek a hibái lehetnek (x)
  Közös nyomócsöves befecskendező rendszer
  Új benzinkútak a Molnák
  Fenntartható repülőgép-üzemanyagot előállító üzemet hoz létre a KLM
  Fejtörést okoz a technológiai fejlődés az autókereskedések számára
  A jövő benzinkút
  Energiahatékonysági stratégia a Scaniánal
  Hosszútávú stratégiát hirdetett a Mol

További hírek ebben a kategóriában

Díjazták a kreatív tanárokat
Hogyan lesz sikeres a pergetés w...
A germicidlámpás berendezések ha...
Marketing Diamond Awards 2023