Hírek
23268 hír az adatbázisban
Mezőgazdasággal és környezetvédelemmel foglalkozó álláshirdetések Pécsett (x)
Marketinginfo.hu - 2023-02-21 09:04
Karrier

A mezőgazdasági munka nem csupán földeken való robotolásból áll, vannak köztük igazán különlegesek is, ha nyitott szemmel járunk keresgéléseink során.

Összegyűjtöttünk néhány pécsi lehetőséget az egészen extrától a hétköznapibb változatokig.

Rovartenyésztő

Talán a legkülönlegesebb a pecsallas.hu hirdetései közül a hivatásos rovartenyésztő. Feladata többféle takarmányozásra használt rovar, sáska tenyésztése, ami magában foglalja az etetést, a szaporítással kapcsolatos teendőket illetve a takarítást.

Csak olyanok jelentkezését várják, akik nem félnek a rovaroktól! A munkakör jellegéből adódóan folyamatos munkarendben dolgoznak a rovartenyésztők, ezért havonta néhány alkalommal hétvégén is dolgozni kell. Mindezekért cserébe biztos fizetést, hosszú távú munkalehetőséget, munkába járási támogatást és a vállalkozó kedvűeknek némi fehérjeforrást is biztosítanak sült sáska formájában.

Állatgondozó


Szintén nagyon különleges munka az állatgondozás, legyen szó állatkertről, farmról vagy éppen laboratóriumról. Mindegyik esetben ugyanaz a feladat: az állatok gondozása, etetése, itatása, tisztán tartása, az állatház takarítása és a mindezekhez szükséges anyagok mozgatása, ezért a jó fizikum nagyon fontos. Általános iskolai vagy szakmunkásképző iskolai végzettséggel már jelentkezhetünk is ezekre az állásokra.

Kertész, kertészmérnök

"Aki a virágokat szereti rossz ember nem lehet" - tartja a mondás, ezért egy kertészethez csatlakozni maga lehet a földi paradicsom. Vannak kísérleti kertészetek, ahol zöldség és gyümölcs hibrideket állítanak elő, hogy minél inkább ellenálljanak a klíma viszontagságainak, illetve vannak a hagyományos kertészetek, ami a magánszemélyek kerti igényeit hivatott kielégíteni. Ebben az esetben az újonnan belépő növények értékesítésére, gondozására és az árubeszerzés szervezésére számíthat elsődleges munkaként.

Környezetvédelmi, hulladékgazdálkodási mérnök

Egyre népszerűbb mérnöki képzés a környezetmérnöki, amelynek elvégzése után környezetvédelemmel foglalkozó cégeknél lehet elhelyezkedni, tervezőként vagy szakértőként. Általában ezek a cégek tényfeltárással, kármentesítéssel, hatásvizsgálattal foglalkoznak, emiatt a mérnöknek tervdokumentációkat kell készíteni, valamint földtani értékelési feladatai lesznek. A társhatóságokkal tartja a kapcsolatot, a munkák előrébb viteléhez engedélyeket szerez be, valamint koordinálja a kivitelező alvállalkozókat is.

A természettel foglalkozni az egyik legnagyszerűbb dolog. Túl azon, hogy számos mezőgazdasági munka kikapcsol, sőt olykor pihentet is, lépéseket tehetünk annak a termőföldnek a megmaradásáért, amelynek javait szeretnénk, ha unokáink is élvezhetnék.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Betanított munkák, folyamatosan frissülő álláshirdetések (x)
  Jelentősen nőtt az aktív munkakeresők száma a tavalyi évhez képest
  Miért éri meg álláshirdetési weboldalakon toborozni?
  Egyre népszerűbbek a részmunkaidős állások
  Közigazgatási és jogi munkalehetőségek Egerben
  4 meghökkentő módszer, ahogy az emberek álláshoz jutottak
  Miért egyre népszerűbb a videós álláspályázat a munkáltatók körében?
  Hogyan fordítsuk a javunkra az álláshirdetés tartalmi elemeinek ismeretét?
  Szembeszökő kettősség jellemzi a hazai álláshirdetéseket
  Többen jelentkeznek egy olyan álláshirdetésre, ahol nem titkolják a fizetést
  Vállalatok: a CSR célok közül a környezetvédelem az első
  Mezőgazdászoknak írtak ki marketinges díjat
  Magyar cégek pályáznak az európai üzleti környezetvédelemi díjakra
  A mezőgazdasági cégek a legoptimistábbak
  A vendéglátásban és a mezőgazdaságban fizetnek a legrosszabbul
  Több álláskereső, kevesebb álláshirdetés

További hírek ebben a kategóriában

Álláslehetőségek a szállítás és ...
Betanított munkák, folyamatosan ...
Dübörög a munkaerőhiány 2023-ban
Új értékesítési és marketing iga...