Hírek
23094 hír az adatbázisban
Ezekre figyeljünk az önéletrajz készítésekor
Marketinginfo.hu - 2023-02-20 09:38
Karrier

Az önéletrajz megírása nem túlzottan egyszerű feladat, mégis elengedhetetlen eleme az álláskeresésnek.

Mai cikkünkben bemutatunk pár olyan trükköt, melyet ha betartunk, akkor nem fogunk mellényúlni. Érdemes velünk tartani a sikeres álláspályázat érdekében!

Ügyeljünk a helyesírásra!

Bár apróságnak tűnhet, mégis az egyik legfontosabb dolog az önéletrajznál a megfelelő helyesírás. Inkább nézzünk utána a megfelelő forrásokban, hogy mit hogyan kell írni, minthogy esetleg valami helytelenül maradjon benne a végső változatban, hiszen ezzel igencsak rossz benyomást kelthetünk a munkáltatóban.

Amennyiben Székesfehérvár környékén szeretnénk meglelni a számunkra megfelelő munkát, nézzünk körül a szekesfehervarallas.hu-n! Ezen a portálon minőségi álláslehetőségek várnak ránk.

Szintén logikusnak tűnik, azonban mégis gyakran előfordul a jelentkezőknél, hogy az önéletrajzukban valótlant állítanak magukról, hogy ezáltal jobb színben tűnjenek fel. Természetesen ezt is érdemes elkerülni, hiszen előbb-utóbb úgyis fény derül az igazságra, ezáltal pedig kellemetlen helyzetbe hozhatjuk magunkat.

Így ha esetleg valamit szeretnénk kiszínezni, vagy szebbé tenni, semmiképpen ne tegyük! Hiszen akkor járunk a legjobban, ha önmagunkat adjuk és az önéletrajzunk minden téren a valóságot mutatja.

Koncentráljunk az eredményeinkre!

Rendkívül fontos kiemelni, hogy fektessünk nagy hangsúlyt az eddig elért eredményeinkre. A leendő munkáltató szeretné megismerni, hogy miket tudunk felmutatni, így nagy hibát követünk el, ha nem hangsúlyozzuk ki ezeket megfelelően.

Természetesen ehhez arra is szükségünk lesz, hogy megfelelő formulát válasszunk, hiszen a hagyományos önéletrajzminták nem mindig teszik lehetővé ezek ismertetését. Azonban ha szeretnénk biztosra menni, akkor nem érdemes ezeket figyelmen kívül hagyni.

Ezen túlmenően azzal is hibát követünk el, ha nem elég kreatívan mutatjuk be magunkat. Mivel a jelentkezőknek általában csak a töredékét hívják be állásinterjúra a HR-esek, ezért nem egyszerű elérni, hogy mi is ebbe a szűk körbe kerüljünk.

Ha azonban egy kicsit eltérünk a megszokottól, és elszakadunk az átlagtól, akkor minden esélyünk megvan erre. Mivel az önéletrajzunk alapján alakul ki rólunk az első benyomás, ezért minden esetben ügyeljünk rá, hogy ez lehetőleg pozitív legyen.

Fogalmazzunk röviden!

Egy vállalat HR-esei naponta többszáz önéletrajzot látnak, így nehéz megragadni a figyelmüket. Emiatt érdemes odafigyelni arra, hogy ne fogalmazzunk bonyolultan, hosszú kifejezésekben. Hiszen ezeket első olvasásra sok esetben nehéz értelmezni, emiatt lehet, hogy nem is kerülünk be az interjúzók körébe.

Igyekezzünk csak azokat a tapasztalatainkat megjelentetni az CV-nkben, amelyek az adott állás esetében relevánsak. Nem kell mindent ismertetni, amiket a múltban idáig csináltunk, hiszen lehet, hogy azoknak a túlnyomó többsége nem lesz érdekes a jövőbeni munkáltatónk számára. Érdemes tehát kellő időt fordítani az önéletrajzunk elkészítésére!

(x)NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Mitől lesz jó egy önéletrajz?
  4 meghökkentő módszer, ahogy az emberek álláshoz jutottak
  Miért egyre népszerűbb a videós álláspályázat a munkáltatók körében?
  Milyen nehézségekbe ütközhetünk álláskereséskor?
  Ilyen állást keresni most a magyarok szerint
  Húszszorosára nőtt egy önéletrajz ára az elmúlt 6 évben
  Az önéletrajz a múlté?
  Önéletrajzoló: új álláskereső alkalmazás a Telekomtól
  Az önéletrajz nem jó eszköz a kiválasztásra

További hírek ebben a kategóriában

Mitől lesz jó egy önéletrajz?
Az álláspályázat sikerének kulcs...
Hogyan pályázhatunk sikeresen eg...
Új marketing és PR-vezető az All...