Hírek
23446 hír az adatbázisban
Így válassz állólámpát a különböző lakberendezési stílusokhoz (x)
Marketinginfo.hu - 2023-02-13 11:03
Design

"Az ördög a részletekben rejlik" - tartja a mondás, és ez a lakberendezés területén hatványozottan igaz.

Egy rendezett, esztétikus enteriőrrel rendelkező otthon hangulatát könnyen felboríthatja néhány oda nem illő kiegészítő. Ezért kiemelten fontos, hogy milyen színű, formájú, textúrájú bútorokat és dekorációkat szeretnél egy helyiségben összehangolni. Győződj meg róla cikkünkből, hogy a régi állólámpád beleillik-e a szoba miliőjébe.

Kell-e egyáltalán állólámpa?

Ha már van, akkor még véletlenül se szabadulj meg tőle, ha pedig nincs, akkor nézzük, hogy szükséges-e. Néhány éve óriási sláger volt az olyan két fényforrással szerelt modell, aminek az egyik része a mennyezetet világította meg, a másik pedig állítható olvasólámpaként funkcionált. Manapság azonban állólámpákat már számos más kivitelben találhatsz, ahogy azt a ViaLuce Fénystúdió állólámpa kínálata is tükrözi. A webáruház rengeteg különböző lámpagyártó termékeit forgalmazza, akik modern, környezetbarát, LED világítástechnikai megoldásokkal igyekeznek megfelelni az aktuális trendeknek és a lakosság igényeinek.

Az állólámpák fényereje általában kisebb, mint az általános világítási célra alkalmazott függesztett vagy mennyezeti lámpáké, ugyanis a funkciójuk is merőben más. Barátságos, nem túl erős fényt adnak a filmnézéshez, baráti beszélgetéshez. Sokan alakítanak ki a lakás egy pontján olvasósarkot, ahová a fotel vagy kanapé mellé állítják, így biztosítva a kellő megvilágítást. Pusztán dekorációként is megállják a helyüket, főleg az ultramodern és látványos darabok.

Fémes elemek

Az olyan lámpatestek, amelyeknek a szerkezete valamilyen fémes elemet tartalmaz, több lakberendezési stílusba is beilleszthetők. A fekete vagy alumínium szürke lámpák tökéletesen illeszkednek az indusztriális loft lakásokhoz, hiszen ezeknek a stílusjegye a beton, tégla, vas vagy bármilyen fém, ami egy ipari raktárban elképzelhető.

Viszont az art deco, vagy a kimondottan nőies glamour stílus is elbírja az arany színű vagy sárgarézből készült elemeket. Míg az első irányzat kifejezetten kedveli a sok látványos, hangsúlyos dekoráció halmozását egy téren belül, utóbbi inkább visszafogottan, diszkréten jeleníti meg a csillogást a nemesfémek segítségével.

Fa alapon


A fa mint természetes alapanyag a legtöbb otthonban jelen van. Nálunk is népszerű, a skandináv lakberendezés egyik fő ismertetőjegye, de a japandi, a vintage és a country is előszeretettel alkalmazza. Míg az első kettőnél az otthonosságé, a természettel való kapcsolódásé a főszerep, főleg a natúr lámpatest és a fehér bura jellemző, addig a két vidékiesebb, régies irányzat a sötétebb vagy akár a festett, esetleg kopottasabb megjelenésű modelleket részesíti előnyben.

Látogass el a ViaLuce Fénystúdió oldalára, és találd meg az otthonodhoz illő állólámpát, ami amellett, hogy stílusos dísze otthonodnak, nagy segítséget nyújt a mindennapi teendőid, hobbijaid elvégzése során.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Mennyibe kerül manapság egy ágyazható sarokkanapé? (x)
  Így érdemes kiválasztani a fürdőszobába szánt lámpákat (x)
  Plakát a zseblámpából
  Street art felhő lámpaizzókból
  14.500 napelemes lámpa afrikai országoknak
  Argentínok nyertek a VELUX pályázatán
  Fényt visz Afrikába a VELUX
  Közlekedési lámpa és citylight egyben
  Lámpafénnyel támogat a Panasonic

További hírek ebben a kategóriában

Hogyan legyen a kis lakás is diz...
Milyen a tökéletes alap egy make...
3D szobrok – térlátás és k...
Varródobozok és varrókosarak a h...